Grčka
Re: Grčka
Ako platis sa evrima uradice te na kursu, sad da trazis menjacnicu i da cinculiras kolko da zamenis da bi sipao pun po meni nije vredno cimanja.
Ako si zaposleno lice najverovatnije imas platnu karticu koja nije dina i sa kojom mozes da platis gorivo i banka ce ti to obracunati po prihvatljivom kursu i to je danas resenje koje se koristi najcesce.
Ako si zaposleno lice najverovatnije imas platnu karticu koja nije dina i sa kojom mozes da platis gorivo i banka ce ti to obracunati po prihvatljivom kursu i to je danas resenje koje se koristi najcesce.
Sipaće u povratku sigurno. Ja bih svakako karticom platio.
Ja plaćam uvek sa deviznog računa, nisam nikad izračunao koji kurs računaju.
Edit: Kopkalo me je koji je kurs. Poslednje sipanje 2446 MKD, skinuli 41.61 EUR, što će reći 58.8 MKD = 1 EUR.
Taj dan je srednji kurs bio 61.5.
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Ja plaćam uvek sa deviznog računa, nisam nikad izračunao koji kurs računaju.
Edit: Kopkalo me je koji je kurs. Poslednje sipanje 2446 MKD, skinuli 41.61 EUR, što će reći 58.8 MKD = 1 EUR.
Taj dan je srednji kurs bio 61.5.
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Na Lukoil Kumanovo, na autoputu godinama sipam plin i benzin, kupimo šteku cigareta (jeftinije 170 dinara po kutiji) i razmenim 380 denara za putarinu i to sve platim evrima. Onda na Lukoil Gevgelija dolijem plin jer na Okti, koja je poslednja pumpa pred granicu, izuzetno je mali pritisak točenja
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Čisto da znaš, zbog tog boksa cigara možeš debelu kaznu da popiješ, u EU smeš 2 pakle po osobi da uneseš.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Znam, ali onih ilegalnih 6 kutija raspodelimo po autu i za ovih 10+ godina nije bilo problema. Isto ponovimo na povratkuTheWickerMan napisao: 12 Jul 2025, 10:56 Čisto da znaš, zbog tog boksa cigara možeš debelu kaznu da popiješ, u EU smeš 2 pakle po osobi da uneseš.
Bas tako vazi za sengen. Mozda ovo drugo vazi kada se unosi u Srbiju…blaugrana napisao: 12 Jul 2025, 11:00 Nece da bude
200 cigareta iliti box
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/ ... -nederland
Dolazim iz zemlje van EU.
Iz zemlje van EU možete uneti 200 cigareta (1 karton) bez carine, ili 50 cigara, ili 250 grama duvana, ili 100 cigarilosa (malih cigara težine do 3 grama).
Ovo važi za osobu stariju od 17 godina.
Takođe je dozvoljena kombinacija ovih količina. Na primer, polovina količine cigareta bez carine i polovina količine duvana bez carine.