Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Grčka

Post od shandu90 »

Woodoo napisao:Sinoć me je, posle više od 15 godina obitavanja po Grčkoj, prvi put zaustavila policija radi provere alkohola. Mladi pandur video mene i gospođu u kolima i rekao nam hello guys, kolege mu se smejale. :D
Neiskusno su zaustavljali oko 20 časova, kad smo krenuli, a ne kada se vraćamo.
Hoce oni tako nekad, i mene su pre 3g zaustavili ali su bili korektni. Sto bi rekli internet saljivdzije, nadam se da ce me zaustaviti opet.

Sent from my iPhone using Tapatalk
dekiv68
Reactions:
Pridružio se: 20 Mar 2013, 19:38

Post od dekiv68 »

U poslednjih 9 godina dva puta godišnje idem u Grčku po 10-12 dana. Svaki put idem na drugo mesto na Halkidikiju ili istočno od Soluna ali sam samo 1-2 puta sreo policijsko vozilo. Nikada me nisu zaustavljali. čini mi se da su se ove godine povećale saobraćajne patrole u Grčkoj, ali čini mi se mnogo manje nego kod nas
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Od prosle godine su kao aktivniji iliti vidljiviji. Pre toga je bas bila retkost videti ih na ulici.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Heinz napisao: 30 Jun 2025, 13:42 Gde to?
Na Itaci. I ono što je interesantno vozilo je bilo bela 208 sa onim jednim plavim rotacionim svetlom koje su naši panduri koristili pre 30 godina, što se kači po potrebi.
Okačiću snimak samo da nađem vremena da ga uploadujem.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

I najavili su grci pojacanu saobracajnu kontrolu ove sezone dosta ljudi kaze da je vise policije na putevima i u letovalistima
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kolega prosli petak na subotu izgubio 6,5 sati na granicama ka Grckoj.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
kopmania
Reactions:
Pridružio se: 05 Mar 2025, 13:41

Post od kopmania »

Ceman napisao: 30 Jun 2025, 13:59 Jos nisam odlucio gde da idem na letovanje, a treba da krenem nocas.
Planiram 5-6-7 dana, a ne ide mi se daleko ovaj put.

Kakav je Atos? Vidim neko mesta poput Nea Roda, Limani, Lerissos. Jel bio neko tamo?
Ili bolje ipak Sitonija? Bio sam par puta u Neos Marmarasu, mozda ovaj put Sarti? kod Neos Marmarasa mi se svidelo sto ima gde malo i prosetati uvece

Da li je bolje ici kroz Bugarsku? Ima li stajanja izmedju Bugarske i Grcke? To bi bilo 7 sati voznje od Kragujevca, verovatno i manje.
Posto ja uvek idem van sezone oko 10. juna, a ove godine sam prvi put koristio Bugarsku, ja mislim da me NMK vise nece videti.
1. nema nikog na granici
2. put od nisa do Dimitrovgrada je ravniji
3. ogranicenje na vecini delova u bugarskoj je 140
4. nema rupa, put odlican
5. nema zelenog kartona
6. nema dve granice
7. put od bugarske do soluna kroz grcku je ceo auto put sa dve trake, mnogo bolji put nego onaj od evzonija do soluna

Ne vidim ni jednu pozitivnu stvar koja bi me odvukla preko Makedonije,
Kad kazu pa na Bugarskoj ce biti guzva... kao da na presevu i evzoniju nece...
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

Woodoo napisao: 30 Jun 2025, 20:59
Heinz napisao: 30 Jun 2025, 13:42 Gde to?
Na Itaci.
čestitke na izboru destinacije, jedno od najboljih ostrva u grčkoj, još uvek nezanimljivo za balkanske turiste.
Ceman
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2018, 20:53
Garaža: BMW 328ix

Post od Ceman »

^^

Stigao upravo u Ouranoupoli.
Na granici nisam cekao, bio prvi. Ogranicenja kroz Bugarsku nisu bas svuda 140. Ima dosta radova. mislim da sam bas vrlo malo vozio 140. A dobar deo puta je 60-70, mada je taj deo i najlepsi, sumovit. Krivo mi je sto sam promasio neki restoran koji je tu pored neke recice, dosta auta ja bilo ispred. Sad vidim da ima neku jadnu ocenu na Google Maps, ali ima zelenila, sigurno je udobno za odmoriti malo.
Kroz Grcku sam vozio brzo, nisam video policiju nigde.
Izgleda ce i meni put preko Bugarske biti favorit. Nedostajace mi Mrzenci.

I ja sam izneverovao kako dobar asfalt je do Dimitrovgrada. Nisam video odavno bolji. Nema neravnina uopste, krpeza, nicega. Kao pista.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

U Bugarskoj nema ograničenja na autoputu, to valjda znate?

Samo se u tunelu pripazi.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

I meni nedostaju Mrzenci. Jer za Jonsku obalu ne idemo tuda

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Ceman
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2018, 20:53
Garaža: BMW 328ix

Post od Ceman »

carov2 napisao: 01 Jul 2025, 15:07 U Bugarskoj nema ograničenja na autoputu, to valjda znate?

Zaista?
Ja se zacudio kako svi bas voze po ogranicenjima, i sporije.
I policiju video na 6-7 mesta, doduse nisam video radare.
Azuriraju Bugari na Google Maps obavezno kad negde stoje
dekiv68
Reactions:
Pridružio se: 20 Mar 2013, 19:38

Post od dekiv68 »

Naravno da ima ograni;enja bryine na autoputu u Bugarskoj https://www.amss.org.rs/na-putu/na-putu ... nja-brzine.
Ceman, to što si video na 6-7 mesta, a liči na policiju je najverovatnije kontrola naplata vinjeta. Dosta su češći od policije, a vozila su slična policijskim
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Mislio je u praksi, ne po zakonu.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ceman napisao:
carov2 napisao: 01 Jul 2025, 15:07 U Bugarskoj nema ograničenja na autoputu, to valjda znate?

Zaista?
Ja se zacudio kako svi bas voze po ogranicenjima, i sporije.
I policiju video na 6-7 mesta, doduse nisam video radare.
Azuriraju Bugari na Google Maps obavezno kad negde stoje
Vidi, ovde pričam uglavnom o brzinama 180-200, uglavnom uvek, za sada nijedan problem.
Znači sa nekih 150-160 kako dosta njih vozi kroz Bugarsku, vrlo verovatno nikakvih problema, jer kada se uzme u obzir tolerancija i greška tvog brzinomera, ne bude se daleko od 140kmh.

Pripaziti samo od granice do Sofije, tu znaju da čekaju tipa gde je ograničenje 50 ili slično, čekaju da zarade dnevnicu.

Ukoliko prekoračite nešto sitno, nemojte da nasedate na njihove priče, gde vade tarifnih za teretna vozila ili nešto slično i prete kaznama od 300leva(150e) i više.

Prekoračenje od nekih 25kmh, je oko 25e ili tako nešto, ovo lupetam, ali su cifre otprilike takve, a mnogi ne znaju, pa daju panduru 50e, samo da im ne piše ništa.
Drugar nije imao sitno i ostavio im 100e.

PS

Sve ovo iznad je pisano u šaljivom tonu, naravno da nikoga ne teram da vozi brže od ograničenja, niti očekujem da članovi, odrasli ljudi mene poslušaju, već sam napisao da se ne biste striktno držali ograničenja, ukoliko vam auto i uslovi dozvoljavaju da vozite nešto brže. Slika

Deonica od Niša do Pirota je relativno bezbedna što se tiče policije, dok posle Pirota ka naplatnoj stanici(granici) treba pripaziti, stoje nakon jedne krivine i posle čekaju kod naplatne stanice i pišu kazne.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Odgovori