Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Re: Grčka

Post od zigZag »

sa žalošću moram da primetim da je servisiranje auta trenutno ne samo kompetentnije nego i jeftinije u grčkoj nego u srbiji.
upalila mi se signalizacija na instrument tabli vezana za odbrojavanje koliko je km ostalo do promene ulja po kompjuteru a to je 30000km. naravno niđe veze, zamenio sam ulje pre mesec dana ali u bgd to resetuje ili ovlašćeni servis euro sumar u koji ne idem ili ovi elektroničari koje sam ranije posećivao a sada nisam stigao.
pa ništa, svratih u ovlašćeni u susednom selu, nakačili komp na auto i resetovali brojač, 15e. poslednji put pre 2 godine sam ovo platio 2400 rsd ili 20e na tosinom bunaru, auto elektronika chip tuning.
prošlog leta sam u grčkoj popio ekser u gumu, vulkanizer mi je stavio pečurku i naplatio mi 10e sa bakšišom. kada sam po povratku oterao kola u kemoimpex da mi to provere, rekli su mi da oni stavljaju samo običan čep a da imaju ovakav da bi koštalo 15e.
ali dobro, nije ovo jedina stvar u kojoj je trenutno srbija skuplja od grcke koja sama po sebi ionako nije jeftina.
kompetentnost sam pomenuo zato što bukvalno nijedan trapadzija u beogradu a bio sam kod njih najmanje 5 nije uspeo da mi dijagnostikuje kvar za koji se ispostavilo da je unutrašnji ležaj zadnje poluosovine, umesto toga sam se naslušao a nažalost i zamenio poneku kuglu, selen blok itd u prednjem trapu, bukvalno nisu uspeli da pogode ni da li je kvar napred ili nazad.
prosto, neko zna, neko ne zna. ili mi se jednostavno potrefio vrhunski servis u mojoj blizini.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Za većinu naših, uglavnom turista, će Grčka biti skuplja i to lagano.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Nisu to neke bitne razlike u ceni vredne pomena a mozda su samo slucajnost, a i ne treba porediti cene u beogradu i nekom grckom selu kao i sto cene u unutrasnjosti srbije nisu iste za takve stvari u odnosu na beograd.
A sto se tice identifikacije kvara, obzirom da vozis neki japanac a vrv i suv ili sl. kojih je u grckoj mnogo nije codno sto su lakse provalili sta je problem, oni bar toga tamo imaju gomilu pogotovo po ostrvima
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

@OMP
Sto se tice razlike u ceni odrzavanja Beograd/unutrasnjost, ja nisam primetio neku razliku.
Konkretno, passata i pezoa 307 odrzavam u Beogradu, dok citroena c4 i drugog pezoa 307 odrzavam(o) u Uzicu.

Ne kazem da je u svim delovima Srbije ovako, ali konkretno razlika u ceni "ruku" Beograd - Uzice je mizerna (cena malog servisa i velikog servisa ista, zamena seta kvacila takodje. ).
Mozda bi u Uzicu bilo za nijansu jeftinije raditi intervencije na motoru, ali stvari tipa remont turba, zamena i reparacija dizni itd. kostaju maltene identicno u smislu cene rada majstora.
Opet, ogradjujem se jer imam uzorak samo iz jednog grada. Mozda je u jos manjim sredinama ta razlika evidentnija.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
zrnkemiki
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
Garaža: Audi A5 2.0 190KS

Post od zrnkemiki »

shandu90 napisao:Kolko naplatnih rampi ima kad se ulazi iz BG?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Od Bugarske granice do Soluna 3 komada.

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

zigZag napisao: 24 Jun 2025, 08:49 sa žalošću moram da primetim da je servisiranje auta trenutno ne samo kompetentnije nego i jeftinije u grčkoj nego u srbiji.
upalila mi se signalizacija na instrument tabli vezana za odbrojavanje koliko je km ostalo do promene ulja po kompjuteru a to je 30000km. naravno niđe veze, zamenio sam ulje pre mesec dana ali u bgd to resetuje ili ovlašćeni servis euro sumar u koji ne idem ili ovi elektroničari koje sam ranije posećivao a sada nisam stigao.
pa ništa, svratih u ovlašćeni u susednom selu, nakačili komp na auto i resetovali brojač, 15e. poslednji put pre 2 godine sam ovo platio 2400 rsd ili 20e na tosinom bunaru, auto elektronika chip tuning.
prošlog leta sam u grčkoj popio ekser u gumu, vulkanizer mi je stavio pečurku i naplatio mi 10e sa bakšišom. kada sam po povratku oterao kola u kemoimpex da mi to provere, rekli su mi da oni stavljaju samo običan čep a da imaju ovakav da bi koštalo 15e.
ali dobro, nije ovo jedina stvar u kojoj je trenutno srbija skuplja od grcke koja sama po sebi ionako nije jeftina.
kompetentnost sam pomenuo zato što bukvalno nijedan trapadzija u beogradu a bio sam kod njih najmanje 5 nije uspeo da mi dijagnostikuje kvar za koji se ispostavilo da je unutrašnji ležaj zadnje poluosovine, umesto toga sam se naslušao a nažalost i zamenio poneku kuglu, selen blok itd u prednjem trapu, bukvalno nisu uspeli da pogode ni da li je kvar napred ili nazad.
prosto, neko zna, neko ne zna. ili mi se jednostavno potrefio vrhunski servis u mojoj blizini.
Ako je onaj auto za kog si vec krio koji je model (da ne zalicis na Gazzu), najverovatnije je ko sto je receno, model poznat u tom predelu pa ga znaju u prste.

Meni na e90 niko nije hteo ni da primi na pregled u Sitoniji, al zato servis pun Hyu modela i onih pick-up ova japanskih, zab sam Toyote ili koje vec. Njih sigurno znaju u detalje zmureci da popravljaju
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Nije u redu da generalizuješ, ti gledaš po sebi, za razliku od njega.

Korisnikov avatar
zrnkemiki
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
Garaža: Audi A5 2.0 190KS

Post od zrnkemiki »

Kad su već tema njihovi pick-upovi, jedna slika da upotpuni temu.

Slika

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Inače, na FB grupi Grčka Info već 2 puta ne žele da objave anketu "Da li ste kupili putno zdravstveno osiguranje?"
:kezo:
:kezo:
Možda bude od koristi.

Slika

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Post od Romanticni_Piroman »

Sto se Kasandre tice, sad sam bio prvi put posle 10+ godina, moja preporuka ide za Polihrono, i definitivno ne Kalitea. Previse je nizbrdo/uzbrdo plaza, i ne postoji uvece nista pored mora.

A sto se plaza tice, Posidi je lepa, a Sani beach iskljucivo za izbegavanje. Ciganisanje na max, privatnici/hoteli zakupili celu plazu i naplacuju 80€ suncobran. Cesto vetrovito, nista posebno. Parking predaleko. Uz sve to, ovi Grcki cigani iz hotela obavezno dodju da te smaraju ako postavis svoj suncobran na "njihov deo", iako po Grckom zakonu ti imas pravo tu da stojis dokle god nisi blizu njihovih lezaljki. Nakon duze rasprave sa jednim, on je odustao, i onda za 5 minuta doslo jos njih 3 da me smara, kao mole me da se sklonim. Na kraju sam se smorio i otisao, prosto su smaraci.

Sve u svemu, kao i zadnjih 10 godina, Kasandra je za izbegavanje osim ako bas nemate alternativu. Za jul gledam da se vozim malo duze, znam da moze mnogo lepse letovanje da bude, makar do 2. ili 3. prstena ako cu vec nesto oko Soluna.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

To mi nikada nece biti jasno, dodjes na hotelsku plazu i razvuces suncobran. Cemu to, pored toliko plaza?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

kakav je to suncobran čiji zakup košta 80e?

što se kasandre tiče, ne bi da se tumači da branim grčku stoku pošto to jeste odavno zona za izbegavati ali treba pomenuti da je mnoge lokacije u kasandri i posidiju između ostalog prodati bugarima od početka krize naovamo, naročito pre kovida kada cene još nisu otišle u nebesa. zapošljavaju grke da bi izgledalo kao da je lokalni biznis a nije. no dobro, svakako se ti problemi rešavaju jednim pozivom lučkoj policiji (limenarhio) koja izlazi na teren i rešava stvar u korist građana ako je tako kako je napisano. ja barem to radim uvek kada bilo koji zakupac plaže naruši režim propisan zakonom a koji se lako može proveriti na aplikaciji my coast koja ima zavedene sve aktivne koncesije na korišćenje plaže u skladu sa tim zakonom:

https://www.gov.gr/en/upourgeia/upourge ... yCoast_app

app može da se skine sa google play i apple store besplatno i korisna je da vidite ko je legalan a ko nije.

naravno ko je zaludan i hoće da se zajebava.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

U pitanju je Sani Beach resort, tamo pored je bio jedan bar, u glavi mi da se zvao Anemos...oni koji su bili znaju o čemu pričam.

Taj deo je Sani resort otkupio pa se na račun toga još proširio, ideja je da je sve tu deo Sani Resorta, a oni imaju sa druge strane bar, tu valjda mogu i oni koji nisu gosti, a tu su cene momačke. (60e po osobi jake)

Ovo mi je pričao Grk koji radi za Sani resort.

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

U retimnu(krit) cene nize nego u paraliji, suncobran dzabe ako kupis nesto na plazi a cene su mythos 0.5L 4.5e i giros 4e, znam da su ovo najbitnije informacije.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ma kakva Kasandra tamo ne bih isao sem u nuzdi, bio jednom i dovoljno sam video, prvo sto me nerviraju mesta gde se sudaras sa ljudima, uske ulice, usko za kola nemas gde da parkiras, okrenes, itd., ja sam imao smestaj sa pakingom ali taj pakring je bio takav da ti se ne mili da izsterujes auto kad ga jednom parkiras, prvo sto moras da cimas ostale goste kuce da pomeraju kola ako su stali iza tebe drugo sto je manevrisanje jako zeznuto za uci i izaci iz tog dvorista, ok je varijanta ako ne planiras da pomeras kola do povratka kuci bar znas ne razmisljas o parkingu i da ti skidaju tablice ali u suprotnom zez.....na zalost i Sitonija postaje takva sto se tice guzvi, parkiranja i sl. ali je neuporedivo lepse poluostrvo od Kasandre bar ima mnogo vise plaza a i mesta nisu prenatrpana kao na kasandri.
A taj bezobrazluk sa lezaljkama, cenama i prostorom koji zauzmu na plazama je postao trend bez obzira na skoro doneti zakon koji se ocigledno ne postuje ili nema ko da ga sprovodi, a verujem da i korpucija cini svoje kao i svuda
Odgovori