Sa ovim se slazem u potpunosti, ja i ne gledam koliko auto trosi osim kad promenim auto, jednom izmerim cisto da vidim i to je to...milosg napisao: 01 Jul 2025, 14:09 Ali ova tema i ovo besomučno preračunavanje svakog dinara dato za gorivo..
Samo mali update, rekao sam da cu da proverim koliko mi 2.0 Skyactiv X zaista trosi u povratku iz Slovenije, posto su ljudi rekli da je 8.9l/100km mnogo

10.2 l / 100km Ljubljana - BG. Ne znam koliko je bio prosek. Oko 30 minuta cekanja na granici, inace sam ga terao koliko je moglo. Cesto izlazio do 190km/h, vrlo cesto usporavao do 100km/h zbog velike guzve i kampera u levoj traci.
Na deonici od 30km u Sloveniji gde nije bilo guzve sam uspeo da ga odrzim na tempomatu 140km/h bez da kocim/ubrzavam, tu je prosek bio 6.6l/100km.
Meni su sve ovo nebitni podaci, ali eto, ovo samo dokazuje koliko guzva i kamperi u levoj traci nisu zdravi za zivotnu okolinu.
Taj stil voznje (gas - pusti gas - gas - pusti gas - kocnica samo ako neko bas uleti) znajacno vise trosi nego konstantna brzina. Uz to, sve preko 160 mi je potrosnja bila preko 10l/100km
Slika je trenutna potrosnja na 160, varira izmedji 9 i 9.9, ne mogu bas da pogodim gde je idealno ravno