Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od trojanac »

Evo kako to rade susjedi.

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Bezveze što nije uradio "fatality".

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Dare4x4 napisao:Meni nije jasno kako neko ume da zaradi pare za takav auto, a toliko je glup da ne ume da se parkira. Te situacije smo viđali na desetinama snimaka :glavomuzid:
Još je bila kuknjava, doduše usput. Jao, ja danas idem na prvi tehnički. A ratu za lizing nisam platio jer sam morao da platim ratu za auto... #srbija brale.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Ako je platio ratu za auto znaci da je platio i lizing ratu, za ne?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Markoni napisao: 07 Jun 2025, 09:54 Bezveze što nije uradio "fatality".

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Pazi, mogao je da uradi i fatality u vodu, al ovde vidimo podliji plan - ostavio ga je da izgori na pola metra od vode. Nije loše.😁
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

Ako gledamo tehničku izvedbu i umetnički dojam moj glas ide belom autu jer je ipak uključio sva četiri migavca...

Sent from my VER-N49 using Tapatalk

ivkebgd
Reactions:
Pridružio se: 23 Dec 2020, 09:35

Post od ivkebgd »

Pozz ljudi.Danas sam imao jedan okrsaj sa vozacem audija tokom voznje pa me zanima jedna stvar . Kada idete iz grada i vozite iz pravca V.Ilica i kada prodjete onaj semafor na Sumicama pre Plavog mosta vam se odjednom otvara srednja traka za pravo koja nakon plavog mosta vodi desno ka isk.za Nis.Sa leve strane imate traku koja vodi za levo i pravo ka Medaku i sa desne strane traku koja vodi desno ka autoputu za NBG.Ako sam ja u skroz levo u traci (kako vozim automatski mi se otvara traka za pravo isprekidana)a audi u desnoj koji hoce da se ubaci u tu istu srednju traku ,ko ima pravo da koristi tu srednju traku koja se na pola puta odjednom otvara.On,ja ili podjednako ko se pre ubaci?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ako sam dobro razumeo opisanu situaciju putanja vozila Ti si isekao, verovatno i bez žmigavca tog AUdija jer si ti nameravao da promeniš svoju voznu traku...to se zove prestrojavanje.

Tebi se iz leve trake otvara LEVA traka a ne srednja, tu ulica pomalo skreće ulevo upravo zbog te dodate treće trake za odvajanje ka autoputu.

Pravilo je da kada voziš levom trakom pre raskrsnice onda i kroz raskrsnicu i posle raskrscnice nastavljaš celo vreme tom svojom levom trakom. Bilo to potpuno pravo, pomalo krivo skreće ulica ili slično.

Onaj desno od tebe takodje se drži celo vreme svoje trake i nastavlja i posle raskrsnice tom svojom trakom desono od tebe.

Takvo pravilo važi uvek i svuda nevezano za broj traka, i kada ima 5 traka opet je isto....držiš se svoje trake.
To važi i u kružnom toku, koji je ništa drugo nego običan samo savijen deo ulice.

Pri svakom prestrojavanju važi pravilo desne strane, znači onaj sa tvoje desne strane ima pravo prvenstva u odnosu na tebe. Ti si dužan da daš žmigavac i obavestiš o toj nameri, zatim da ga propustiš i nakon što prodje, ako je slobodno, da predješ udesno u tu traku.

Ono što mene pomalo iznenadjuje odakle uopšte dilema u tako jednoznačno obeleženoj i jednostavnoj raskrsnici...tuda prolazim mnogo puta i zaista se nailazi na vozače koji su zbunjeni i ne znaju kojom trakom voze kroz ulicu, i nastavak ulice. Kako dolazi do toga da se pravila zaboravljaju unutar raskrsnice mi je potpuno nejasno a znalo se pre same raskrsnice....vidjao sam i da se neko skoro potpuno zaustavi usred raskrsnice i počne da propušta sva vozila oko sebe i sa leve i sa desne strane kao da ne ume da nastavi vožnju koju je započeo.
Ne odnosi se na ovaj primer za koji je pitanje nego uopšteno, pogotovu u kružnom toku se parališe.
Korisnikov avatar
stejer
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2018, 03:04
Garaža: Corsa C 1.8 GSI, Audi A3 1.9 TDI, VW Scirocco 2.0 TSI DSG, BMW F10 525d xDrive, Leon Cupra 280 DSG

Kako se vozi u Srbiji?

Post od stejer »

@ivkebgd Tu sam iz kraja i znam tačno o cemu pričaš. Ja se vodim time da leva traka mora levo, desna ide u srednju a iz nje se samo "otvara" ona desna za ka Slapu. Ali vidim mahom da ljudi vole iz leve da nastave pravo. I na street view kad se pogleda vidi se kako isprekidana linija ide na levo, kao zmijica, praktično vodeći levu traku da nastavi tom svojom levom kojom može pravo na most. Problem se stvara što ljudi znaju da će dole na raskrsnici neko hteti da skrene levo na raskrsnici pre mosta i blokirati/usporiti prolaz za pravo pa oni tu probaju u srednju da ulete odmah, ne bi li izbegli zadržavanje dole na raskrsnici.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ili ti slikovito, s(audi)sta je u pravu :)
Prikačeni fajlovi
1.png
1.png (973.71 KiB) Pogledano 249 puta
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Tu masa vozača produži pravo, umesto da prati traku. Svuda je to problem, gde god (J.Gagarina, Pravni...) postoji "smicanje" trake, ali ovde je baš izraženo.

Tapa

kopmania
Reactions:
Pridružio se: 05 Mar 2025, 13:41

Post od kopmania »

Како ја видим:
- возачи у левој траци имају своју лево траку која настављају и отвара им се та средња трака где они мењају правац и треба да дају мигавац десно
- возачи у десној траци имају своју трако скроз десно, и ту траку у средини где пресецају линију и дају мигавац лево да се престроје
Тј сви возачи треба да се престроје у ту средњу траку. Ако тако гледамо сви који су десно имају првество.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Kako mi je žao što je ćirilica spala na to, da čim je vidim, odmah AI bot mi u glavi.

Verovatno posledice čekanja kupca za auto iz Hongkonga, mada je pitala da joj spustim cenu...

NAPOMENA:

Ovo ne znači da je "kopmania" bot, samo pišem na šta me podseća ćirilica.

-- Bot je, ali me strah ako izgleda kao T-800, pa bolje da se izvinim na vreme....

Slika

Sent from my CPH2581 using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Svaka cast i tebi kako detektujes a i njemu na vestini.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

carov2 napisao: 10 Jun 2025, 07:57 Bot je, ali me strah ako izgleda kao T-800, pa bolje da se izvinim na vreme....
Slika
ftj napisao: 10 Jun 2025, 08:06 Svaka cast i tebi kako detektujes a i njemu na vestini.
Znamo mi ko pise komentare na portalima koji pocinju sa svaka cast :nonono:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori