Dare4x4 napisao:Meni onaj Lidl punjač od 2000din uvek pokaže da je akumulator prazan. Nikad se nije desilo da ga priključim, a da pokaže bar jednu crticu. Tako da tim njihovim merilima ne verujem previše.
Definitivno ne bi trebalo tako da radi. Svaki put kada otkačiš i prikačiš štipaljke trebalo bi da pokaže realnu napunjenost akumulatora (u tim crticama, jer tada radi u modu voltmetra). Kada odabereš tasterom neki od programa za punjenje - opet se prikaže taj realan nivo i kreće dopunjavanje. Dakle, ne bi smelo da pokaže da je akumulator potpuno prazan (sem ako zaista i jeste) i da kreće punjenje tako "od početka". A ako i krene tako, u roku 4-5 sekundi ustanovi koliko je napunjen akumulator (crtice idu gore-dole pa se zaustave na nekom nivou) i nastavlja da "dodaje" na to što je već izmereno. Dakle, sasvim normalan rad kao i kod bilo kog drugog punjača.
Ja kad dopunjujem acu sa istim tim "Lidl sirotilja" punjacem, prvo pokaže da je prazan, ali posle 2 min samo poslednja crta blinka... i za 15 min svetle sve crtice. Ja ga ostavim preko noći, u nadi da se tu ipak nesto desava