Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.
Re: Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.
Da li se vama dešava da izbacuje pištolj na pumpi prilikom točenja? Sad sam baš bio na pumpi, izbacuje svakih par sekundi i radnik me maltene ubeđuje da je rezevoar pun.
Dešava mi se ponekad.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Uvek sipam do čepa… 

Ja na Focusu uvek posle izbacivanja pištolja sipam još 3 lit.
Rapid i Fabiu sam uvek punio do kraja sa sve izbacivanjem vazduha na ventilu.
Pre toga Zastave 10 isto do kraja.
Moguće je da je štetno, verovatno kada se tako sipa i ostavi auto. Ova kola su prelazila 100 km u proseku dnevno tako da problema nije nikada bilo. Uzorak je bar 500.000 km.
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Rapid i Fabiu sam uvek punio do kraja sa sve izbacivanjem vazduha na ventilu.
Pre toga Zastave 10 isto do kraja.
Moguće je da je štetno, verovatno kada se tako sipa i ostavi auto. Ova kola su prelazila 100 km u proseku dnevno tako da problema nije nikada bilo. Uzorak je bar 500.000 km.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Večita mi je nepoznanica o kakvom ventilu pričate? Gde je to na Fabiji? Verovatno je na istom mestu kao i na Polu 6c pa ću da pokušam samo da mi kažeš gde je @Markoni
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Meni se to na Puntu dešava od prvog dana, nema šanse da zakočim pištolj da sam toči, moram uvek tek tek lagano da pritisnem "okidač" i polako da sipam. Nešto tu nije u redu ali pošto vozim na plin i sipam vrlo malo benzina, nisam se nešto zamarao sa time.A170T napisao: 10 Jul 2025, 14:18 Da li se vama dešava da izbacuje pištolj na pumpi prilikom točenja? Sad sam baš bio na pumpi, izbacuje svakih par sekundi i radnik me maltene ubeđuje da je rezevoar pun.
Pa ta polugica za otvaranje ventila je na ulivnom grlu sa leve strane kada točiš, recimo 5 cm od otvora. Sećam se da su neki pištolji imali kao neki prsten kojim možeš da gurneš tu polugicu. Imao sam negde i fotku, ako nađem okačiću. Nove generacije to nemaju.Gaginh0 napisao:Večita mi je nepoznanica o kakvom ventilu pričate? Gde je to na Fabiji? Verovatno je na istom mestu kao i na Polu 6c pa ću da pokušam samo da mi kažeš gde je [smention u=104]Markoni[/smention]
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Meni na Alfi tačno 5 litara stane nakon izbacivanja pištolja. Nije uopšte malo...
Gorivo stvara mnogo pene prilikom sipanja, moguće je da se ona podiže kroz creva ka čepu kako se rezervoar puni i da ona deaktivira pištolj.
- zeljkokg76
- Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
- Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci