Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
BMaker
Reactions:
Pridružio se: 31 Dec 2024, 04:44

Re: Servis - Razno

Post od BMaker »

Pa da, lakse da se podmaze. Ko jos menja kaiseve.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

U pravu je čovek, bez preke potrebe nije uopšte pametno raditi veliki servis na autu i slično, tek o lancu, da i ne pričamo...

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ili filteru ventilacije...
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Neki me baš mrze ovde
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Niko te ne mrzi, samo je teško prihvatiti polu-rešenja koja predlažeš...
Razumem ja i finansijski momenat, nedostatak novca, ali onda brate vozi auto koji ti priliči, da je jeftin za održavanje i koji mozes da dosegnes, a ne ovu A klasu koja ima jednu od najgorih reputacija za kvarove, popravku i odrzavanje.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Punto benzinac je izmišljen za @A170T
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Niko tebe ne mrzi, taman posla. Ali tvoje izjave su stvarno često nelogične, baš evo ona za filter ventilacije. Ako je nešto bitno, to je on, posebno leti kad klima radi i prozori su zatvoreni, jedini vazduh koji dobijaš, dobijaš preko tog filtera. Sad ti možeš da kažeš, da ne koristiš klimu jer troši više, da su prozori dovoljni, da ti klima ne radi itd. Ali većina nas koristi auto kako treba, zato su nam tvoje izjave nelogične. Šta misliš kad bih morao 1500km, tura koju pravim bar 6-8 puta godišnje, da držim prozor otvorenim? Pa ubila bi me promaja, srpski najveći ubica.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Svako to gleda iz svog ugla, nemamo svi iste potrebe. Ako je tebi klima bitna u toku leta, provodiš mnogo u kolima, apsolutno da treba često menjati filtere i raditi dezinfekcije/čišćenje klime. Naravno treba održavati higijenu celog vozila.
Ali pazi ovaj scenario, koji je tebi možda manje blizak. Uzmimo za primer nekog poljoprivrednika koji logično više vremena provodi van grada, ali naravno mora da kupuje ono šta mu je potebno. Šta je najpotrebnije? Gorivo. Ne znam da li si bio u autu koji je bio na suncu sa kanistrima za 50-100 litra goriva i kako to miriše? U autu koji se koristi za prevoz goriva, za prevoz stočne hrane, brašna, cementa, hemikalija za poljoprivredu, filter klime je zadnja stavka koja te zanima. Ljudi koji se voze takvim automobilima su prekaljeni teškim uslovima. Život na otvorenom na +40 24/7 od svitanja do sumraka, jer moraju tako da bi prehranili sebe i svoje porodice.

Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ali poljoprivrednik ne vozi Mercedes .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Plus takve stvari pises na forumu ljubitelja automobila :) Mislim sve to mozda moze, ali ... Nije da zameram, ali zato takva reakcija.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

A170T napisao:Svako to gleda iz svog ugla, nemamo svi iste potrebe. Ako je tebi klima bitna u toku leta, provodiš mnogo u kolima, apsolutno da treba često menjati filtere i raditi dezinfekcije/čišćenje klime. Naravno treba održavati higijenu celog vozila.
Ali pazi ovaj scenario, koji je tebi možda manje blizak. Uzmimo za primer nekog poljoprivrednika koji logično više vremena provodi van grada, ali naravno mora da kupuje ono šta mu je potebno. Šta je najpotrebnije? Gorivo. Ne znam da li si bio u autu koji je bio na suncu sa kanistrima za 50-100 litra goriva i kako to miriše? U autu koji se koristi za prevoz goriva, za prevoz stočne hrane, brašna, cementa, hemikalija za poljoprivredu, filter klime je zadnja stavka koja te zanima. Ljudi koji se voze takvim automobilima su prekaljeni teškim uslovima. Život na otvorenom na +40 24/7 od svitanja do sumraka, jer moraju tako da bi prehranili sebe i svoje porodice.
Kakve veze navedeni primer ima sa tobom?

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

A170T
Reactions:

Post od A170T »

Odgovarao sam @TheWickerMan
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Ok, kakve veze navedeni poljoprivrednik koji ne menja filtere ima sa tobom?

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

A170T napisao: 08 Jul 2025, 13:59 Uzmimo za primer nekog poljoprivrednika koji logično više vremena provodi van grada, ali naravno mora da kupuje ono šta mu je potebno. Šta je najpotrebnije? Gorivo. Ne znam da li si bio u autu koji je bio na suncu sa kanistrima za 50-100 litra goriva i kako to miriše? U autu koji se koristi za prevoz goriva, za prevoz stočne hrane, brašna, cementa, hemikalija za poljoprivredu, filter klime je zadnja stavka koja te zanima. Ljudi koji se voze takvim automobilima su prekaljeni teškim uslovima. Život na otvorenom na +40 24/7 od svitanja do sumraka, jer moraju tako da bi prehranili sebe i svoje porodice.
Na žalost, ne vidim bilo kakvu vezu tu. Dobar drugar je poljoprivrednik, preko 50 hektara zemlje obrađuje, u BMWu F11 vozi sve, od đubriva do brašna i goriva za mašine ali opet između servisa menja sam filter klime jer u tom autu mu se voze deca. Prosulo mu se par puta gorivo, odmah ide na dubinsko jer ne želi da mu smrdi u kolima, još gore da mu deca udišu taj vazduh. Rođeni ujak je isto poljoprivrednik, ima juga u kome tera sve i svašta pa opet radi sve servise na vreme, i filtere i sve.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Super ako je tako.
Odgovori