Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Neke stvari jednostavno ne treba pitati niti iznositi na forum ali kad vec pitas i cesto postavljas neka pitanja i imas dileme oko odrzavanja auta a evidento se kose sa nekim osnovama pa i vecinom ljudi ovde onda logicno i naidjes na osude sa te strane.
Zna se koja su neka osnovna pravila oko odrzavanja vozila, gupo je pitati nesto tipa lupa mi amortizer jel mogu nekako da ga podmazem ili nece da mi se zatvori prozor jel mogu da ga poduprem srafcigerom ili nekom letvom da stoji, karikiram ali takve stvari prosto ne treba pitati jer su to stvari koje se menjaju ako zelis da budu ispravne, u suprotnom radi sam kako mislis da treba, pokusavaj da prodjes jeftino, da privremeno resis problem itd. ali ne moras da iznosis to na forum posto svakako neces naici na odobrenja frumasa na jednom forumu ljubitelja automobila gde vecina forumasa automobile dorzava po ps-u ili bolje od toga.
Zna se koja su neka osnovna pravila oko odrzavanja vozila, gupo je pitati nesto tipa lupa mi amortizer jel mogu nekako da ga podmazem ili nece da mi se zatvori prozor jel mogu da ga poduprem srafcigerom ili nekom letvom da stoji, karikiram ali takve stvari prosto ne treba pitati jer su to stvari koje se menjaju ako zelis da budu ispravne, u suprotnom radi sam kako mislis da treba, pokusavaj da prodjes jeftino, da privremeno resis problem itd. ali ne moras da iznosis to na forum posto svakako neces naici na odobrenja frumasa na jednom forumu ljubitelja automobila gde vecina forumasa automobile dorzava po ps-u ili bolje od toga.
Jasno. Previše se proširirila priča zbog običnog spreja koji sam video u prolazu.
Sta moze biti da se koruba istanji, zguzva, nabere i ima par manjih otvora ka motornom delu u tom delu... Radi se o korubi prednjeg desnog tocka, iznad poklopca koji je verovatno za maglenku. VW Touran mk2
- Prikačeni fajlovi
-
- koruba2.jpg (68.1 KiB) Pogledano 533 puta
-
- koruba 1.jpg (42.89 KiB) Pogledano 533 puta
Pokušao sam maločas uspon na Kamenički Vis, ali sam u jednom momentu dobio pištanje uz poruku HI i pored ona ikonica kantice ulja. Stao sam sa strane, i prestao je za 5-6 sekundi. Otvorio sam haubu, nije bilo onih znakova kuvanja osim vreline, voda stoji normalno u posudi. Odvrnuo sam grejanje nekih 5-6 minuta i vratio se nazad. Šta znači ovo? Zapušen hladnjak ulja?
Bolje proveri nivo ulja.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Da, verovatno da je to. Ulje je zamenjeno pre nekih 15-20 dana i mislim da ima preko maksimuma. Moraću sutra da odem na kanal da ispustim bar 200-300ml.
Nisam imao pregrevanja ni na jačim usponima od ovog.
Nisam imao pregrevanja ni na jačim usponima od ovog.
Ispusti malo ulja i neces imati tu poruku, pod uslovom da ti je nivo ulja na maksimumu, ako nije na max vec ispod onda ne bi trebalo da salje ta upozorenja sem ako je senzor ulja u faulu
Ma ima poprilicno preko maksimuma. Za 13 god koliko vozim ovaj auto, jednom ili dva puta su mi pogodili nivo ulja u servisu. Neko vreme sam nakon svakog servisa isao na kanal da vadim visak ulja, ali mi je vremenom dojadilo i batalio sam. Sutra merim tacan nivo, i videcu koliko je visak, ali ja mislim da je 300-400ml
To je mnogo preko maksimuma i nikako nije dobro da vozis sa tom kolicinom ulja.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Uzmi neki rucnu vakuum pumpu, ne treba ti kanal. I naravno proveravaj malo cesce ulje. I mojoj sestri su u nov auto prelili ulje pa je isto tako sevnula lampica na otvorenom putu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Izvukao sam tačno 470 ml u dva navrata, što sa prosipanjem po prstima i na pod možda dobaci i do 500ml. Sada je mislim tačno na maksimumu.
ccc, kod kakvih to dustera vozis auto na zamenu ulja? ne treba ni na max da stoji odvadi slobodno jos 2dl
Mislim da po 'servisnom uputstvu' treba da ide do max. Al dešavalo mi se više puta da sipaju preko max ili ispod polovine.
Kakve sustercine, pakao.
Nisam bio celog dana kod kuće. Ponovio sam istu turu koju sam pokušao juče i nije bilo problema, tako da je to nadam se rešeno.
A što se tiče sipanja ulja, to nije ništa novo. Niko od "mojih" mehaničara nema tu pedantnost pri radu, ko će normalan da dozira svako malo na meraču prilikom sipanja. Suneš 5 litra pa šta, izgoreće ionako tih pola litre viška... Mada ja sam sa tih pola litra viška napravio skoro 1000km i nisam imao problema, problem tačnije upozorenje od auta je došlo kada sam krenuo uzbrdo na +37c. Jedan me je čak ubeđivao da je ova izbočina na meraču koja služi da se ulje ne razmaže prilikom vađenja na meraču zapravo maksimum, od tada ga više ne posećujem

A što se tiče sipanja ulja, to nije ništa novo. Niko od "mojih" mehaničara nema tu pedantnost pri radu, ko će normalan da dozira svako malo na meraču prilikom sipanja. Suneš 5 litra pa šta, izgoreće ionako tih pola litre viška... Mada ja sam sa tih pola litra viška napravio skoro 1000km i nisam imao problema, problem tačnije upozorenje od auta je došlo kada sam krenuo uzbrdo na +37c. Jedan me je čak ubeđivao da je ova izbočina na meraču koja služi da se ulje ne razmaže prilikom vađenja na meraču zapravo maksimum, od tada ga više ne posećujem