pa i tamo je valjda fazon kao i GR ako te niko ne zaustavi i napise kaznu nemas sta da brinesshandu90 napisao: 09 Jun 2025, 23:35 Jel postoji neki sajt kod makedonaca da se proveri ima li kazni, kao kod nas sto ima?
Grčka
Re: Grčka
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Juce se vratio sa Sitonije. Na obilaznici oko Soluna bas velika guzva u suprotnom smeru sve vreme i mileca kolona od jedno 2km. U mom smeru isto guzva prilicna ali se vozi sve vreme 80ak. Uvek imaju bar po dve trake u oba smera. Oko 12-13h vreme i ponedeljak.
Na Sitoniji inace kad sam ja otisao pre 10 dana bilo solidno ljudi a od ovog vikenda sve prepuno. Kroz Nikiti isto juce kolona jedno kilometar.
Isao sam preko Bugarske i preporucujem put
. Autoput osetno bolji od makedonskog, manje vise odlican svuda. Ima jedno parce od 20ak km magistrale kroz dolinu Strume ali i tu se vozi fino, iako imaju dobrim delom stubici izmedju traka i dupla puna. Ispred Sofije isto ima jedan deo gde nije autoput ali je put sa po dve trake po smeru.
Na granici u odlasku nismo cekali nista u povratku 10ak min.
Na Sitoniji inace kad sam ja otisao pre 10 dana bilo solidno ljudi a od ovog vikenda sve prepuno. Kroz Nikiti isto juce kolona jedno kilometar.
Isao sam preko Bugarske i preporucujem put

Na granici u odlasku nismo cekali nista u povratku 10ak min.
Ja idem polovinom avgusta, ovog puta Nikiti, mada cu standardno preko MKD ne mogu da se zezam preko BG...komsije otisle pre par dana isto preko MKD, cekali ukupno na obe granice pola sata doduse nocu su isli, kazu sad preko vikenda se bas nakupilo ljudi dole.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Sta znam, ja posle ovog iskustva sa Bugarskom ne planiram da se vracam na Makedoniju, bar dok se ne ukinu granice
. Plus kad se udje u Grcku iz Bugarske je pravi autoput sve vreme do Soluna.
Ne znam kako je kad krenu Turci ali sad nas autoput ka Bugarskoj skroz prazan u oba smera.

Ne znam kako je kad krenu Turci ali sad nas autoput ka Bugarskoj skroz prazan u oba smera.
- zrnkemiki
- Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
- Garaža: Audi A5 2.0 190KS
U petak idem, isto na Sitoniju. Plan mi je da krenem iz Novog Sada oko 22h, za sada preko S. Makedonije, nadam se da ću izbeći gužve na granici, a i na obilaznici da neće biti strašno jer bih trebao biti relativno rano dole.
Mada ako vidim da je na Preševu gužva, nije isključeno da ću okrenuti na Bugarsku, iako nisam nikada išao tom trasom.
Mada ako vidim da je na Preševu gužva, nije isključeno da ću okrenuti na Bugarsku, iako nisam nikada išao tom trasom.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Ja obavio prvi deo u Maju jos
Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Sent from my SM-S938B using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Sezona krece od 15.06.
Mi vec godinama idemo jun, jedne godine cak i kraj maja vreme uvek toop.
Zao mi je sto septembar vise ne mozemo zbog dece.
Ne mogu da zamislim guzve za lezaljke, uvece za veceru, parking u julu i avgustu.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Mi vec godinama idemo jun, jedne godine cak i kraj maja vreme uvek toop.
Zao mi je sto septembar vise ne mozemo zbog dece.
Ne mogu da zamislim guzve za lezaljke, uvece za veceru, parking u julu i avgustu.
- zeljkokg76
- Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
- Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci
Годинама путујем преко Бугарске, пут им је много бољи него преко СМК, где сам задњи пут ишао 2021. Има више гужве у сезони кад Турци иду кућама, мада ништа више него на Прешеву и Евзонију, а уједно је добро што сада нема границе између Бугарске и Грчке. После Софије Турци се одвајају, а остали настаављају ка Кулати односно Промахомасу, тако да нема неке гужве на аутопуту и доста мање него кроз Србију. Долина Струме прелепа, тај део нису радили неких 25 км, може да се намести неки камион испред који те додатно успори, а после Кресне опет аутопут до Сереса. Ко се одвајаза Тасос иде магистралом, ко иде на Ситонију право и даље је ауто пут. Све у свему препорука.Kornjaca Rade napisao:Sta znam, ja posle ovog iskustva sa Bugarskom ne planiram da se vracam na Makedoniju, bar dok se ne ukinu granice. Plus kad se udje u Grcku iz Bugarske je pravi autoput sve vreme do Soluna.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Ja sam uvek išao početak juna dok su deca bili predskolci. Najbolje vreme.
Ovo godine iz raznih razloga idem tek 11 jula.
Peloponez, okolina Gytija i Okolina Kalamate, podelio na pola. Spavam u Larissi 1 noć prilikom odlaska. To mi je uvek bila želja, kazu da je grad pregotivan...
Ovo godine iz raznih razloga idem tek 11 jula.
Peloponez, okolina Gytija i Okolina Kalamate, podelio na pola. Spavam u Larissi 1 noć prilikom odlaska. To mi je uvek bila želja, kazu da je grad pregotivan...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Po društvenim mrežama, stiče se utisak da su svi u Grčkoj.DukeNS napisao:Bokte, kad su ljudi počeli tako masovno da idu na more u predsezoni?, kad kažete da je već gužva?
Tapa
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Kakvo razocarenje. Stigao sam upravo u Grcku sa Mazdom. Ja sam skontao da putevi nisu bas najbolji, ali racunam svi samo kukaju da bi kukali, nemoguce da je TOLIKO lose. Ovo je bio prvi put da vozim do Grcke u zivotu, i ne znam da li cu opet ici kolima...mix024 napisao: 09 Jun 2025, 22:41 Paziš između SMK i GR graničnih prelaza na veeeelike rupe.
Takođe u SMK se pridržavati ograničenja na autoputu i zbog radara i zbog kvaliteta puta.
Srbija ima 10x bolje puteve nego Makedonija i Grcka. Norveska i ostale zemlje gde sam vozio imaju bolje puteve nego Srbija. Prosto ne mogu da verujem koliko su ovi juznjaci dno dna sto se puteva tice. Kroz MKD sam konstantno drzao 10-20 ispod ogranicenja na ovome sto oni zovu "auto put", kroz Grcku ista prica. Samo je ova poslednja deonica na Halkidikiju bila OK, ali nista vise od toga.
Par puta sam naisao na rupe gde, da nisam obracao paznju i vozio sporije, ne znam sta bi bilo sa Mazdom. To sto na ovakve puteve naplacuju putarine je tek prica za sebe...
Nista vam novo nisam rekao, samo eto, iz perspektive nekoga ko prvi put vozi u MKD i Grckoj, ovo se ne moze nazvati putevima za motorna vozila. Mozda za traktore do 40km/h.
To je to sto se tice nerviranja, sad pocinje odmor