Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Grčka

Post od OMP »

Grci valjda imaju veliki porez na dizel vozila, ili je tako bilo pre koliko se secam neke price, pa im se zato ne isplati da voze dizel, motore, oslobodjeni poreza na dizel su samo taksisti, teretna i komercijalna vozila tako da se uglavnom samo kod takvih vozila srecu dizel motori
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

tačne cene goriva bukvalno na svakoj pumpi u zemlji se mogu naći na aplikaciji fuelgr.gr, skinete app i pratite pa samim tim pišete tačne info ovde.

naravno da ima dizel vozila u grčkoj, nisu to samo teretna ili poljoprivredna vozila bez obzira da li neko misli da se dizel sipa samo u traktor. zamislite koliko bi dizel vozila bilo u srbiji da se uvede stroga procedura oko uvoza iz EU, poštovanje EU ekoloških standarda uključujući i najviši EUR sertifikat i generalno visokim dažbinama (čak mimo evropskih pravila o slobodnoj trgovini) onemogući privatan uvoz što je sada slučaj u grčkoj. verujem da bi se vrlo brzo i kod nas odnos vozila spram vrste goriva mogao porediti sa grčkom.

trenutna cena benzina na kopnu je oko 1.70 za 95 oktana do 1.85 ili jače za 98 ili 100. dizel je 0.15 manje s tim da na ostrvima deru kožu sa leđa, dizel je otkako je počeo rat irana i izraela otišao sa 1.65 na 1.77 i jače.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zato mi srljamo u EU.
zigZag
Reactions:

Post od zigZag »

sad sam prošao pored pumpe i umal se nisam šlogiro, aj što je ED 1.77 nego je benzin 95 2e a benzin 100 2.32
ostrvo, oduzmite 20-30 centi za kopno
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Malopre Shell ispred granice sa Grčkom, 3.07lev V-power dizel, sa Shell aplikacijom/karticom.

Na kraju dobio i 4.7lev popust na ime bodova.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

zigZag
Reactions:

Post od zigZag »

četvrtkom je u grčkoj na shell pumpama isto kao i u srbiji popust na dizel, koliko znam samo na v-power koji dođe na par centi razlike od običnog dizela. u solunu i okolini je običan prosečno 1.45 danas, znači da se v-power vrv može naći za 1.50 ili slično. najbolju cenu na halkiju ima shell u nea mudaniji, 1.52 običan ED, mada su sve razlike u par centi, franšiza čini svoje.
zigZag
Reactions:

Post od zigZag »

e da, fun fact: od mnoštva auta na rumunske table, konačno sam video i jedan duster. u tom formatu rumuni bahato cepaju nove bembare, GLE mečke, razne audi Q dok dustere mahom viđam na GR, D, I i F table. ovo beše baš dobar komad, tamno zelena na antracit sa crnom plastikom + 4x4.

vozio bi. :pump:
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Oni su Daciu izgleda odavno prerasli (evolutivno). Gde ce da cepaju sa kosilicama od tri cilindra i 90ks (na papiru).

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Videh ispred salona, dok sam nešto čekao, novi Duster i Bigster u istoj boji. Lepo izgledaju. Kakvi su i šta su, ne znam.

Tapa

Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Za one koji imaju smeštaj u Nidriju na Lefkadi jedna preporuka za restoran Pavlos u obližnjem selu Charadiatika. Preporučuje se rezervacija jer, iako nisu blizu mora, stalno su puni. Sporo pečena jagnjetina možda i najbolja koju sam probao.

https://maps.app.goo.gl/EQ8zXKc3L8doTT736
Odgovori