Grčka
Re: Grčka
ako je to nešto u blizini nekakve marine za brodove, tu ima 5 odobrenih plažnih "lokacija" na MyCoast aplikaciji, evo gledam. i to su sve dozvole za velike komade plaže, skoro cele, kako su dobili to spram grčkog pravila da pola plaže mora ostati za građane nemam pojma tek tako je. dozvole su za ležaljke i suncobrane.
Totalno suprotno o Kasandri imam mišljenje. Već 9 godina letujemo na njoj i na Halkidikiju pre Kasandre, dva puta godišnje (jun, septembar), svaki put u drugom mestu, i veoma su pozitivna mišljenja.OMP napisao: 25 Jun 2025, 08:41 Ma kakva Kasandra tamo ne bih isao sem u nuzdi, bio jednom i dovoljno sam video, prvo sto me nerviraju mesta gde se sudaras sa ljudima, uske ulice, usko za kola nemas gde da parkiras, okrenes, itd., ja sam imao smestaj sa pakingom ali taj pakring je bio takav da ti se ne mili da izsterujes auto kad ga jednom parkiras, prvo sto moras da cimas ostale goste kuce da pomeraju kola ako su stali iza tebe drugo sto je manevrisanje jako zeznuto za uci i izaci iz tog dvorista, ok je varijanta ako ne planiras da pomeras kola do povratka kuci bar znas ne razmisljas o parkingu i da ti skidaju tablice ali u suprotnom zez.....na zalost i Sitonija postaje takva sto se tice guzvi, parkiranja i sl. ali je neuporedivo lepse poluostrvo od Kasandre bar ima mnogo vise plaza a i mesta nisu prenatrpana kao na kasandri.
A taj bezobrazluk sa lezaljkama, cenama i prostorom koji zauzmu na plazama je postao trend bez obzira na skoro doneti zakon koji se ocigledno ne postuje ili nema ko da ga sprovodi, a verujem da i korpucija cini svoje kao i svuda
Istina je da Bugari kupuju na Halkidikiju, a potvrda tome su dva vatrena okršaja u poslednje dve godine njihove mafije u Polihronu i Haniotiju
Јутрос се вратио из Сартија.
Возио ноћу, око Солуна није било гужве, пролазио обилазницом око 22:30 ишао даље на индустријску зону такође без гужве. Све границе укупно 20 ак минута. У задњем тунелу у МК сам приметио већу рупу. Ко иде нека обрати пажњу. Пут класика, после Солуна ка граници доста лоших деоница. У МК на пар места неравнине. Кроз Србију на пар места радови и преусмеравање трака у супротну.
Задња два дана било баш топло, почеле врућине.
Море је било идеално. У Сартију од 10 дана само један су били таласи. Ситонија опет испунила очекивања. Први пут да нисам много скитао због млађег сина. Једном Оранж и Каламици.
Такође први пут сам летовао у јуну и вероватно ће и убудуће бити тај термин, друга половина. Дуг дан, топло море и умерене врућине.
Возио ноћу, око Солуна није било гужве, пролазио обилазницом око 22:30 ишао даље на индустријску зону такође без гужве. Све границе укупно 20 ак минута. У задњем тунелу у МК сам приметио већу рупу. Ко иде нека обрати пажњу. Пут класика, после Солуна ка граници доста лоших деоница. У МК на пар места неравнине. Кроз Србију на пар места радови и преусмеравање трака у супротну.
Задња два дана било баш топло, почеле врућине.
Море је било идеално. У Сартију од 10 дана само један су били таласи. Ситонија опет испунила очекивања. Први пут да нисам много скитао због млађег сина. Једном Оранж и Каламици.
Такође први пут сам летовао у јуну и вероватно ће и убудуће бити тај термин, друга половина. Дуг дан, топло море и умерене врућине.
- zrnkemiki
- Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
- Garaža: Audi A5 2.0 190KS
Bio danas, malo je skrivena iza EKO pumpe, pa se ne vidi na prvu. Pritisak je popriličan, kao i veličina puške (~1.5m).AleksandarAca napisao:https://maps.app.goo.gl/ALVCqH1LC96mi8ei9OMP napisao:Ja posle mora radim dubinsko i iz gepeka skupim koficu peska za uspomenumoram i ja ove godine da navatam neku perionicu, ako neko zna da takva postoji u Nikitiu neka pise, ali da nisu cetke posto sam uglavnom to vidjao po pumpama
Blizu je Nikitija, samo pazi, puska je toliko jaka da verujem da moze da skine farbu.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Ima dva programa sapunica-2eur i voda
-1eur, ja sam samo isprao pesak vodom, za 1eur odlično.

Sinoć me je, posle više od 15 godina obitavanja po Grčkoj, prvi put zaustavila policija radi provere alkohola. Mladi pandur video mene i gospođu u kolima i rekao nam hello guys, kolege mu se smejale.
Neiskusno su zaustavljali oko 20 časova, kad smo krenuli, a ne kada se vraćamo.

Neiskusno su zaustavljali oko 20 časova, kad smo krenuli, a ne kada se vraćamo.
Jos nisam odlucio gde da idem na letovanje, a treba da krenem nocas.
Planiram 5-6-7 dana, a ne ide mi se daleko ovaj put.
Kakav je Atos? Vidim neko mesta poput Nea Roda, Limani, Lerissos. Jel bio neko tamo?
Ili bolje ipak Sitonija? Bio sam par puta u Neos Marmarasu, mozda ovaj put Sarti? kod Neos Marmarasa mi se svidelo sto ima gde malo i prosetati uvece
Da li je bolje ici kroz Bugarsku? Ima li stajanja izmedju Bugarske i Grcke? To bi bilo 7 sati voznje od Kragujevca, verovatno i manje.
Planiram 5-6-7 dana, a ne ide mi se daleko ovaj put.
Kakav je Atos? Vidim neko mesta poput Nea Roda, Limani, Lerissos. Jel bio neko tamo?
Ili bolje ipak Sitonija? Bio sam par puta u Neos Marmarasu, mozda ovaj put Sarti? kod Neos Marmarasa mi se svidelo sto ima gde malo i prosetati uvece
Da li je bolje ici kroz Bugarsku? Ima li stajanja izmedju Bugarske i Grcke? To bi bilo 7 sati voznje od Kragujevca, verovatno i manje.