Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Dobro veče

Post od OMP »

ML i Tuarezi vuku sve ove duple prikolice, mnogi pretovaruju nije to nista cudno ni novo i Borko je svojevremeno imao ovakvu jednu situaciju tacnije njegov brat kad je prevrnuo 156 gta i jos neki auto koji je bio sa alfom na prikolici, nije mozda bio pretovar al nebitno desava se, ko zna koja je prica ovde bila.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Masa (motori) je u sredini.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

OMP napisao:ML i Tuarezi vuku sve ove duple prikolice, mnogi pretovaruju nije to nista cudno ni novo i Borko je svojevremeno imao ovakvu jednu situaciju tacnije njegov brat kad je prevrnuo 156 gta i jos neki auto koji je bio sa alfom na prikolici, nije mozda bio pretovar al nebitno desava se, ko zna koja je prica ovde bila.
Slazem se, nista cudno sto pretovaruju, ipak je to Srbija, ali neka pretovaruju kada voze svoje automobile ili neka preuzmu odgovornost nakon ovakvih situacija da nadoknade stetu. Verujem da se to desilo 0 puta.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Kad smo kod pretovara, pre neki dan sam video kod rampe Niš jug da su postavili vagu i mere kamion sa šljunkom. Onako natovaren pa napravljena piramida, nepokriven... Baš sam se prijatno iznenadio jer sam bio siguran da to nikog ne zanima.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ne verujem da ce mu neko oprostiti da mu stovari ovako auto u neki kanal, mora da plati stetu ili ceo auto kako god bilo i na koji god nacin ipak ti koji to voze moraju da preuzmu rizik da nesto moze da se desi, sad kako to ide dal neko osiguranje ili sta ne znam ali nelogicno da ti neko ovako sjebe auto i pojeo vuk magarca.

Merenje kamiona se u mom kraju vrsi redovno vec godinama, postavljaju vage na 2-3 lokacije oko grada vise puta mesecno
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:

Post od AleksandarAca »

Istina je da rizik uvek postoji, i da vozaci koji prevoze vozila moraju biti svesni toga, ali isto tako, vlasnik automobila koji je tek kupljen i koji fizicki nije ni bio u njegovom posedstvu, tesko da ima pravni osnov da trazi stetu ako nije bilo dodatnog osiguranja.

Problem je u tome sto vecina tih transporta ide bez ugovora, bez kaska ili bilo kakvog dodatnog pokrica, i onda kad se nesto desi – svi peru ruke. Kao sto si rekao, moguce je samo moralno apelovati na odgovornost onog koji je napravio stetu, ali u praksi to retko prolazi. A kad jos dodamo da mnogi rade „na rec“ i bez papira, onda ti ni advokat ne moze pomoci mnogo.

Merenje kamiona jeste dobra praksa, ali ni to ne garantuje da ce neko postovati opterecenje kad im je prioritet da natrpaju sto vise na jednu turu. Na kraju, sve se svodi na to da uvoz auta preko trecih lica nosi dosta rizika, a retko ko o tome razmislja dok ne pukne problem.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Meni su par puta dovlacili po dva auta iz uvoza na prikolici, nekad samo iz SU sa carine a nekad i iz CH direktno, iskreno nisam se nikad zamarao time kako oni to resavaju i dal imaju pokrice, racunao sam znam ljude sa kojima radim pa ako nesto i bude resice se.
Sa druge strane nisam uvek ni davao novac dok auto ne stigne, bukvalno je bilo i bez evra datog, nekad samo kapare a nekad samo cene vozila, transport i torskove carine sam uvek placao tek kad stigne auto tako da opet nisu to bile neke cifre koje transporter nije mogao da nadoknadi u slucaju stete.
E sad kad je ovako nesto skupo na prikolici ne znam ali verujem da postoje neka pokrica koja se unapred obezbede, ja licno ne bih dao tek tako nekom da mi prevozi bilo koji skup auto a kamoli ovako neku ekskluzivu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Samo na tockovima dovoz. Tako je cale od drugara dovozio auta, pa i nekoliko ferrarija.

Sent from my iPhone using Tapatalk
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Ja kad sam uvozio auto bilo je osiguranje s i doplata za osiguranje jer jer auto prelazilo 30k
Da li oni lažu i neka osiguranja bog zna, bio je kamion svakako ne ovakva prikolica

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

AleksandarAca napisao: 18 Jul 2025, 11:42
OMP napisao:ML i Tuarezi vuku sve ove duple prikolice, mnogi pretovaruju nije to nista cudno ni novo i Borko je svojevremeno imao ovakvu jednu situaciju tacnije njegov brat kad je prevrnuo 156 gta i jos neki auto koji je bio sa alfom na prikolici, nije mozda bio pretovar al nebitno desava se, ko zna koja je prica ovde bila.
Slazem se, nista cudno sto pretovaruju, ipak je to Srbija, ali neka pretovaruju kada voze svoje automobile ili neka preuzmu odgovornost nakon ovakvih situacija da nadoknade stetu. Verujem da se to desilo 0 puta.

Pa i nije Srbija, oni prodju mnogo km po Evropi, a tamo bi trebalo da ih klepe po usima za pretovar
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:

Post od AleksandarAca »

Ma to sto ce da klepe njih to mene bas briga :) to je samo njihov problem. Zato su mi i "dovlacili" auto 5 dana iz Kelna, ko zna kojim putevima. Btw transport preko "ozbiljne" firme kosta 600 EUR, a ja sam ovo platio 750. Zato kazem pamet uglavu :)

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

NenadNR
Reactions:
Pridružio se: 06 Apr 2013, 20:08

Post od NenadNR »

Test automobili koji moraju biti unisteni. Standardna stvar u autoindustriji
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Na žalost tako je, svaki dan na poslu prolazim pored test vozila Porschea, njih 20ak, stoje polomljenih prozora, otvorienih vrata, kiša, sneg ulaze... Tužan prizor
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

A sto ih uništavaju? Bas ih je puno ne kontam

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Odgovori