Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Grčka

Post od trojanac »

@Romanticni_Piroman isto sam se i ja razočarao putevima u MKD i GR kad sam prvi put išao, pre par godina. Pa su me ubeđivali kako je to samo mali deo autoputa kroz Grčku, a ima veliki deo koji je dobar. Dotle sam jedva malo dobacio. Imajući u vidu stotine hiljada turista koji krstare tim putevima svake godine bio bi red da to malo urede, ali to je što je.

Uglavnom mora se voziti oprezno.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

123456 napisao:Isto kao u Hrvatskoj.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Na koji deo u HR tačno misliš? Ja stigoh na Krk preko Zagreba i nigde nisam naišao na udarne rupe i skakaonice niti imao potrebu da vozim sporije od ograničenja, osim gde je bila gužva. U odnosu na MKD i GR ovo je pista.

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
STrider90
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2017, 17:08

Post od STrider90 »

Desna traka, posebno kod Bregane i Broda, je očajna. Bukvalno si nateran da konstantno voziš levom a tu moraš da držiš prosek preko 150 jer svi voze tako. Žali Bože skoro 20€ za jedan prolazak, a posebno ciganisanje je što je preko leta putarina skuplja nego van sezone godišnjih odmora

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Bilo je jedno parče lošije, ali nije baš uporedivo sa lošim delovima u MKD i GR. Meni na tempomatu 140, sve ok do Zagreba.

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
STrider90
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2017, 17:08

Post od STrider90 »

Dobro, Makedonci su najgori, posebno onaj deo magistrale posle Kumanova u smeru prema Grčkoj kojeg su prekrstili u autoput iako to nije, ali da je dobar Zagreb - Lipovac isto ne stoji. Posebno je loš u desnoj traci negde kod skretanja za Jasenovac u smeru prema Srbiji.

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Jel se šta promenilo na bolje ili na gore kroz Makedoniju i Grčku što se tiče autoputa od 2019?
Idemo ponovo ove godine.

Korisnikov avatar
zrnkemiki
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
Garaža: Audi A5 2.0 190KS

Post od zrnkemiki »

Mislim da ste me ubedili da idem na Bugarsku ove godine. :D
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Iz Bugarske se isto nailazi na obilaznicu Solun i guzvu?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

A inace, kakva je situacija na Gradini, neka sredina jula?

Koje vreme da tempiram? Znam da niko ne moze da da tacan odgovor na to pitanje ali za Makedoniju i Evzoni se zna koliko toliko sta moze da se uradi.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Kabal napisao:Iz Bugarske se isto nailazi na obilaznicu Solun i guzvu?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Ako ides ka Halkidikiju da.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Romanticni_Piroman napisao: 18 Jun 2025, 00:48 Par puta sam naisao na rupe gde, da nisam obracao paznju i vozio sporije, ne znam sta bi bilo sa Mazdom. To sto na ovakve puteve naplacuju putarine je tek prica za sebe...

Nista vam novo nisam rekao, samo eto, iz perspektive nekoga ko prvi put vozi u MKD i Grckoj, ovo se ne moze nazvati putevima za motorna vozila. Mozda za traktore do 40km/h.

To je to sto se tice nerviranja, sad pocinje odmor :)
Idi malo dalje od Soluna pa se vrati i piši utiske o putevima. Sve južno i zapadno od Soluna je super put a i gradilo se fondovima EU dakle nije se štedelo (a ni kralo kao kod nas).
Kod nas je dosta i propalo ka Niš, baš šteta...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
alex81
Reactions:
Pridružio se: 30 Sep 2012, 22:57
Garaža: Alfa Romeo Gulietta 1,4 Multi Air

Post od alex81 »

123456 napisao: 18 Jun 2025, 18:57 Jel se šta promenilo na bolje ili na gore kroz Makedoniju i Grčku što se tiče autoputa od 2019?
Idemo ponovo ove godine.

У принципу слично. МК можда за нијансу боље.
Грчка, део од границе до Солуна ништа није дирано тако да лагано из године у годину лошије. После у Грчкој зависи где идеш. Прихватиш за МК и ГР да је тако и нема изненађења и нервирања. Иде се на одмор.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Makedonci uradili novi deo AP kod Skoplja tj onaj potez malo pre Skoplja do racvanja puteva Katlan Banja, onaj deo AP koji je jedna traka posle katlan banje je skroz ok a tu se svakako i sporije vozi ogranicenje 80 jer ima dosta krivina, u povratku je i bolji njega su radili pre neku godinu, siri je i bolji za voznju, e posle od Velesa pa do Demir Kapije od prilike me bas nervira, tu ima i kolotraga i zakrpa i pregiba, los asfalt, bas me smori ta deonica, tu vozim bar 20 ispod ogranicenja, mada i tu je jedan deo radjen, e posle onaj deo do granice je dobar i to je najnoviji i najmoderniji deo AP kroz MKD.
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Post od Romanticni_Piroman »

Ji 4Tze napisao: 18 Jun 2025, 21:46
Romanticni_Piroman napisao: 18 Jun 2025, 00:48 Par puta sam naisao na rupe gde, da nisam obracao paznju i vozio sporije, ne znam sta bi bilo sa Mazdom. To sto na ovakve puteve naplacuju putarine je tek prica za sebe...

Nista vam novo nisam rekao, samo eto, iz perspektive nekoga ko prvi put vozi u MKD i Grckoj, ovo se ne moze nazvati putevima za motorna vozila. Mozda za traktore do 40km/h.

To je to sto se tice nerviranja, sad pocinje odmor :)
Idi malo dalje od Soluna pa se vrati i piši utiske o putevima. Sve južno i zapadno od Soluna je super put a i gradilo se fondovima EU dakle nije se štedelo (a ni kralo kao kod nas).
Kod nas je dosta i propalo ka Niš, baš šteta...
Nista ne osporavam to sto si napisao, ja pricam samo za deonicu koju sam prosao. A nije da je neki sporedni put, bio bi red da ga srede, i to juce.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

STrider90 napisao:Dobro, Makedonci su najgori, posebno onaj deo magistrale posle Kumanova u smeru prema Grčkoj kojeg su prekrstili u autoput iako to nije, ali da je dobar Zagreb - Lipovac isto ne stoji. Posebno je loš u desnoj traci negde kod skretanja za Jasenovac u smeru prema Srbiji.

To ću da vidim u nedelju.

Posetite www.garaza.rs !
Odgovori