DPF i regeneracija

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
farmakos
Reactions:
Pridružio se: 18 Apr 2022, 07:47

Re: DPF i regeneracija

Post od farmakos »

Zaboravih spomenuti.
Nakon regeneracije ukljucim dijagnostiku (FAP) na mobilnom, ponekad i tokom regeneracije.
Nakon regeneracije % nikada ne padne, ostaje isti. Sledeceg puta zna biti 1% veci. Nikada manji.
Sa 54% Cinder count in FAP je porastao na 59% za godinu dana.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

To nije zapusenost, 54% pokazuje sasvim drugi parametar. I naravno da raste svaki put, nemoguce je da opada ikada jer bi to znacilo da se promenio smer kretanja izduvnih gasova pa se vracaju u motor i povlace za sobom Cerin.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

To je zapusenost, odnosno talog aditiva u DPF-u.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

talog aditiva u DPF-u.
Ovo pokazuje taj parametar koji je naveden, zapušenost čadjom se smanjuje nakon regeneracije.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Razlika izmedju Eolys 176 i Powerflex aditiva - posto mi je bila ostecena kesa aditiva (te je iscureo), zamenio sam je skroz novom, ali sad se preporucuje Powerflex aditiv (isto je cerium, samo je malo formula promenjena), pa da podelim iskustva za PSA grupu koja koristi eolys aditiv:

Za 1621km predjenih odradio je 3 regeneracije, jednu manje nego inace u istim uslovima voznje. Testirano je dva puta 1600km radi potvrde. Testirao sam i vreme regeneracije - sad je radi oko 3-4 minuta u proseku dok je ranije radio 6-7 minuta minimum, odnosno primetno je skraceno vreme regeneracije samog DPFa.

Zanimljiva promena, praticu i dalje, ali kako znam napamet svoj auto, postoji napredak sa Powerflexom.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori