Pranje automobila za početnike
Re: Pranje automobila za početnike
novine jesu dobre nekad se njima ekifasno cistila stakla bez tragova, probao sam i ja vise puta ali ko jos danas kupuje stampu??? ja ne pamtim kad sam imao neke dnevne novine u kuci, mozda pre 20 god.
ja cistim tankom mf krpom i nekim sredstvom za stakla, kako kad nekad se ociste bez ijednog traga nekad ima tragova
ja cistim tankom mf krpom i nekim sredstvom za stakla, kako kad nekad se ociste bez ijednog traga nekad ima tragova
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kako skidati fleke koje su verovatno od lišća ili sitnih cvetova sa drveta? Obično pranje malo pomaže, ona roza pena na praonici isto slabo, i aksel isto slabo... Sve to skida po malo ali moraš da trljaš a i dalje se vidi. Kao da je neko skoro pominjao na forumu ali ne mogu da nađem. Pitam za kuma.

Meni aktivna pena skine to. Ako nije smola.
- grujicd
Ovo je prošlo neko vreme pa se zapeklo na suncu... Sad se baš teško skida. Nisam ovo do sad viđao, ili se možda baš primeti na belim kolima a na sivim bi ti i promaklo.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Probao je rukom?
Ja bih polako "dizao", znači naredni stepen ručno pranje, mikrofiber/rukavica, topla voda, pa onda neki sprej, koji ima alkohola, pa samo da obriše krpom, pa ako ni to neće, polako da diže. (Znači neka još jača hemija, možda neki Sonax, recimo za katran)
U krajnjem slučaju, poliranje...
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Ja bih polako "dizao", znači naredni stepen ručno pranje, mikrofiber/rukavica, topla voda, pa onda neki sprej, koji ima alkohola, pa samo da obriše krpom, pa ako ni to neće, polako da diže. (Znači neka još jača hemija, možda neki Sonax, recimo za katran)
U krajnjem slučaju, poliranje...
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
- grujicd
Za njega je sledeći korak da ga odveze na ručno pranje, sa idejom da tamo imaju više iskustva i hemije za ovakve stvari, ili na kraju i poliranje što ti kažeš ako ništa drugo ne pomogne. Trljanjem se skine delimično ali ne sve.
Možda izopropil alkohol, mada mi se čini i da sa njim nije išlo lako.
Nek proba drugu perionicu za početak.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nek proba drugu perionicu za početak.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Ako je lepljivo, probati sa med. benzin
- grujicd
Danas već probali Autokomerc, Eko pumpu na Tošinom bunaru koja ima i dodatnu četku na delu za ručno pranje pa možeš malo i da trljaš, i na kraju praonicu ispod Arene sa "rozom" penom.
Inače nije lepljivo, kad pređeš prstom jedva da se i oseti, nije čvrsta materija, kao da su fleke ušle u lak.
Inače nije lepljivo, kad pređeš prstom jedva da se i oseti, nije čvrsta materija, kao da su fleke ušle u lak.