Grčka
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Re: Grčka
Korisna informacija, ja svakako vozim preko, samo usporim na gmaps gde vidim da ima kamera i to je to. Preko Makedonije sam vozio ispod ogranicenja zbog (ne)kvaliteta puta, ali sad u julu idem 100% kroz Bugarsku, svidja mi se sve sto cujem, tretiracu ga kao da nema ogranicenja pa neka pisu kaznu, bolje njima da dam pare nego Makedoncima koji ne umeju ni put da naprave. Nis - Pirot vozim cesto, samo su mi rekli da usporim u tunelima, inace cepam koliko stignem. Put je dosta krivudav i na mnogim mestima jednostavno nema gde policija da bude.
E da, Vinjeta kroz Bugarsku... Jos jedan veliki plus za mene. 100x kulturnija varijanta nego naplatne rampe, pa neka je i skuplje.
E da, Vinjeta kroz Bugarsku... Jos jedan veliki plus za mene. 100x kulturnija varijanta nego naplatne rampe, pa neka je i skuplje.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:

Makedonija je za razliku od Bugarske po ovom pitanju dosta rizična, skoro svaki put kada sam išao, bilo je merenja brzine, na sred autoputa što se kaže.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
- zeljkokg76
- Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
- Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci
Јесу те пумпе на излазу према Грчкој скупље, а и та Шел пумпа је једна од скупљих, поред неке њихове Петрол пумпе где ја никад не сипам.
https://m.fuelo.net/m/prices?lang=bg
https://m.fuelo.net/m/prices?lang=bg
- carov2
- Kontakt:
+1
Teško da može skuplje od Shella, pogotovo ako se uzme neki V-power.
Ti na autoputu ili blizu granice, su logično i skuplji nego Shell u Sofiji recimo.
Ja sam pre nekog vremena poredio, poslednji Shell u Bugarskoj, ispred granice Kulata, nije bio mnogo jeftiniji nego Shell u Mudanji.
Iznenadio sam se jer sam očekivao da je u Bugarskoj dosta jeftinije gorivo nego u Grčkoj.
Teško da može skuplje od Shella, pogotovo ako se uzme neki V-power.
Ti na autoputu ili blizu granice, su logično i skuplji nego Shell u Sofiji recimo.
Ja sam pre nekog vremena poredio, poslednji Shell u Bugarskoj, ispred granice Kulata, nije bio mnogo jeftiniji nego Shell u Mudanji.
Iznenadio sam se jer sam očekivao da je u Bugarskoj dosta jeftinije gorivo nego u Grčkoj.
- carov2
- Kontakt:
Mislim generalno, što, grešim?
Ćale vozi benzin i sipao sam u Mudanji isto na Shellu, koliko se sećam nije bilo jeftino, ali priznajem da ne pratim cene.
Ćale vozi benzin i sipao sam u Mudanji isto na Shellu, koliko se sećam nije bilo jeftino, ali priznajem da ne pratim cene.
Ne znam, pamtim da je u GR uvek bio skuplji benzin od dizela i to dosta.carov2 napisao: 02 Jul 2025, 08:25 Mislim generalno, što, grešim?
Ako je GMaps tačan, u GR je oko 1.8 benzin sada, dizel oko 1.5, a mislim da je benzin bio blizu 2€ prošle godine.
Da li je i u BG benzin 1.8€? Na netu je oko 1.3 neki podatak, a za dizel oko 1.4
Shell u GR isto ima popust nekim danom, zaboravih kojim, npr utorkom.
- carov2
- Kontakt:
@Heinz
Jeste tamo skuplji benzin od dizela, pa sam se ranije pitao, zbog čega svi voze benzin.
A sad vidim da si me zbunio bez potrebe.
Ja napisao da je uglavnom u Bugarskoj jeftinije, ti me prepravio, a sad vidim da se slažeš.
Moramo da prekinemo, uleteće Milos...
Jeste tamo skuplji benzin od dizela, pa sam se ranije pitao, zbog čega svi voze benzin.

A sad vidim da si me zbunio bez potrebe.

Ja napisao da je uglavnom u Bugarskoj jeftinije, ti me prepravio, a sad vidim da se slažeš.
Moramo da prekinemo, uleteće Milos...

Sinoc, kasni sumrak, sidjem do plaze tu ispred smestaja, brckao se bekih pola sata, kad krenulo sa svih strana da zavija nesto. Nije bio bas super osecaj 
Raspitam se, i ispade da su to šakali. Kažu bezopasni. Nisam se ranije susreo s njima
Raspitam se, i ispade da su to šakali. Kažu bezopasni. Nisam se ranije susreo s njima

U GR je bio zabranjen dizel u Solunu i Atini, ne znam baš detalje.
https://greekreporter.com/2011/11/10/di ... ssaloniki/
https://greekreporter.com/2011/11/10/di ... ssaloniki/