Trebalo bi da sada naš tag radi u Hrvatskoj. Put kroz Hrvatsku je jako dosadan, na nekim delovima je loš asfalt, ali može da se vozi 150 km/h bez rizika za kaznu.
Dobio si odgovor sa cene u HR i SLO, a za Italiju možeš da koristiš ovaj sajt da izračunaš putarine:
https://www.autostrade.it/en/infoviabil ... -real-time
Nemam preporuke za stajanje u Hrvatskoj, osim ako nećeš u Zagreb, a ionako je tek početak puta, ja lično ne bih ni pravio neku veću pauzu.
U Sloveniji možeš da obiđeš Bled, u Italiji možeš da napraviš pauzu u Trstu. Ako staješ u Trst, preporuka za
parking garažu San Giusto. Nije jeftino, ali je sigurno i na dobroj lokaciji. Preporuka takođe i za dvorac Miramare ako imaš vremena. Može da se ide kolima, postoji parking.
Ako hoćeš u Veneciju, ja sam parkirao
ovde, i išao pešaka, ali imaj u vidu da do trga Svetog Marka ima 3.5km i da dan parkiranja košta 29€.
Gorivo na autoputu u Italiji je skuplje nego van autoputa. Pritom, cena je još skuplja ako ti gorivo sipa radnik, umesto da sipaš sam (oko 20c po litru). Van autoputa su uglavnom samouslužne pumpe, možeš da ubaciš novac ili da platiš karticom, ali imaj u vidu da će ti rezervisati neku cifru (obično 100€) i osloboditi kusur tek nakon nekoliko dana. Ako ubaciš više keša nego što može da ti stane goriva, nećeš dobiti kusur
Ako nemaš neki paket pomoći na putu, bilo bi dobro da uplatiš, nikad se ne zna.