On je mislio verovatno na akusticko upozorenje, postoje resenja gde ispod odredjene debljine jedan lim pocinje da struze o disk i pravi povecanu buku kao signal potrosenosti plocice.OMP napisao: 03 Jul 2025, 09:03Senzor se nalazi u sredini mesa plocice i detektuje sredinu plocice kad dodje do nekog limita, nema veze sa rubom diska i plocice.Bax napisao: 02 Jul 2025, 19:55 Ima tu jedna kvaka, tebi je disk ukopan, tako se vidi na ovoj slici, i senzor moze da se naslanja na zub diska ajnzac.
Ovde ima mesa bar 50% i moze da se vozi jos iha e sad sto upozorava i kad upozorava ne znam kod bmw ali vrv dosta pe vremena i to je sigurno neko prvo upozorenje koje se ignorise, sto rece kolega kad upali lampicu kao da nema ulje u kocnicama onda je signal da su plocice za zamenu sto pre, glupo je sad menjati ovakve plocice pogotovo juriti po grckoj.
Servis kočnica
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Servis kočnica

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ovako izgleda senzor na Astri, mehanicki, tj pravi zvuk.
Vise je moja primedba vezana za lokacuju senzora, nevezano jel mehanicki ili elektricni, ovaj gadja disk sa strane, gde udara na zub, i onda pravi gresku srazmernu velicini zuba.....

Vise je moja primedba vezana za lokacuju senzora, nevezano jel mehanicki ili elektricni, ovaj gadja disk sa strane, gde udara na zub, i onda pravi gresku srazmernu velicini zuba.....

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Koliko sam video na forumima, prvo je zuta lampica, meni je izletela odmah crvena.OMP napisao: 03 Jul 2025, 09:03 Ovde ima mesa bar 50% i moze da se vozi jos iha e sad sto upozorava i kad upozorava ne znam kod bmw ali vrv dosta pe vremena i to je sigurno neko prvo upozorenje koje se ignorise
Zanimljivo je kad sam posle par meseci od kupovine auta, menjao komplet sve, majstor je primetio da su prednji senzori novi i raskaceni, vezani vezicama sa strane.
Pitao sam prethodnog vlasnika, i mislim da mi je rekao da je bilo nekih problema sa senzorima, da nisu bile potrosene plocice, i da je majstor stavio nove senzore, pretpostavljam da otkloni gresku, i vezao ih sa strane.
Mozda je neki bag sa senzorima, realno kod stvari koje vizuelno mozes da pogledas senzor ti i ne treba ne znam ni sto su ih stavljali uopste, jasno je da plocice imaju mesa, e sad sto pali lampicu ??? treba videti
A što ne pogledaš da li ima dovoljno kočione tečnosti u posudi?
Sa trošenjem pločica, cilindri izlaze iz klešta i taj prostor se popunjava kočionom tečnošću. Samim tim i nivo u posudi opada. Ako je bio na donjoj granici, možda zato pali upozorenje.
Sa trošenjem pločica, cilindri izlaze iz klešta i taj prostor se popunjava kočionom tečnošću. Samim tim i nivo u posudi opada. Ako je bio na donjoj granici, možda zato pali upozorenje.
Kako vidiš unutrašnju pločicu?OMP napisao:Mozda je neki bag sa senzorima, realno kod stvari koje vizuelno mozes da pogledas senzor ti i ne treba ne znam ni sto su ih stavljali uopste, jasno je da plocice imaju mesa, e sad sto pali lampicu ??? treba videti
Pa kad skines tocak negde moze i bez skidanja da se vidi na dizalici ili kanalu
Kanal obavezni deo opreme apartmana u GR.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ili dizalica u kupatilu. Da se odmah zapere donji postroj.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money