Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Servis - Razno

Post od Heinz »

Colovna mera?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Navrtke točkova Jarisa odvrćem gedorom za svećice. Jer je u mom kompletu gedora samo ona od 21 mm.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Dare4x4 napisao:Meni ovo izgleda kao spoj motora i zvona menjača. Ako je tako, tu nema dihtunga jer unutra nema ni ulja. Može da curi zbog semeringa radilice ili spojničke i u svakom slučaju mora menjač da se skida.
Hvala!

Ovo je rađeno to nedavno: set kvačila, hidraulični druk ležaj, zadnji semering radilice i dihtung kartera.

To zvuči kao da zadnji semering radilice ipak zajebava? Ali ići ću opet za BG sad u petak, pa ću pogledati pažljivo odmah posle vožnje, najbolje se vidi kad je sveže baš.

Naravno, to je sad prilično nagađanje, ali pokušavam da budem ipak što sigurniji.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Imaju neki japnaci te neke cudne kljuceve za tockove, npr. mazdine tockove odvrcem samo onim kljucem koji ide uz auto znam da se probao mojim kljucevima (ne znam sad koji br) ali nisu mogli ili mali ili labav pa hoce da oblajzne
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Kod mene na avensisu su standardne dimenzije matica a mislim da je i na almeri isto bilo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

pedalaš napisao: 18 Jun 2025, 09:55 Zna li neko, u smislu izbora odgovarajućeg alata za odvrtanje šrafova točka, koliko mm ima navrtka točka kod (sadašnjeg ) Jarisa?
Da li je to 20,8 mm ili je 21 mm ?
Bio sam ubedjen da je 21 mm ( i koristim gedoru veličine 21 mm ), a onda mi je drugar sinoć pokazao svoj neki komplet alata za Jarisa od pre 20 godina i na onom njegovom ključu jasno piše 20,8 mm.
https://www.bonoss.com/toyota-lug-nuts- ... Vb2vvATe7R

For example, if you have a socket that fits your lug nut and it says 13/16″, you can change it to millimeters by multiplying it by 25.4:
13/16″ x 25.4 = 20.6375 mm
This is close to the common lug nut size of 21mm, so you can guess that your lug nut is also 21mm.
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2016, 09:33

Post od paliic »

Dare4x4 napisao:Meni ovo izgleda kao spoj motora i zvona menjača. Ako je tako, tu nema dihtunga jer unutra nema ni ulja. Može da curi zbog semeringa radilice ili spojničke i u svakom slučaju mora menjač da se skida.
Ali svakako se spoj dihtuje namenskim silikonom.. ako je ovaj označeni deo na slici uopšte deo zvona kartera.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Lako se proveri koje je ulje po gustini i mirisu. Ostavi se posle voznje najlon ispod pa se sutradan proveri.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

paliic napisao: 19 Jun 2025, 20:56
Ali svakako se spoj dihtuje namenskim silikonom.. ako je ovaj označeni deo na slici uopšte deo zvona kartera.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako pričamo o spoju motora i menjača, tu nema zaptivanja uopšte. U tom prostoru su zamajac i kvačilo, unutra je vazduh i odatle dopire smrad kad se pregreje lamela :)
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Ulje koje dole primećujem je sigurno motorno. Ne smrdi specifično kad ga uzmem na prst recimo.

E sad, ako je tu iza vazduh, onda pretpostavljam da se ulje možda sliva s nekog drugog mesta, ali ipak - tu negde oko te regije.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Dzaba nagadjanje teraj to kod majstora na dizalicu pa neka gleda, to mu posao, pogotovo ako ti je radio sve sto je radio a nije uradio kako treba
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

U pravu si. Hvala!

Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Gotovo indenticne kilometeaze, na moki za zamjenu(jedva naidje na remen)
a na korsi ima lufta minimum 1mm.
Slika

Slika

Slika

Slika
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ja nisam proveravao sa tim alatom, ali znam da su pricali da im je stradao na ispod 50k kilometra dok je moj bio bez ikakvih tragova na 80k, ali ga preventivno zamenili. Sad sam na 125k, mozda bih trebao i ja da pogledam. Mislim da ga gradska voznja najvise ubija.

Послато са SM-S921B помоћу Тапатока

Odgovori