Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Bas sam se pitao hoces li prokomentarisati nesto.
Koje je tvoje vidjenje obzirom na kolicinu informacija?
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Koje je tvoje vidjenje obzirom na kolicinu informacija?
Sta da ti kazem? Ne javljam se jer je forum prilicno zamro.
AV Herald je dugo bio neupotrebljiv pa nisam mogao da vidim nesto od podataka.
787 je prilicno high-tech avion pa bi mogao da ga komentarise samo neko ko ga je leteo. Kazu da je u njemu sve na struju.
Ja tesko, a jos manje ovi "strucnjaci" koji se javljaju.
Na boljim snimcima vidi se da je izbacio RAT (Ram Air Turbine) koji automatski izlazi u slucaju otkaza oba motora, kompletne struje ili hidraulike.
Price "nema flaps, nije uvukao tockove" su idiotarije.
Avion leti i sa izvucenim tockovima, poleti i bez flapsa (mada ne bi mogao jer bi mu se drao warning da je nesto zaboravio). Problem je sto u takvoj konfiguraciji ne bi mogo da zadovolji zakonske minimume za nadvisavanje prepreka posle poletanja u slucaju OTKAZA 1 MOTORA.
Sa dva leti komotno.
Ovde se vidi da avion "parasutira". Jednostavno pada ne menjajuci napadni ugao.
AV Herald je dugo bio neupotrebljiv pa nisam mogao da vidim nesto od podataka.
787 je prilicno high-tech avion pa bi mogao da ga komentarise samo neko ko ga je leteo. Kazu da je u njemu sve na struju.
Ja tesko, a jos manje ovi "strucnjaci" koji se javljaju.
Na boljim snimcima vidi se da je izbacio RAT (Ram Air Turbine) koji automatski izlazi u slucaju otkaza oba motora, kompletne struje ili hidraulike.
Price "nema flaps, nije uvukao tockove" su idiotarije.
Avion leti i sa izvucenim tockovima, poleti i bez flapsa (mada ne bi mogao jer bi mu se drao warning da je nesto zaboravio). Problem je sto u takvoj konfiguraciji ne bi mogo da zadovolji zakonske minimume za nadvisavanje prepreka posle poletanja u slucaju OTKAZA 1 MOTORA.
Sa dva leti komotno.
Ovde se vidi da avion "parasutira". Jednostavno pada ne menjajuci napadni ugao.
Hvala Zu!
Kada sam putovao za Portugal prvi put posle dugoooog vremena niko mi nije pogledao ni pasos ni LK od kuće do Lisabona. Mislio sam da je obavezno prilikom finalnog cekiranja da se pogleda dokument. Prilikom vraćanja pogledali su.

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Sent from my SM-S906B using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nije isključeno da kamere snimaju negde sa strane, pa aktiviraju ručnu kontrolu samo ako detektuju nekog van spiska putnika.
- grujicd
Evo ne prođe ni 6 godina pa da odgovorim na ovo pitanje. Danas bio sa kumom u tom Pista 011 kafiću/muzeju (naplate ti i 210din muzejsku kartu pored pića, ali nije mi bilo žao). Odličan pogled na pistu, samo bi bilo lepše ubosti kad je južni vetar i avioni sleću-poleću u pravcu jugoistoka. Kad sleću u pravcu severozapada ne vidiš touchdown. Ali i bez toga je lep doživljaj, preporuka.H4wkeye napisao: 10 Avg 2019, 15:59 Jel ima u BGu jos neko mesto za gledanje aviona da je dobro? Vidim na netu Radiofar naselje, na cosku neki kafic Pista 011, blizu piste je pas. Pretpostavljam Ledine takodje, samo moras da se zavlacis da trazis po njivama tamo.![]()
Ne rade ponedeljkom i počinju od 11h vikendom i 13h radnim danom (ili je pisalo čak i malo kasnije...)
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Jel potrebna i dalje najava dolaska ?
- grujicd
Iz prve ruke vikendom ne treba (za radne dane ne znam), kad smo došli bilo je 5-6 automobila, radi kao normalan kafić. Vidim da organizuju i dečije rođendane, pa pre to može da bude problem ako naletiš na proslavu. Jedan deo starog vojnog aviona su nakačili na taj objekat da deca mogu da se igraju, u dvorišti imaju još delova, upravo rasturaju jedan stari ATR...
Interesantno.
Daleko od kuce. Hrvatski helikopter nad Svedskom. Letio mi iznad stana.
Daleko od kuce. Hrvatski helikopter nad Svedskom. Letio mi iznad stana.
- Prikačeni fajlovi
-
- IMG_73A10E8CDF2A-1.jpeg (51.86 KiB) Pogledano 531 put
Poslednja izmena od DasAuto u 29 Jun 2025, 21:59, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
AN-26 ako se dobro sećam.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Znaci najzad su ga sredili i otvoriligrujicd napisao: 29 Jun 2025, 17:03Evo ne prođe ni 6 godina pa da odgovorim na ovo pitanje. Danas bio sa kumom u tom Pista 011 kafiću/muzeju (naplate ti i 210din muzejsku kartu pored pića, ali nije mi bilo žao). Odličan pogled na pistu, samo bi bilo lepše ubosti kad je južni vetar i avioni sleću-poleću u pravcu jugoistoka. Kad sleću u pravcu severozapada ne vidiš touchdown. Ali i bez toga je lep doživljaj, preporuka.H4wkeye napisao: 10 Avg 2019, 15:59 Jel ima u BGu jos neko mesto za gledanje aviona da je dobro? Vidim na netu Radiofar naselje, na cosku neki kafic Pista 011, blizu piste je pas. Pretpostavljam Ledine takodje, samo moras da se zavlacis da trazis po njivama tamo.![]()
Ne rade ponedeljkom i počinju od 11h vikendom i 13h radnim danom (ili je pisalo čak i malo kasnije...)

Kolko znam snimanje je zabranjeno, ne znam kolko je pametno ovo da se objavljuje.
Imaš gomilu snimaka na YT sa Beg.aero
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- grujicd
Nema nikakvog znaka za zabranu snimanja kao što ima oko vojnih objekata.
Mozda je dronom zabranjeno, zbog samog drona. Pored danasnje tehnologije iluzorno bi bilo zabranjivati snimanje I slikanje