Grčka
Re: Grčka
Na Tasosu sam i nemam reci koliko lose voze. Ovo je kriminal. Ne jedan deo nego velika vecina.
Parkiranje, osecaj za prolaz na uzem delu (prave veliku guzvu cekajuci da prodju kola iz suprotnog smera da bi prosli) a i voznja na otvorenom.
Inace i kroz Bugarsku je smor. Ako se ide kroz sela to je poseban krug pakla. Samo Gradina pa makar 4h cekanja.
Parkiranje, osecaj za prolaz na uzem delu (prave veliku guzvu cekajuci da prodju kola iz suprotnog smera da bi prosli) a i voznja na otvorenom.
Inace i kroz Bugarsku je smor. Ako se ide kroz sela to je poseban krug pakla. Samo Gradina pa makar 4h cekanja.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Treba da se potrudiš da bi čekao toliko na Gradini.
Ne znam da li je ovog leta bilo da je i u jednom trenutku bolja situacija na Preševu i Evzoniju nego na Gradini.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Ne znam da li je ovog leta bilo da je i u jednom trenutku bolja situacija na Preševu i Evzoniju nego na Gradini.
Rumuni su loši ali su za Bugare malji deca, bukvalno. Samo su neprilagođeni i pomalo neiživljeni ali nisu bahati krimosi i siledžije. To što gledam već 15 godina je neprepričljivo i svake godine je gore i gore. A Grci, stoka kakva jesu, misle da im je upala kašika u med kad se pojavi bratko sa crnim kesama punim evara da se kupe nekretnine. Sad kao najavljuju retroaktivnu proveru porekla novca ali sumnjam da Micotakis i ND imaju jaja za to. Mehanizam postoji i relativno je lako.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Evo ti moj raspored.Heinz napisao:Bostonac vaš?
Mene zanima vaš predlog za npr. slučaj da se ide na 10 dana, ili 2x 5 dana. Ne bismo baš menjali 10 lokacija smeštaja (neke naredne godine).
Da sada smo stigli do Preveze što se tiče odlaska na jug (neračunujaći Kilini zbog trajekta na Kefaloniju), a ide nam se na Peloponez.
Crveno prvih pet dana, lok smeštaja crv tacka i predviđeno lutanje
Žuto drugih 5 dana.
U nafplionu i okolini sam već bio

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Svaka cast za avanturu po Peloponezu ! Ja sam svojevremeno isao pre 15+ godina kada nije ni bilo autopouteva..... to su bile prave avanture
salu na stranu - iz tog razloga sam i bio vise puta a i tada sam ziveo u atini.
Istina je da treba visenputa da bi se sve obislo i uzivalo. Peloponez nudi svasta - od lepog mora, plaza, gradova i sela sa prelepom arhitekturom i gastronomijom, arheologije, jezera, pa cak ima i ski centar...
Svakako preporuka sa moje strane:
1. Gradovi: Nafplion, Kalamata
2. Sela / mesta: Dimitsana, Stemnitsa - oba su u centralnom delu. Na obali Stoupa, Kardamili, Limeni, Aeropoli, Porto Kagio, Tolo
3. Arheologija: Sparta, Mikena, Epidavros, Olimpia, Argos (grad)
Sent from my SM-S936B using Tapatalk

Istina je da treba visenputa da bi se sve obislo i uzivalo. Peloponez nudi svasta - od lepog mora, plaza, gradova i sela sa prelepom arhitekturom i gastronomijom, arheologije, jezera, pa cak ima i ski centar...
Svakako preporuka sa moje strane:
1. Gradovi: Nafplion, Kalamata
2. Sela / mesta: Dimitsana, Stemnitsa - oba su u centralnom delu. Na obali Stoupa, Kardamili, Limeni, Aeropoli, Porto Kagio, Tolo
3. Arheologija: Sparta, Mikena, Epidavros, Olimpia, Argos (grad)
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Autoput od Larisse do Kalamate je remek delo. Ko nov i dalje. Od Soluna je krs, pa postaje bolji (malo,lošiji od naseg) do Larisse.
Lokalni putevi po Peloponezu barem u ovom delu sto sam vec obišao su isto dobri.
Lokalni putevi po Peloponezu barem u ovom delu sto sam vec obišao su isto dobri.
mehanizam retroaktivne provere transakcije prilikom kupovine. jednostavno, država ti traži da priložiš informaciju o tome kako je plaćena kupovina nekretnine. ako je cash, što je u grčkoj moguće, onda se traži prijava unosa novca u zemlju, sve preko 10,000e je obavezno prijaviti. to ti ionako traži svaka banka ako polažeš na račun pa plaćaš transferom iz banke.
u državama koje podstiču pranje para, kao što je srbija, ovo se ne traži, stimuliše se ulaganje takvog novca u nekretnine.
za građane iz šengen zone sa puno sivog/crnog novca, grčka je i dalje obećana zemlja, otuda transakcije na halkidikiju o kojima pišete. i ne samo tamo.
Traži se i u Srbiji. Može da se desi da nekom nisu tražili, lenjost službenika, odnosno da postoje zaštićeni ljudi, koji uostalom postoje i u Grčkoj barem u istom broju, ako ne i u većem. Porediš tarzanske zemlje, imaj to uvek u vidu, samo što su oni doneli neke ključne ispravne odluke u novijoj istoriji, mi nismo.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
A šta ukoliko imaš dokaz o unosu novca u državu/EU?zigZag napisao:mehanizam retroaktivne provere transakcije prilikom kupovine. jednostavno, država ti traži da priložiš informaciju o tome kako je plaćena kupovina nekretnine. ako je cash, što je u grčkoj moguće, onda se traži prijava unosa novca u zemlju, sve preko 10,000e je obavezno prijaviti. to ti ionako traži svaka banka ako polažeš na račun pa plaćaš transferom iz banke.
u državama koje podstiču pranje para, kao što je srbija, ovo se ne traži, stimuliše se ulaganje takvog novca u nekretnine.
za građane iz šengen zone sa puno sivog/crnog novca, grčka je i dalje obećana zemlja, otuda transakcije na halkidikiju o kojima pišete. i ne samo tamo.
Ja sam ovo radio i čista je formalnost, nije ih interesovalo mnogo odakle potiče novac, samo napišeš šta želiš i to je to.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Kakav je put posle kroz Grčku? Ja idem u Pargu sledeće nedelje pa razmišljam da li ovde ili na Evzoni...?STrider90 napisao:Border info:prešao sam sinoć u 19:20 preko Niki prelaza, odličan je put, čak i bolji nego onaj deo oko Soluna. Ima nekih 40ak kilometara manje ko ide ka Jonskom moru, i oko 10,5€ manje putarine plaćate. Ima samo nekih 8km između Prilepa i Bitolja lokalni put, pošto se to trenutno radi, ali je priroda prelepa i nema oštrih krivina.
Navigacija retko šalje na tu stranu pošto je tek pre 6 dana otvorena još jedna deonica moto puta od 10km, a pre nje je već završeno nekih 15km istog, i ograničenja su niža ali je meni putna brzina u proseku bila i viša nego ovamo preko Evzonija u sred noći. Grke smo prošli za 2min, Makedonci radili u tri trake i proveravali nešto likove ispred mene pa ostali 6-7min, meni nisu otvarali gepek. Na Preševu manje od 5min, odlično je što proveravaju samo naši, ono prethodnih godina sa dve kontrole u istoj kućici je bilo retardirano na kvadrat.
Prešao sam 660km od Mololithi do Niša za malo više od 6h sa jednom pauzom, prosečna potrošnja za pola litra viša nego ka moru, 7.0l u Q5 sa 190ks.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Solidan je. Klasicna magistrala, ima jedan deo sa rupama ali nije losije od autoputa njihovog haha. Jos sada ima parce brzog puta. Nisam isao tim novim putem. Al svako parce mnogo znaci.
Evzoni samo ako nema prevelike guzve je ipak najbolja opcija. Ali to samo ako je zadrzavanje do pola sata.
Niki je dobar jer nema nikog na granici a posle u Grckoj je put perfektan. Ali lepo za voznju meni. Poslednjih 5 puta sam isao tuda.
Evzoni samo ako nema prevelike guzve je ipak najbolja opcija. Ali to samo ako je zadrzavanje do pola sata.
Niki je dobar jer nema nikog na granici a posle u Grckoj je put perfektan. Ali lepo za voznju meni. Poslednjih 5 puta sam isao tuda.