Romanticni_Piroman napisao: 28 Jun 2025, 19:19
Vinjetu sam kupio online, nisam nista radio od kako sam usao u Sloveniju.
Ljudi moji meni je ovo nerealno. Kako lepa zemlja, vec pravim planove da se selim ovde. Tek par sati sam ovde, necu da trcim pred rudu, ali ocaran sam ovom zemljom. Saobracaj, putevi i vozni park od kako sam izasao iz Hrvatske su na skroz drugom nivou. Za prirodu da ne pricam.
Romanticni_Piroman napisao: 28 Jun 2025, 19:19
Vinjetu sam kupio online, nisam nista radio od kako sam usao u Sloveniju.
Ljudi moji meni je ovo nerealno. Kako lepa zemlja, vec pravim planove da se selim ovde. Tek par sati sam ovde, necu da trcim pred rudu, ali ocaran sam ovom zemljom. Saobracaj, putevi i vozni park od kako sam izasao iz Hrvatske su na skroz drugom nivou. Za prirodu da ne pricam.
Putevi? Izadji sa AP pa da vidis sta su jame..
Izlazio, izbacicu par snimaka ovih dana Ima losih puteva, ali je situacija drasticno bolja nego na Balkanu. Nigde nisam naisao na rupu koja moze da mi otkine tocak kao u Srbiji. Lezece policajce prelazim sa 30-40, u Krusevcu moram da stanem i onda mi bubrezi poskoce kad predjem preko njih.
Isto rade i gradani Slovenije po cijeloj bivšoj drzavi. Znam.iz prve ruke... prije par mjeseci je jednom stigla kazna preko slovenskog odvjetničkog drustva za neplaćen parking u Beogradu...
@Romanticni_Piroman ti probaj, mozda je to bio izdvojen slucaj pa javi ako je uspjelo da znamo svi ostali.
Imaju te neke evropske kancelarije za naplatu, oni otkupe dugove jeftino i onda u saradnji s lokalnim ili direktno te vataju da platim. Ja nijesam nikad, doduše rijetko kad sam imao neplaćenu kaznu al ta 2 puta kad je stiglo iz UK l.
LAV-LAV napisao: 02 Jul 2025, 10:31
Isto rade i gradani Slovenije po cijeloj bivšoj drzavi. Znam.iz prve ruke... prije par mjeseci je jednom stigla kazna preko slovenskog odvjetničkog drustva za neplaćen parking u Beogradu...
@Romanticni_Piroman ti probaj, mozda je to bio izdvojen slucaj pa javi ako je uspjelo da znamo svi ostali.
Gradjani Slovenije, lepo si to rekao.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Namjerno nisam napisao Slovenci jer i oni spadaju u te građane Slovenije i to itekako odnosi i na njih.
Nestvarno je što su u stanju raditi na moru. Vjerujte mi.
Isto vrijedi i za ostale strance i "strance gastarbajtere" iz uređenih drzava kao npr. Švicarske ... odmah postane jasno da nisu u toj ili npr. Norveškoj ništa kulturniji nego na Balkanu nego je državna represija to od njih izvukla.Sve se kaznjava ako te ulove.
Kad prijeđu granicu odmah zaborave pravila.
Čovjek ako je kulturan , svugdje je kulturan bez nacionalnog predznaka. Generaliziranje nekog naroda je loša praksa.
Svatko (bez obzira na naciju) iskoristi priliku kada mu se pruži.
U svakoj zemlji ima kriminala, a taj kulturni zapad još ima kolonije... evo npr. U Veneciji se ljudi dive tom bogatstvu, sve je u zlatu... opljačkanom zlatu , sigurno ga nisu kupili i što je još bolje plaćamo ulaznice da vidimo ono što je dijelom i nama ukradeno.
Tako da je priča o Balkancima prilično iskrivljena.