Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Dobro veče

Post od Milos »

Dzoni_m napisao: 13 Jun 2025, 10:22 najbolji grese
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

OMP napisao: 12 Jun 2025, 21:20
motorista napisao: 12 Jun 2025, 17:47 Ljuba Haler 037, Trebotin kod Kruševca? Radi koliko znam sve vrste menjača a ponekad i sređuje poneki jongtajmer, mehanički. Dobar je i pošten majstor, radi preko 40 godina, u poslednje vreme se specijalizovao za menjače, sin preuzima posao i ušao je u priču sa DSG-om među prvima kod nas, koliko znam...

Svakako će, prema mom iskustvu, barem reći je li posao za njega ili nije.
Ja licno znam par ljudi kojima nije uradio menjace kako treba a cuo sam jos prituzbi na njegov rad mada to je rekla kazala nije provereno, ok radi on dugo menjace ali ocigledno ima nezadovoljnih musterija.
Eto.

Znaš li nešto detaljnije?

Ja imam pozitivna iskustva. Poznato mi je da su se neki žalili kako je skup, ali to je prema mojoj proceni bilo sitničarenje (nije hteo da doliva već je menjao menjačko ulje, insistirao je na kvalitetnijim delovima i materijalu i slično).
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Mrzi me da pisem posto ne mogu ukratko ali 3 primera su iz mog okruzenja od ljudi koje znam a kao sto rekoh cuo sam jos nekoliko primera od nepoznatih ljudi ali tu i ne znam detalje i ne mogu da kazem jel istina ili ne. Uskoro ce kolega da nosi jedan M32 menjac kod njega pa cemo videti, 270e mu rekao cenu da donese skinut menjac i da mu odradi lezajeve, navodno stavlja iz originala u sta sumnjam.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

A original se baš proslavio.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Koji god da stavis ako nema restilizovanu kutiju menjaca nije vecno resenje, doduse znaci kad se ulje sipa vise od preporucene kolicine tacnije koliko god moze da stane, mnogi dodaju i aditiv ali svakako promasaj od menjaca.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Uh. Iskreno, OMP, to “mrzi me da pišem što znam a čuo sam za neke što baš i ne znam ali sumnjam da će Ljuba da stavi original” je bezveze.

Moje mišljenje. Sigurno svaki majstor ima propusta. Ali za ovih 40 godina što je održavao aute mojoj porodici (generalna na dedinom kombiju mu je bila jedan od prvih velikih poslova) uvek je naginjao originalnim ili što boljim delovima. On i podmetanje nečeg lošijeg od dogovorenog mi apsolutno ne ide u istu rečenicu.

Ne kažem da je moje mišljenje 100% ispravno niti da tvoje nije. Svaki komentar je vredan. Samo, vredniji bi bio da je još informativniji. Naročito kada se kroz njega provlače neke teže reči.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

БИТНО
Нашим колегама и суграђанима из Косјерића потребна је подршка!
Општинска изборна комисија није оборила гласачко место.

На локалним изборима, 8. јуна, дошло је до много неправилности током целог изборног дана, а на бирачком месту 25 („Елан“) је евидентиран гласач који по бирачком списку ту не припада. Према закону, гласање на том месту би морало бити поништено по службеној дужности, али *Општинска изборна комисија је данас одбила тај захтев.*

Студенти у Косјерићу већ два дана кампују пред зградом општине, тражећи понављање гласања и доступан увид у бирачку документацију – све у складу с процедуром за поништење резултата.

Позивамо вас да им се придружите на протесту:

*Цела Србија у суботу, 14. јуна, у 19.00 часова испред зграде општине Косјерић.

За слободан Косјерић и слободну Србију!*

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Slika

Ako je verovati internetu...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

To je restoran pri vojsci, Javor je deo vojne ustanove Tara i zato su te cene.
Kvalitet hrane je onako, ok. Ali odnos cene i kvaliteta je veoma dobar.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

motorista napisao: 13 Jun 2025, 22:22 Uh. Iskreno, OMP, to “mrzi me da pišem što znam a čuo sam za neke što baš i ne znam ali sumnjam da će Ljuba da stavi original” je bezveze.

Moje mišljenje. Sigurno svaki majstor ima propusta. Ali za ovih 40 godina što je održavao aute mojoj porodici (generalna na dedinom kombiju mu je bila jedan od prvih velikih poslova) uvek je naginjao originalnim ili što boljim delovima. On i podmetanje nečeg lošijeg od dogovorenog mi apsolutno ne ide u istu rečenicu.

Ne kažem da je moje mišljenje 100% ispravno niti da tvoje nije. Svaki komentar je vredan. Samo, vredniji bi bio da je još informativniji. Naročito kada se kroz njega provlače neke teže reči.
Pa dobro to je ono sto ja znam, nemam nameru da raspravljam sad o njemu niti me zanima, osvrnuo sam se sa na to sto si napisao da je sve super kod njega a ja znam da ima i nezadovoljnih musterija, sto je normalno, svako ima razlicito iskustvo, tvoje je ok necije nije, kao i kod svakog majstora.
Koje je objasnjenje da odradis remont M32 menjaca i da se on odmah po montazi na auto isto cuje kao i da nije radjen remont?
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Gledam neke avio karte za Tivat preko AS i cena iz Niša 6.5k sa presedanjem u Beogradu. Ista ta karta samo iz Beograda 13.5k. Luda kuća.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Tako je bilo i za Solun iz Kraljeva dosta jeftinije nego iz BG-a.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Skipper napisao:Gledam neke avio karte za Tivat preko AS i cena iz Niša 6.5k sa presedanjem u Beogradu. Ista ta karta samo iz Beograda 13.5k. Luda kuća.
Podsticaj za građane Niša, ili možda održavanje aerodroma na aparatima.

Tapa

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Verovatno i jedno i drugo.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Društvo, jel neko od vas zna kakva je procedura prilikom prodaje auta iz Srbije u BIH? Tj. najvažnija stvar je koliko bi se u svemu tome fasovalo para, i da li se njima iz BIH uopšte isplati takva akrobacija?

Radi se o nekom autu koji bi se prodao rodbini u Bosni, ali ako se previše daje na carinu i PDV, onda je to preterana jebada. Ako sam dobro iskopao informacije, svakako se plaća 10% carina, pa onda na tu zbirnu sumu PDV 17%, što je oko 29% na celokupnu vrednost auta. I ako je to recimo 2.000 evra, to izađe skoro 600 evra bačenih niz vetar.

Imali neko iskustva ili da zna išta o ovome? Ovo iznad lako moguće da nisam upravo, ja sam to malo po netu samo gledao.
Odgovori