Ceman napisao:carov2 napisao: 01 Jul 2025, 15:07
U Bugarskoj nema ograničenja na autoputu, to valjda znate?
Samo se u tunelu pripazi.
Zaista?
Ja se zacudio kako svi bas voze po ogranicenjima, i sporije.
I policiju video na 6-7 mesta, doduse nisam video radare.
Azuriraju Bugari na Google Maps obavezno kad negde stoje
Vidi, ovde pričam uglavnom o brzinama 180-200, uglavnom uvek, za sada nijedan problem.
Znači sa nekih 150-160 kako dosta njih vozi kroz Bugarsku, vrlo verovatno nikakvih problema, jer kada se uzme u obzir tolerancija i greška tvog brzinomera, ne bude se daleko od 140kmh.
Pripaziti samo od granice do Sofije, tu znaju da čekaju tipa gde je ograničenje 50 ili slično, čekaju da zarade dnevnicu.
Ukoliko prekoračite nešto sitno, nemojte da nasedate na njihove priče, gde vade tarifnih za teretna vozila ili nešto slično i prete kaznama od 300leva(150e) i više.
Prekoračenje od nekih 25kmh, je oko 25e ili tako nešto, ovo lupetam, ali su cifre otprilike takve, a mnogi ne znaju, pa daju panduru 50e, samo da im ne piše ništa.
Drugar nije imao sitno i ostavio im 100e.
PS
Sve ovo iznad je pisano u šaljivom tonu, naravno da nikoga ne teram da vozi brže od ograničenja, niti očekujem da članovi, odrasli ljudi mene poslušaju, već sam napisao da se ne biste striktno držali ograničenja, ukoliko vam auto i uslovi dozvoljavaju da vozite nešto brže.
Deonica od Niša do Pirota je relativno bezbedna što se tiče policije, dok posle Pirota ka naplatnoj stanici(granici) treba pripaziti, stoje nakon jedne krivine i posle čekaju kod naplatne stanice i pišu kazne.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk