Kako se vozi u Srbiji?
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Slazem se od reci do reci
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Такође ссве више и више видим да родитељи возе своју децу просто позади, без икаквих седишта, везивања... Вероватно још влада мишљење да ако седиш позади онда не треба ништа, ништа ти се неће десити... Кад крене неко да ме уверава како, па то је само мали пут, возим полако.. Тешко је некоме објашњавати. Ја и по паркингу се вежем. Моје дете чим уђе у своје седиште одма тражи да се веже. Никад нећу сести у ауто па ни на 100 метере и провозати дете без седишта
Upravo to što kažeš! Meni je supruga jednom samo prevezla dete a da ga nije dobro vezala, ja sam digao frku ko da je smak sveta i onda sam joj pokazao par snimaka... Od tad uvek veze decu, a i sebe kad sedi na zadnjem sedištu.
Mislim da naši ljudi nisu edukovani to tom pitanju i misle ako idu sporo pa ništa ne može biti, a onda kad pokažeš šta zapravo može biti ili bude, onda se sve menja.
Sestra moja svoju malu ne veze uopšte, dok ja ove moje vezem pre nego auto izvezem iz garaže.
Mislim da naši ljudi nisu edukovani to tom pitanju i misle ako idu sporo pa ništa ne može biti, a onda kad pokažeš šta zapravo može biti ili bude, onda se sve menja.
Sestra moja svoju malu ne veze uopšte, dok ja ove moje vezem pre nego auto izvezem iz garaže.
Kosa ravan na Navaku i 5 km/h objasne dosta lako.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Na zalost i dalje svakodnevno vidjam ljude koji voze decu ne vezanu i van sedista.
Sve je stvar navike. Jednostavno kad jednom ne vezes dete to ispada iz rutine i lagano se pretvara u praksu.
Ja jednom prilikom nisam do kraja ukopcao kopcu na sedistu, sedam u auto palim i da krenem kad cerkica pozadi: tata, tata, nisi me vezao dobro.
A za starije ako zele da se vezu zele, ako ne njihova odgovornost. Svakako napomenem da se za ne vezivanje placa kazna, nebitno da li je napred ili nazad.
Sve je stvar navike. Jednostavno kad jednom ne vezes dete to ispada iz rutine i lagano se pretvara u praksu.
Ja jednom prilikom nisam do kraja ukopcao kopcu na sedistu, sedam u auto palim i da krenem kad cerkica pozadi: tata, tata, nisi me vezao dobro.
A za starije ako zele da se vezu zele, ako ne njihova odgovornost. Svakako napomenem da se za ne vezivanje placa kazna, nebitno da li je napred ili nazad.
Е али за ово за старије ако хоће да се вежу нек се вежу, није баш да би требало да је тако... Код мене у ауту сви до једног се везују.
Ево и моје искуство.
Живео сам у Украјини одакле ми је супруга, они се и даље не везују никад.
Моја супруга је почела да смара своју мајку да се увек везује, она је увек била против тога, јер је стеже и гуши..
Нажалост, њен брат је био у камиончићу Газели када их је на раскрсници ударио пуном брзином боком аутомобил полиције, и возач камиончића је одлетео у њеног брата и поломио му ребра... Да је брат био везан а возач не, опет би имао поломљена ребра.
Од сада се везују.....
Ево и моје искуство.
Живео сам у Украјини одакле ми је супруга, они се и даље не везују никад.
Моја супруга је почела да смара своју мајку да се увек везује, она је увек била против тога, јер је стеже и гуши..
Нажалост, њен брат је био у камиончићу Газели када их је на раскрсници ударио пуном брзином боком аутомобил полиције, и возач камиончића је одлетео у њеног брата и поломио му ребра... Да је брат био везан а возач не, опет би имао поломљена ребра.
Од сада се везују.....
Ja vise ni to ne dam, imas gomilu klipova gde ne vezana osoba za zadnjeg sedista u slucaju nezgode odleti na ove ispod, ili ove pored....Ako njima nije stalo do njihovog zivota, meni jeste do moga, tako da kod mene svi moraju biti vezani ili slobodno mogu da setaju do destinacije.A za starije ako zele da se vezu zele, ako ne njihova odgovornost.
Bas tako @Masinac Evo i mog primera iznad....
Kako se vozi u Srbiji?
Ne moras cak u ukrajinu, recimo u cg te smatraju budalom ako se vezujes na prednjem sedistu, vezivanje na zadnjem ili autosedista su naucna fantastika. Udjes u taksi i svi pojasevi su namerno onesposobljeni da ne bi pistali.
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.1EFI
- Kontakt:
Iskreno ni to ne vredi svima jer nece bas mene valjdaMasinac napisao: 03 Jun 2025, 11:00 Mislim da naši ljudi nisu edukovani to tom pitanju i misle ako idu sporo pa ništa ne može biti, a onda kad pokažeš šta zapravo može biti ili bude, onda se sve menja.

Sto se mene tice, svi moraju da se vezuju jer sam ja odgovoran za svoj i njihove zivote kao vozac. Kome to ne odgovara, moze peske.
Inace pre neki dan gledam Punto 2, zena vozi, cerka od jedno 2-3 godine joj stoji u krilu, naslonjena stomakom na volan i drzi ruke na obrucu gore, a baka se vozi pozadi, idu tako 40ak km/h. Ja sam mislio da je velika stvar sto sam mogao da sedim u krilu dedi i da dodirnem volan kad smo kroz vinograde isli sa 10km/h...
Being second is to be the first of the ones who loose...
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Vidi se da si iz BG-a
Ne moras cak ni u CG, pola Srbije tako funckionise, taksi vozaci u Krusevcu te i upucuju da se ne vezujes cim udjes u auto.

- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Danas vozim ulicom Bakhtijara Vagabzade srednjom trakom (levom gledano na gore) u smeru od Lisičjeg potoka ja Pet solitera, pri čemu i u krajnjoj desnoj traci i iza mene ima dosta automobila i odjednom vidim da odozgo istom tom trakom u smeru ka Lisičjem potoku, pretičući preko pune linije idu dva motora i pritom nemaju nameru da se vrate u svoju traku i gotovo u poslednjem momentu su se ubacili ispred automobila ispred sebe - jednostavno ni sekund ih ne interesuje to što prvo ugrožavaju sebe pa potom i mnoge druge, bitno je da im se toliko žuri da mora preko pune linije da se pretiče čitava kolona!
Sent from my VER-N49 using Tapatalk
Sent from my VER-N49 using Tapatalk
Isplatice im se , imace memorijalni turnir ako nastave tako da voze .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Hyundai Tucson 2022. godište isparkirava se i udara u beli kamion. Razmak između ova dva vozila je 5 metara. Razbija svoju levu svetlosnu grupu i liniju koja ih spaja. Lim vratiju je takođe razbijen.
Ima kameru i parking senzore. Izlazi napolje i kaže nisam ništa udario. Ma, da, važi. Onda kada je video kreće izjava : "Sve mi pišti (u Hyundai Tucsonu)."
Kako je težak sukob sa tehnologijama pojedinih ljudi?
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Ima kameru i parking senzore. Izlazi napolje i kaže nisam ništa udario. Ma, da, važi. Onda kada je video kreće izjava : "Sve mi pišti (u Hyundai Tucsonu)."
Kako je težak sukob sa tehnologijama pojedinih ljudi?

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Meni nije jasno kako neko ume da zaradi pare za takav auto, a toliko je glup da ne ume da se parkira. Te situacije smo viđali na desetinama snimaka