Novi Sad
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Novi Sad
I kako ce tamo da se drogiraju? 

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
^^ Misliš da je tamo (kad zađe sunce) toplije nego u NS? Možda eventualno treba više vode da se unosi 

Nema vlage, tako da je opusteno
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Ateisti danas.

Koliko sam ispratio biće oktobar.shandu90 napisao:Jel se stvarno sele u Egipat? Pocrkace na onoj njihovoj vrucini.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja iskreno mislim da će se nastaviti Exit na tvrđavi a da će to u Egiptu da bude neko iskakanje kao što je bio Sea dance. Videćemo baš..
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Po ovome se vidi da smo svi jedna hipnotisana korumpirana masa.Gaginh0 napisao:Nisam protivnik Exita, bio sam na 3 ili 4, ali kako sam stariji sve mi više smeta to ruiniranje tvrđave.
Sa druge stane gradski oci je neće nikada ni srediti jer nije profitabilna.
Nikada je neće obnoviti /restaurirati ... Čak i ako EU dá neke novce, pola će nestati.
Velika je to sramota. Najveća tvrđava u Evropi ruina je već više od 70 godina.
UNESKO je neće na listu svetske baštine jer u njoj ima vojnih objekata koji su aktivni.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Najveća u Evropi? Nije ni među 10 najvećih... https://historylists.org/architecture/l ... urope.html
Jeste naša i najlepša ali nije baš najveća...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pa nije isto dvorac i tvrdjava
. A koja je po velicini Petrovaradinska nemam pojma, svakako je po podzemnom sistemu tunela medju najvecim.

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Pa isto kao i do sad, da guraju dzoint u venu
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Bio sinoc, velika pozitiva (pumpaj, vucicu pederu itd), ali jeste malo ljudi.. Ustvari, bilo ih je na onom main stage-u gde tekst ide tipa "Ecstasy LSD x100" i bas u pozadini, ali svi ostali stage-evi polu prazni. Gledao sam neke rendom domace metalce, bilo nas je dvadesetak u publici, od toga verujem vise od pola familija. Ono sto mene iznenadilo prijatno, jako dobar rostilj! Danas cu da preskocim rucak da bih se najeo na exitu ko covek.
I po meni, veceras ce biti najbolje, zbog ovog dana sam i dosao. Ritam Nereda, KKN, Prodigy i Sunshine
Meni prija sto je manje ljudi, taman stanem tamo gde hocu, blizu bine i na sredini.
Drogu ako cu da uzimam, cisto nesto da ostanem budan celu noc, mator sam ja za ovo
I po meni, veceras ce biti najbolje, zbog ovog dana sam i dosao. Ritam Nereda, KKN, Prodigy i Sunshine

Meni prija sto je manje ljudi, taman stanem tamo gde hocu, blizu bine i na sredini.
Drogu ako cu da uzimam, cisto nesto da ostanem budan celu noc, mator sam ja za ovo

Sa povrsinom od 120 hektara Petrovaradinska tvrdjava je dosta veca od bilo cega na toj listi. Druga stvar je povrsina dvorcaAntibes napisao: 11 Jul 2025, 11:38 Najveća u Evropi? Nije ni među 10 najvećih... https://historylists.org/architecture/l ... urope.html
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Sa svojih 100 + hektara i 16 km tunela, daleko je najveća u Evropi. Citadella Lille ima 70 hektara i ona je druga u Evropi.Antibes napisao:Najveća u Evropi? Nije ni među 10 najvećih... https://historylists.org/architecture/l ... urope.html
Ovo na link su dvorci, privatne rezidencije plemića, kraljeva i kraljevića. Tvrđave ili fortifikacijski objekti su nešto sasvim drugo. Od mnogo većeg istorijskog značaja su i uvek su ispred dvoraca današnjih država zato što su veće i svedočile su velikim istorijskim događajima.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Antibes #
Ako već čupas informacije budi daleko temeljniji.
Petrovaradinska tvrđava jeste najveća tvrđava u evropi i svetu sa 127hktara.
Da bi dobio utisak koliko je to veliko ove tvoje što si odvojio najveća nije veća od 30hra.
Pre svega moramo klasofikovati o čemu pričamo. Sredjovekovne su 10 20 puta manje od baroknih. I tu imamo kandidata najveća ravnicarska h evropi srednjivekovna romanika 10.5 ha smederevska tvrđava. Ako pričamo o apsolutnim brojkama jasno ti je da je smederevska više od 10 puta manja npr.
Kalemegdan je npr oko 50 hra i spada u srednje osmanske ali velike srednjovekovne.
Najveća u evropi ali srušena u 1 svetskom ratu je bila verden u francuskoj. Sad je nažalost u ruševinama ali je jedina bila.veca od petrovaradinske za oko 8 hektara imala je 134.
/ brojke ae razlikuju prema metodologiji računanja površine.
Zaključak petrovaradinsla tvrđava je biser fortifikaciske barokne arhitekture i po sistemu gradnje i po veličini. Gradio je najcuveniji francuski arhitekta ove vrste objekata boban koji je marija terezija gradila da odbrani celu monarhiju od udara turaka... inače ima osnove i romanse arhitekture ispod barokne..
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
Ako već čupas informacije budi daleko temeljniji.
Petrovaradinska tvrđava jeste najveća tvrđava u evropi i svetu sa 127hktara.
Da bi dobio utisak koliko je to veliko ove tvoje što si odvojio najveća nije veća od 30hra.
Pre svega moramo klasofikovati o čemu pričamo. Sredjovekovne su 10 20 puta manje od baroknih. I tu imamo kandidata najveća ravnicarska h evropi srednjivekovna romanika 10.5 ha smederevska tvrđava. Ako pričamo o apsolutnim brojkama jasno ti je da je smederevska više od 10 puta manja npr.
Kalemegdan je npr oko 50 hra i spada u srednje osmanske ali velike srednjovekovne.
Najveća u evropi ali srušena u 1 svetskom ratu je bila verden u francuskoj. Sad je nažalost u ruševinama ali je jedina bila.veca od petrovaradinske za oko 8 hektara imala je 134.
/ brojke ae razlikuju prema metodologiji računanja površine.
Zaključak petrovaradinsla tvrđava je biser fortifikaciske barokne arhitekture i po sistemu gradnje i po veličini. Gradio je najcuveniji francuski arhitekta ove vrste objekata boban koji je marija terezija gradila da odbrani celu monarhiju od udara turaka... inače ima osnove i romanse arhitekture ispod barokne..
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Dobro vece