Testovi automobila - Opšta tema o modelima
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima
Ima još jedna generacija novija od ovog - od 2015 pa na dalje. Ali kažu da je ova NC verzija 2005-2015 najprostranija. Ja se iznenadio kad smo digli krov a ostalo mi još koji cm fore iznad glave.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Sent from my iPhone using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Da, taj je noviji. Navodno ova prethodna generacija što je malo veća je zbog toga izgubila malo dinamike, to su zamerali stari fanovi pa su ga zato opet smanjili. Inače i iz ovog "većeg" se teško izlazi za moje pojmove.
Zezam se sa kumom da jeste MX5 proglašena za naj gej auto, ali to ne važi ako ti glava prelazi ivicu šoferke, onda više nije gej
Zezam se sa kumom da jeste MX5 proglašena za naj gej auto, ali to ne važi ako ti glava prelazi ivicu šoferke, onda više nije gej

- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Ja se razmisljam da kupim ovo kao prvi auto. Cim izadje neki dobar, prodacu sta god trenutno imam od auta i kupiti ovo. Samo bas cekam specifican model, ND 2.0 RF - poslednja generacija sa tvrdim krovom. Uzeo bih i 1.5 motor da ima LSD, nista mi ne smeta sto je 131 ks, ali su samo 2.0 motori sa LSD-om. Mislim da isto vazi i za NC.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ja koliko znam dimenzije NC se ne razlikuju bitno od NB (ili NA posto je to u osnovi ista sasija) i ND je takodje ostao veran tim dimenzijama. Svi imaju oni par mm tamo vamo ali to je vise zbog prostora unutra. Sto je najbitnija stavka kod MX-5. Inace NC zamrke su na potpuno drugoj strani ali su ispravljene na NC2 koji si ti okacio. To je vec skoro pa potpuno drugi auto od standardnog NC-a.grujicd napisao: 30 Jun 2025, 00:31 Da, taj je noviji. Navodno ova prethodna generacija što je malo veća je zbog toga izgubila malo dinamike, to su zamerali stari fanovi pa su ga zato opet smanjili. Inače i iz ovog "većeg" se teško izlazi za moje pojmove.
Zezam se sa kumom da jeste MX5 proglašena za naj gej auto, ali to ne važi ako ti glava prelazi ivicu šoferke, onda više nije gej![]()
Vozio sam sve verzije (ali ne sve motore) i ja bih ih rangirao: ND (nema razgovora, 100% sve kako treba da bude, vidi se twikovanje svakog detalja), NA, NB, NC2, NC, i verovatno na kraju Fiata (Fiat Spider kome ne smeta turbo motor). I da RF, ne racunamo u MX-5........please, kg su vazni.

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kolika je razlika u unutrasnjem prostoru izmedju 124 spider i mx5?
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ne znam za spider. Nisam imao prilike da sedim. Ali mislim da razlike skoro da ne postoje gledajuci dimenzije:
FIata ima duzu haubu, ali medjuosovinsko i unutra treba da je ista. Svi ostali "hard points" sasije su identicni. Tako da ne moze da bude niti vise niti manje prostora.
ND je sasvim udoban auto. Ja nemam problem da sedim. Takodje bez problema mogu da otvorim i zatvorim krov jednom rukom, u voznji, bukvalno za manje od 5 sek. Genijalan mehanizam.
FIata ima duzu haubu, ali medjuosovinsko i unutra treba da je ista. Svi ostali "hard points" sasije su identicni. Tako da ne moze da bude niti vise niti manje prostora.
ND je sasvim udoban auto. Ja nemam problem da sedim. Takodje bez problema mogu da otvorim i zatvorim krov jednom rukom, u voznji, bukvalno za manje od 5 sek. Genijalan mehanizam.
Ma, kada je krov otvoren, mesta za glavu ima koliko hoćeš ...grujicd napisao: 30 Jun 2025, 00:31 Da, taj je noviji. Navodno ova prethodna generacija što je malo veća je zbog toga izgubila malo dinamike, to su zamerali stari fanovi pa su ga zato opet smanjili. Inače i iz ovog "većeg" se teško izlazi za moje pojmove.
Zezam se sa kumom da jeste MX5 proglašena za naj gej auto, ali to ne važi ako ti glava prelazi ivicu šoferke, onda više nije gej![]()
- Prikačeni fajlovi
-
- viber_image_2025-06-30_11-58-45-185.png (986.88 KiB) Pogledano 281 put