Letnje gume
Re: Letnje gume
Uzeo drugu obuću i za auto i za mene.
Auto obuven u Continental Premium Contact 7, videćemo kako će se pokazati.
Ja ih isto uzeo ali od obaveza nikako da ih stavim na yetija. Prodao sam sportcontrol 2 čim sam mogao. Nije me mrzelo ni da skidam letnji set na 30 stepeni da bih oterao kod vulkanizera da se skinu gume sa felni.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Stavio pre putovanja za Grcku 2 nove Toyo Proxes TR1 letnje gume, za sada odlicne, samo jos da vidim kako ce da se pokazu kad padne kisa.

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Zbog čega Toyo?
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kupujmo domaće
Tapa
Tapa
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Domaci Toyo je veliki problem bio. Ne znam ni sta rade sad i koliko, ali je mnogo dimenzija bilo ukinuto jer su imali katastrofalan broj reklamacija.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- carov2
- Kontakt:
Je l mogu ja?
Dobio uz auto, nije birao.
U Mazdinom salonu valjaju Toyo.
Dobio uz auto, nije birao.
U Mazdinom salonu valjaju Toyo.
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Mazda je presla na Bridgestone Turanzu odavno (pre toga su koristili Toyo), a gume sam uzeo u balkan expresu. Ne kategorizujem gume previse po prozivodjacima/brendu, vec konkretnim modelima. Ovo je UHP guma koja radi posao vrlo solidno za moje potrebe. Ako nekada budem imao problema, pisacu i ja reklamacije.
Najbolje gume koje sam ikada imao su bile
Continental Sport Contact 5 17'' na Swiftu, testirao sam ih vise puta i na stazi. Mazda nece proci isti test, tako da ne mogu bas da uporedim
Sa druge strane, sve ostale Continental gume koje sam imao su bile srednje zalosne, uglavnom bucne.
Najbolje gume koje sam ikada imao su bile
Continental Sport Contact 5 17'' na Swiftu, testirao sam ih vise puta i na stazi. Mazda nece proci isti test, tako da ne mogu bas da uporedim

- carov2
- Kontakt:
Uff, ovde je tvoja greška...Romanticni_Piroman napisao:Ne kategorizujem gume previse po prozivodjacima/brendu, vec konkretnim modelima. Ovo je UHP guma koja radi posao vrlo solidno za moje potrebe.
Skipper napisao: 17 Jun 2025, 21:26 Uzeo drugu obuću i za auto i za mene.
Odlicne su to gume, i vrlo ok cene imaju.
Još je rano da dam neki sud pošto sam prešao tek nekih 1000 km sa njima ali čini mi se da su za nijansu bolje od PC6.
Posle nekih 4 meseca vožnje(4kkm)na GY AS6 prezadovoljan sam,precizna,odličan grip,na ono malo kišnih dana što je bilo isto vrhunska guma.159 je udobnija na njima u 245/40 18 nego na prethodnom setu 225/50 17 Sava UHP 2
Slicno iskustvo, cini mi se da im treba par km da se ugreju malo da bi imale max grip.
Za udobnost ne mogu nista da kazem jer sam presao sa zimskih 205-55-16 na letnje 225-40-18.
Za udobnost ne mogu nista da kazem jer sam presao sa zimskih 205-55-16 na letnje 225-40-18.
Ja sam presao lepu km sa njima, osim da se relativno brzo trose nemam zamerke.Skipper napisao: 24 Jun 2025, 10:38 Još je rano da dam neki sud pošto sam prešao tek nekih 1000 km sa njima ali čini mi se da su za nijansu bolje od PC6.