Tenerife

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Tenerife

Post od DukeNS »

@Momčilo , u kom ste tačno terminu bili i šta kažu domaćini, kad je najbolje tamo boraviti?

Pominješ na početku da su plaže ogradjene. Šta to podrazumeva? Kakvo je more u poredjenju sa Jadranom, na primer?

Napisao si i da ne treba depozit za auto, a zatim i da su vam ga vratili(?).

Da li bi opet otišao?

Kako život u braku? :mrgreen:
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Mi smo bili od 30.09. - 10.10. Domacini kazu da je to njima pik sezone, i da je tada najlepse. Septembar i oktobar su im inace najlepsi meseci, pogotovo je ove godine nesto toplije nego prethodnih.

Ne znam da li sam se dobro izrazio gore, ali kad kazem da su ogradjene mislim na kamene sprudove, kako da ih nazovem, u vodi koji blokiraju talase.

Depozit uzimaju samo za gorivo, u zavisnosti koliko ga ima u autu kada ga preuzimas. Nama su uzeli za pola rezervoara 28€, i to su nam vratili. A inace da je neko pre mene uzeo ovog Opela, sledeci koji im je bio slobodan je Stelvio. Ne znam da li bi toliko daleko otisli da mi njega daju po ceni Fiata 500.

Ja bih se vratio opet, cak nesto vec i planiramo sa kumovima za sledecu godinu. Ako ne Tenerifi, mozda neko drugo ostrvo tamo da istrazimo.

U braku sve po planu, hvala na pitanju.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:

Post od Momčilo »

Ove godine planiramo u avgustu ići na Lanzarote. Ne znam da li je neko išao pa da podeli neko iskustvo?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Nikad cuo za to i sad uzeh da pogledam gde je. Po cemu je bas to ostrvo zanimljivo da se ode tamo, konkretno tebi pored svega ostalog sto bi se moglo obici, jel ima neki konkretan razlog ili onako ti palo na pamet po sistemu ubodem prst na karti :)
Gledajuci slike nista mi ne deluje zanimljivo
Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

pa to su "evropska ostrva" u tropskom delu, zato se uglavnom i ide tamo.

Ja sam imao sve rezervisano za tenerife u martu ali na kraju smo morali da otkazemo nazalost.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:

Post od Momčilo »

Tenerife nam je ostavilo baš jak utisak pre 2 godine kada smo bili. Onda smo počeli da tražimo gde da idemo ove godine, i naginjali na Španiju, ali sve što smo gledali u kontinentalnom delu nam je bilo skupo. Setili se ovog ostrva jer drugaricin stric živi dugo tamo, i na kraju nam oni ponudili jeftin smeštaj pa smo se zato zalepili. :)

Let je na 7 dana, pa bi onda u tom slučaju išli na 2 nedelje jer nam je malo 7 dana. Kada stavimo na papir, malo više će nas izaći nego da idemo u Grčku, a nama vredi ta razlika da se plati. :)
Kass
Reactions:

Post od Kass »

Nekako mi je to vise za van sezone, mi cemo na majorku pocetkom septembra ove godine ponovo. Skupo je, ali i sve drugo je skupo pa jebiga.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:

Post od Momčilo »

Kad smo gledali termine, nikako ne možemo pre sredine oktobra, ili sad u drugoj polovini avgusta, a nešto mi se ne čeka sredina oktobra za putovanje tek. Nadam se lepom vremenu. :)
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Tamo je kupanje jedino 0 u odnosu na Grcku, sve ostalo je slicno.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Momčilo napisao: 11 Jul 2025, 14:55 Setili se ovog ostrva jer drugaricin stric živi dugo tamo, i na kraju nam oni ponudili jeftin smeštaj pa smo se zato zalepili. :)

Aha pa to je onda skroz ok zato i pitam kako ste dosli to te price oko ostrva za koje verujem 80% ljudi nije ni culo :)
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:

Post od Momčilo »

Ja na Tenerifima nisam imao šta da zamerim ni u kupanju. Temperatura je tad bila ok, voda čista.

Pa da, manje je poznato ostrvo u odnosu na susedne Tenerife i Gran Canariu. Tu je blizu i Fuerteventura do kojeg se lako dolazi trajektom, pa bi možda i to stigli da obiđemo.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

I mi smo bili ove godine. Kupanje mi nije kao u Hrvatskoj i Grčkoj, ali je svakako doživljaj otići. Ne znam da li bi se opet vraćali.
Cene generalno jako korektne.
Hotel sa doručkom , 3* sa bazenom, 10 noćenja, 540e za nas dvoje ukupno.
Rent a car 100e -10 dana sa osiguranjem. Gorivo 1.07e
Restorani - novosadske cene itd ...

Sent from my Pixel 7a using Tapatalk

Kass
Reactions:

Post od Kass »

Poenta toga je svakako kupanje van standardne sezone, znaci oktobar-maj. U sezoni je grcka ili neka druga standardna destinacija svakako bolja za kupanje.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

LukaMaletin napisao: 11 Jul 2025, 17:18
Hotel sa doručkom , 3* sa bazenom, 10 noćenja, 540e za nas dvoje ukupno.
to je bas povoljno
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:

Post od Momčilo »

Nama nije bas tako povoljno, ali posto je sezona onda je ok. Stan sa odvojenom spavacom sobom i sa svim neophodnim je 70e noc.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori