Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Grčka

Post od shandu90 »

carov2 napisao:Što sam "našao" pre par dana plažu, sličnu toj.

U pitanju je Afitos, blizu mi je, a baš je lepo more, u buduće ću češće tamo.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Kako se snalazis za parking tamo? Isao sam par puta tamo i prilicna glavobolja je naci neko mesto.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Parkiraš se na brdu iznad, samo posle teško da se popneš
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Lako je i do plaze sici, treba se posle popeti

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

OMP napisao:
trojanac napisao: 12 Jul 2025, 19:21 Back to topic. Vratili se danas iz Leptokarije. Utisci pomešani. Kad se saberem napisaću sve za jedan članak na sajtu. Uglavnom nije loše bilo. Sve u svemu.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Ne menjas olimpsku regiju :)
Prošle godine bili na drugoj strani. Ove godine slučajno ispalo ovamo. Nisam ciljao. Išli smo sa prijateljima.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

bugarin sa novim santa feom se parkirao tako da je blokirao ulicu u selu, metar od desne strane - i otišao na večeru u tavernu uz max kurcobolju. samo mala i uska vozila tipa atosa su mogla da prođu. završio je sa izduvanom gumom, vrv tako skupo vozila ima run flat sistem ali svejedno. neopevana stoka, triling 3 najgora naroda u javnom prostoru - grci, bugari i srbi.
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Dugo obilazim celu Grcku, dugo su me nervirali nasi, ali Bugari i Rumuni su najgori ubedljivo. Mislim kad covek ne ume da se ponasa nije ni bitno odakle je ali ovi su drugi nivo.

Stigli na Tasos danas popodne. Ne znam kako je za trajekt ovde ali bio poluprazan negde oko 14h iz Keramotija. Bas prijatno bilo.

Sto se voznje tice, ove godine sam prvi put isao preko Bugarske. Ali bila velika guzva na Gradini pa sam produzio na Strezimirovce. Jutros oko pola 7 jedini auto.

Malo me smara ona voznja kroz sela, previse patrola smo usput sreli u oba pravca a lokalci niko ne vozi brzo. Ni van naselja. Pa nisam ni ja.

Na autoputu bio radar odmah posle Pernika.

Osim tog dela od granice do mesta Tran posle sve solidan put. U Grckoj je los naravno. Ali to je lepota :D

Vinjeta zakon. Inace vise nego korektni na granici. Bugari, policajac i carinik i jos jedan nam rekli da uzmemo vinjetu. Imao sam online, nego realno su mogli da cute ko ne zna i da cepaju kazne. Dodjes u onu vukojebinu racunas da ti treba samo za autoput.
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Ove godine napravili smo turu oko Peloponeza. Sve do zadnjeg momenta nismo bili sigurni gde ćemo završiti, čekali smo dosta stvari da se izdešava i poklopi.

Znali smo da će to biti GR, ali nismo definisali tačnu destinaciju. Bukvalno smo u putu odlučili da ispunimo dugogodišnju želju – Peloponez.

Smeštaje nismo rezervisali pre putovanja, išli smo od mesta do mesta i bukvalno rezervisali smeštaje od danas za sutra. Promenili smo nekoliko smeštaja.

Kako smo se na putu kroz SRB odlučili za Peloponez, tako smo kroz NMK išli autoputem do odvajanja za Prilep, na Bitolu, GP Niki i onda dalje na Egnatia Odos kod Kozanija, pa autoputem do odvajanja za Meteore. Ranije smo već bili na Meteorima, stali smo samo na malu pauzu i doručak. Od Meteora dalje preko Trikale i Lamie otišli do Delphija. Bilo je već jako vruće, samo smo se provozali kroz Delphi.

Noćili smo jedu noć kod Delphi-ja, četiri noći u kampu kod Tolo-a, dve noći Monemvasia, jednu noć Karavostasi, dve noći Stoupa, jednu noć Kalamata i još tri noći Vrachos u povratku.

Obišli smo Patru, Tolo, Nafplio, Gitio, Limeni, Karavostasi, Kalamatu, Areopoli, Stoupa, Kardamyli, napravili smo ceo krug. U principu, jako nam se sviđa i Peloponez nam je baš extra deo Grčke. Najveća preporuka za malo mesto Stoupa i dve plaže u mestu.

Jedino me zapadni deo nije nešto oduševio, mada ga nismo preterano detaljno ni obilazili.

Nama se jako svidelo što je jednostavno atmosfera neka drugačija, manje totalno turistički nastrojena. Baš je dosta turista Grka, pa je sve nekako drugačije, autentičnije.
Nekako je i hrana drugačija, odnosno ima jela koje nisam sreo u drugim delovima Grčke. Baš smo dobro jeli na Peloponezu.

Peloponez je ogroman. Pre odlaska sam gledao na karti i video da je velik, ali tek kada se ode tamo bolje se stekne utisak veličine.

Plaža ima bukvalno svakakvih, ali nisu dostupne na tako malom prostoru kao npr. Sitonija ili Lefkada. Lefkada je i dalje nešto neverovatno što se tiče plaža.

Ono što nam se još svidelo je klima. Preko dana bude toplo, ali se noću rashladi i spavali smo svaku noć bez klime. Mi smo bili u periodu od 15. juna i sam početak jula, svakodnevno je bilo 33 - 36 stepeni, ali bilo je jedan dan i 42,5 stepena C. Nekako je i ta vrućina tamo "prijatnija".

Putevi su dobri, a jedinu policijsku patrolu kroz celu Grčku smo videli negde oko Meteora. Na Peloponezu za dve nedelje ni jedna aktivna patrola.
I da, cene su dosta niže nego npr. na Sitoniji, mada to sa cenama "pojede" daljina Peloponeza.

Takođe su i smeštaji dosta povoljniji, a generalno kvalitetniji.

Sve u svemu nama je Peloponez baš legao, vraćamo se sigurno, a pravimo čak i neke planove za "stare" dane. Ako nekoga zanima više detalja neka pita.

Caddy je još jednom perfektno odradio put u Grčku, mada sam mislio da možda idem Golfom. Ipak se Caddy pokazao kao bolja varijanta za naš tip letovanja.

Prešli smo 3830 km, ukupna prosečna potrošnja sa Caddy-jem bila 5,9 l/100 km. Treutno smo na 235 000 km.

Možda sam smorio, ali možda nekome bude i značilo.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

SlikaSlikaSlikaSlika

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

mix024 napisao: 15 Jul 2025, 20:05 Slika
Bostonac vaš? :)

Mene zanima vaš predlog za npr. slučaj da se ide na 10 dana, ili 2x 5 dana. Ne bismo baš menjali 10 lokacija smeštaja (neke naredne godine).
Da sada smo stigli do Preveze što se tiče odlaska na jug (neračunujaći Kilini zbog trajekta na Kefaloniju), a ide nam se na Peloponez.
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Uh svaka cast. Genijalno.

I ja sam fan tako da se ide i obilazi sve. A Peloponez mi je ogromna zelja kao mnogima.

S tim sto bismo isto bili na po 6 nocenja u dva mesta uz obilazak.
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

@Heinz

Nije, naš Yorkie je kući kod ćerke. Nisam baš u potpunosti razumeo, ali i 10 dana je malo da se sve kvalitetno obiđe, kao što je i nama bilo, a da se ne provodi previše vremena u vožnji.

Zapadni Peloponez mi nije nešto posebno, mada ga nismo detaljno obilazili. Detaljnije smo obišli istočni i južni deo.

U svakom slučaju preporuka i smeštaj u Tolo ili Nafplio, zatim barem jednu noć u Monemvasiji i obavezno Stoupa. Kalamata je lep i živahan gradić, plaža baš u gradu i nije nešto.

I mi smo bili sada prvi put na Peloponezu, pa neko verovatno ima i bolje predloge.

U svakom slučaju preporuka za malo drugačiju Grčku, vratićemo se ponovo.

@Inzaghi

:doubleup:
Odgovori