Put, Zrenjanin-Dolomiti

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
AleksandarP
Reactions:
Pridružio se: 14 Jul 2024, 09:53
Garaža: Ford Fokus Karavan 2010 1.6TDCI 110ks

Put, Zrenjanin-Dolomiti

Post od AleksandarP »

Pozdrav svima!

Treba mi savet, vaša iskustva, sve!
Planiram da idem iz Zrenjanina na Dolomite sa kolima, tu će mi biti smeštaj, e sad, najverovatnije usput stanem u Hrvatskoj(Preporuke?), pa odande do Slovenije(Preporuke?), Venecija(ili ako znate neka tajna mesta :D .
Najviše me interesuje, kakvi su putevi? Cene?
Prvi put bi išao ovuda, pa ako imate neka iskustva i neki savet.

Idem sa Ford Focus Karavan 1.6 TDCI 80kW 2010. Dosad nisam imao sa njim problema kroz BiH čak ni u Makedoniji.

Šta god da imate, slušam vas!
Hvala unapred svima!
:pivo:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Put, Zrenjanin-Dolomiti

Post od maniaxxx »

To stajanje su krace pauze ili mislis sta da vidis usput? Do IT granice ti je ionako AP, kroz Hr kosta nekih 19e ako se ne varam, SLO vinjeta ti je 16e za nedelju dana, u IT se placa na kucicama.
Dzonny
Reactions:
Pridružio se: 22 Sep 2020, 15:44

Post od Dzonny »

Trebalo bi da sada naš tag radi u Hrvatskoj. Put kroz Hrvatsku je jako dosadan, na nekim delovima je loš asfalt, ali može da se vozi 150 km/h bez rizika za kaznu.
Dobio si odgovor sa cene u HR i SLO, a za Italiju možeš da koristiš ovaj sajt da izračunaš putarine: https://www.autostrade.it/en/infoviabil ... -real-time

Nemam preporuke za stajanje u Hrvatskoj, osim ako nećeš u Zagreb, a ionako je tek početak puta, ja lično ne bih ni pravio neku veću pauzu.
U Sloveniji možeš da obiđeš Bled, u Italiji možeš da napraviš pauzu u Trstu. Ako staješ u Trst, preporuka za parking garažu San Giusto. Nije jeftino, ali je sigurno i na dobroj lokaciji. Preporuka takođe i za dvorac Miramare ako imaš vremena. Može da se ide kolima, postoji parking.

Ako hoćeš u Veneciju, ja sam parkirao ovde, i išao pešaka, ali imaj u vidu da do trga Svetog Marka ima 3.5km i da dan parkiranja košta 29€.

Gorivo na autoputu u Italiji je skuplje nego van autoputa. Pritom, cena je još skuplja ako ti gorivo sipa radnik, umesto da sipaš sam (oko 20c po litru). Van autoputa su uglavnom samouslužne pumpe, možeš da ubaciš novac ili da platiš karticom, ali imaj u vidu da će ti rezervisati neku cifru (obično 100€) i osloboditi kusur tek nakon nekoliko dana. Ako ubaciš više keša nego što može da ti stane goriva, nećeš dobiti kusur :)

Ako nemaš neki paket pomoći na putu, bilo bi dobro da uplatiš, nikad se ne zna.
Jonda
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 12:36

Post od Jonda »

Može i da se prošeta po Ljubljani malo po centru, nije daleko od autoputa.

Od Ljubljane prema Italiji(Trstu) je i Postojnska jama https://www.postojnska-jama.eu/hr/

Vinjeta za Sloveniju https://evinjeta.dars.si/hr
Korisnikov avatar
STrider90
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2017, 17:08

Post od STrider90 »

Ja sam prošle godine išao za Rimini i San Marino, kroz Hrvatsku sam stajao u Jasenovac, pa onda Bled, pa Venecija. Za Veneciju je preporuka da ostaviš auto u Mestre (gradić na drugoj obali) pa onda park & ride i uhvatiš voz koji košta 1.5€ do Venecije.

U povratku sam svratio u Ljubljanu, prelep gradić, pa u Rijeku, pa sam noćio u Bosanskom brodu i nazad za Niš.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
AleksandarP
Reactions:

Post od AleksandarP »

maniaxxx napisao: 23 Jun 2025, 18:45 To stajanje su krace pauze ili mislis sta da vidis usput? Do IT granice ti je ionako AP, kroz Hr kosta nekih 19e ako se ne varam, SLO vinjeta ti je 16e za nedelju dana, u IT se placa na kucicama.
Pa kraće pauze, maximum možda 1 noć.
Korisnikov avatar
AleksandarP
Reactions:

Post od AleksandarP »

Inače bih, najverovatnije išao kroz Mađarsku pa odma kroz Sloveniju do Italije, navodno je kraći ili brži put i bolji i lepši..
Korisnikov avatar
AleksandarP
Reactions:

Post od AleksandarP »

Nego šta je potrebno? Zeleni karton, Međunarodna vozačka itd??
Korisnikov avatar
AleksandarP
Reactions:

Post od AleksandarP »

I jel su uske ulice ili može komotno da se vozi?
Hvala unapred svima!
Odgovori