Mercedes E facelift
Re: Mercedes E facelift
I meni je taj enterijer full,bez dileme.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvo, ja nisam nigde rekao da je penzionerska vec da je uradjen po ukusu starije populacije...nisam jedini koji to kaze.Xepoj87 napisao: Govoris kako je E klasa penzionerska,a volis old-school narandzaste cajgere iz 90-ih godina...
Tuneli na svakom AMG Mercedesu su sportski da sportskiji ne mogu biti,jos sa ociglednom selekcijom boje su pravi pogodak...
Za te cajgere na Bmw-u je ovaj analogni sat na sredini E klase moderan...
Rucica menjaca mi je ruzna kod Bmw-a(lepsa mi je ona u standardnim modelima,M jok),ali ne mogu reci koja je bolja,ni jednu nisam probao...
Volan ne treba ni da spominjem,razlika je ocigledna sa kilometar.
Sto se ergonomije tice,to je provereno bas dosta bolje kod Mercedesa,jedino te nove komande klime su i meni bolje kada su tockici kao kod mene,ali nista strasno kada sam zaista probao...
Kako znas koliki je ekran u E klasi?
A dzabe Bmw-u ekran od 10.2 inca,kada za sve,sem navija i filmova koristi pola ekrana...
Gluplje resenje u zivotu nisam video,da ti svaka opcija bude kao meni i to na pola ekrana...
Umesto da iskoriste ogromnu sirinu svojih ekrana,oni sve spakovali u visinu,tako da sama dijagonala ekrana ne sluzi nicemu...
To sam mislio da nije tako na Professional navigaciji,dok nisam kod Aleksandra na 335i video da jeste...
Naglo isecanje tunela od table je po meni totalni fail kod w212 i tu je w211 mnogo bolje odradjen.
Za sedista sam malo nespretno napisao "bolja" ali meni licno su profilisina sportska sedista kod BMW-a toliko dobra da uopste i nemam zelju za necim boljim

Za rucicu menjaca se slazem da M nije bas najlepsa ali mi je lepsa od Mercedesove...klasicna sportska kod BMW-a je mnogo lepsa od M.
Ne znam kako mislis da nemoze da se koristi ceo ekran...kod mene moze a deljenje ekrana posebno ukljucujes u meniju...
Ti si prvi covek od kog cujem da enterijer 5ice F10 izgleda vise penzionerski nego onaj u E klasi w212 ali dobro...ukusi se razlikuju.Xepoj87 napisao:I nisi ti rekao da ti je samo lepsi Bmw-ov enterijer,to je do tvog ukusa,ne bih se bunio,vec si rekao da je E63 AMG-ov u poredjenju sa onim iz M5-ice penzionerski,a situacija je obrnuta.
To potvrdjuje i slika enterijera koja se Lakiju i tebi svidja a ja ga ne bih ni pogledao jer ako ista nevolim u autu, to je bez enterijer u kombiniaciji sa mahagoijem i sl. "drvenim temama".
Sto ljudi, sto cudi

Uglavnom, odlicna su oba automobila, u to nema sumnje a ovo sto sam naveo su sitne "primedbe" koje recimo meni nebi igrale ulogu pri kupovini kao neke druge stvari.
EDIT:
Ovo mi je najbolja kombinacija boja za M5...
A Vidis kad ja vidim ove felge na M5 odmah se setim svakakvih mangupiča kod nas koji imaju repliku istih na svojim bmw-jima starima 10 i više godina. To me odbije totalno.
Dobro da neču nikad m5 kupovati a tako ni e 63 amg...nemam brige koji da odaberem
Dobro da neču nikad m5 kupovati a tako ni e 63 amg...nemam brige koji da odaberem

Ovo je nov model felni 
Ti mislis na one prethodne
Sent from my XT910 using Tapatalk 2

Ti mislis na one prethodne
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Evo, i ja cu reci da mi se Mercedes cini kao da je ciljna grupa generalno malo starija klijentela nego kod BMW-a, za Audi mislim takodje da ciljaju malo mladju i dinamicniju grupu. Ovo narocito mislim za E klasu, bilo sadasnju proslu ili neku raniju generaciju. Sve izgleda malo konzervativnije, pravilnije, nego kod BMW-a. Audi sa druge strane sve bolje prati drugu dvojicu, mada kada se sedne unutra ipak nekako imam subjektivni osecaj da su BMW i Merc nekako malo na visem nivou. Necu da tvrdim bas za najnovije generacije, ali recimo kod Audija C5 je to meni bilo bas uoclivo da su kaskali, zavisi to dosta od subjektivnog osecaja, konkretnih primeraka, itd...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Moram reci da mi se ovaj facelift E klase sve vise i vise svidja, pogotovo AMG verzija... Mislim da ce ovaj AMG sa 4matic pogonom i S paketom da ubija na stazi, bar se nadam tome, sjajan potez momaka iz Affalterbach-a. Nisam poredio performanse sa konkurencijom ali mislim da ce Mecka biti mozda i najbrzi auto u klasi...
Sto se tice price o enterijeru, meni je isto bolji u E klasi od onog u BMW-u M5 ali realno svako moze da ga personalizuje da bude po ukusu svakog pojedinca... Istina je da MB pravi automobile za malo stariju klijentelu, to su nam priznali i njihovi ljudi iz marketing sluzbe, ali ja ne bi imao problema sa tim... Ovaj volan mi je jedan od ljepsih na trzistu tako da mi je to pravi pogodak Mercedesa...
Moja licna opaska je da ova rasprava na relaciji Xeroj-Floyd je cista rasprava MB fan vs BMW fan, vidi se i po autima koji voze, i logicno je da se jednom svidja jedno a drugom drugo. Ja bi licno prije uzeo Mercedesa i iz razloga jer kod nas cesce vidjam auta iz M odjela nego AMG masine, ali meni je AMG san tako da nisam bas realan...
Sto se tice price o enterijeru, meni je isto bolji u E klasi od onog u BMW-u M5 ali realno svako moze da ga personalizuje da bude po ukusu svakog pojedinca... Istina je da MB pravi automobile za malo stariju klijentelu, to su nam priznali i njihovi ljudi iz marketing sluzbe, ali ja ne bi imao problema sa tim... Ovaj volan mi je jedan od ljepsih na trzistu tako da mi je to pravi pogodak Mercedesa...
Moja licna opaska je da ova rasprava na relaciji Xeroj-Floyd je cista rasprava MB fan vs BMW fan, vidi se i po autima koji voze, i logicno je da se jednom svidja jedno a drugom drugo. Ja bi licno prije uzeo Mercedesa i iz razloga jer kod nas cesce vidjam auta iz M odjela nego AMG masine, ali meni je AMG san tako da nisam bas realan...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nisam mogao da se otmem utisku slicnosti, zadnja svetla.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money

Ispao je fenomenalno po meni. Mnogo lepsi od pre-fl verzije. Pogotovo enterijer.
Odlican. 

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Koliko sam odlepio na ove najnovije verzije svih Mercedesa, pocev od A pa nadalje...
Mnogo mi se svidja ovaj prednji gril, i kako je zasecena hauba od napred...
Iz profila i poluprofila bolesno dobro izgleda...
Mnogo mi se svidja ovaj prednji gril, i kako je zasecena hauba od napred...
Iz profila i poluprofila bolesno dobro izgleda...

http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ufff lep i spreda i sa strane, al ga nagrdiše onim crnim spojlerom. 

Širim haos!
Jeste mu ruzan spojler zaista ovako crn...
Mozda je karbonski,a ne vidi se na slikama,jer je ipak S verzija u pitanju?
Mozda je karbonski,a ne vidi se na slikama,jer je ipak S verzija u pitanju?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Risto
napreduje Mercedes u dizajnu, vidi se to na novim modelima... okrecu se i oni mladjoj publici, vide da gube trku sa BMW-om i Audijem... slazem se za spojler, po meni je to potpuno nepotreban detalj, nadam se da je dio dodatne opreme 

Risto napisao:napreduje Mercedes u dizajnu, vidi se to na novim modelima...

Mozda je rec napredak preteska, jednostavno se ukusi ne poklapaju pa se publika menja kroz generacije, ali poslednji modeli se meni bas svidjaju, mnogo vise nego prosla generacija. Mercedes sam zavoleo sa W210, W211, CLK, prvim CLSom, a 'kockasti' dizajnerski pravac nakon tih modela mi uopste nije seo. Pogotovo mi se nisu svidjali enterijeri, a cini mi se i da je kvalitet bio na slabijem nivou

Ovi novi su

- Risto
Ja npr. volim dizajn w203, sjecam se da sam ga obozavao kad je izasao, onda je dosao w211 i to je bio pravi svrs od auta... A onda su doktori iz Stuttgarta napravili CLK w209 kombinujuci moja 2 omiljena modela i taj CLK mi je i dan danas jedan od omiljenih Mercedesa. Potom slijede CLS w219 i S klasa w221 pa novi CL i tu se onda prica zaustavlja sa w204, svidja se on meni ali ne toliko kao ovi ranije nabrojani modeli, da bi mi w204 bio top auto on mora biti bas dobro napakovan opremom a to onda kosta mnogo evrica... w 204 posle facelifta u avantgarde opremi mi je odlican, jos u nekoj sivoj boji
Kad je izasao w212 odusevio me je enterijer tog auta, bas mi se svidjeo ali exterijer mi je bio ok do dobar ali bez onog woow efekta, nema detalja na njemu koje bas gotivim kao sto su npr. zadnji stopovi na w211 i sl... Kako vrijeme prolazi, ovaj facelift na w212 mi se cini pravim pogodkom, mada cekam da ga vidim na ulici pa da kompletiram utisak

Kad je izasao w212 odusevio me je enterijer tog auta, bas mi se svidjeo ali exterijer mi je bio ok do dobar ali bez onog woow efekta, nema detalja na njemu koje bas gotivim kao sto su npr. zadnji stopovi na w211 i sl... Kako vrijeme prolazi, ovaj facelift na w212 mi se cini pravim pogodkom, mada cekam da ga vidim na ulici pa da kompletiram utisak