Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Re: Grčka

Post od Inzaghi »

ljuba napisao: 18 Jul 2025, 15:35 Generalno ostrva imaju mnogo losije puteve - ako ih u opste i imaju nego kopno.
Ne sva. Kefalonija i Krit imaju perfektan put. Prilazi plazama savrseni skoro. Lefkada onako pola pola.

Na Kikladima isto solidan.

Sto se tice opcinjenosti ostrvima, ipak ima manje guzve. Isao sam u mnogo razlicitih termina i uvek ima mesta za sve. Windfinder aplikacija za pracenje vetra i mi smo dve godine za redom isli na Krit kolima iz Beograda od 30+ dana ukupno za te dve godine samo jednom ili dvaput imali talase. Samo organizacija.

Za mene je najlepsi odmor voznja kolima po ostrvu. Stanes svuda i uzivas i paris oci. Ili se kupas ceo dan gde ti volja. Volim onaj osecaj kad sve oecka, pa se cistis od peska pa voznja do smestaja, spusteni prozori, grcka muzika. Pa onda uzivanje u tusiranju i neka vecera u restoranu ili na terasi i setnja. Raj.

Najlepse mi bilo na jugu Krita. Xerokampos. Kakve plaze, pesak. Kakvi pogledi. Red spaljene zemlje, pa maslinjaci, pa koze. Vetar. A put perfektan. Serpentine lepe. Malo kola na putu. Taman koliko treba. Raj za voznju.

Xerokambos_Beach_CreteTravel_2.jpg
Xerokambos_Beach_CreteTravel_2.jpg (141.8 KiB) Pogledano 172 puta
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Slazem se ja, ali je cela Grcka jedan raj za voznju ako se malo skrene sa standardnih ruta i vremena. Mene je recimo odusevila unutrasnjost Grcke. Jeftino, kvalitetno i puno sadrzaja - osim mora :) Sve zavisi sta covek trazi. Recimo samo Peloponez ima toliko skrivenih mesta da meseci obilaska nisu dovoljni.
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

U Grčkoj ne postoji ostrvo koje ima gori put od Piliona na uzorku od jedno petnaestak u kojima sam bio. Na Tasosu nisam. Piliona pre oko 20 godina, ne znam da li se nešto popravilo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dobri su tamo putevi, prema datim uslovima.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

zigZag napisao: 18 Jul 2025, 19:47 U Grčkoj ne postoji ostrvo koje ima gori put od Piliona na uzorku od jedno petnaestak u kojima sam bio. Na Tasosu nisam. Piliona pre oko 20 godina, ne znam da li se nešto popravilo.
Za nekoga ko voli da vozi i uživa u vožnji Pelion ima extra puteve. Gusta hladovina, krivine, vodopadi (zavisi od perioda), prelaziš planinu i onda se spuštaš na plaže...

Meni je bilo extra. E sada, neko ko to baš i ne voli, može da bude i muka od vožnje. Ja sam zaista vrhunski uživao i Pelion je jedno od mesta gde ću se sigurno vratiti.
Inzaghi napisao: 18 Jul 2025, 18:57 Za mene je najlepsi odmor voznja kolima po ostrvu. Stanes svuda i uzivas i paris oci. Ili se kupas ceo dan gde ti volja. Volim onaj osecaj kad sve oecka, pa se cistis od peska pa voznja do smestaja, spusteni prozori, grcka muzika. Pa onda uzivanje u tusiranju i neka vecera u restoranu ili na terasi i setnja. Raj.
To je to!
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Inzaghi napisao: 18 Jul 2025, 18:57 Volim onaj osecaj kad sve oecka, pa se cistis od peska pa voznja do smestaja, spusteni prozori, grcka muzika. Pa onda uzivanje u tusiranju i neka vecera u restoranu ili na terasi i setnja. Raj.
Uh a meni najveca muka kad sa plaze treba da sednem u vreo auto onako sa polu mokrim sorcem i peskom na nogama tj papucama jer nikad ne mozes sve lepo da ocistis pre ulaska u auto pogotovo ako su noge jos vlazne, pa jos ako treba da obucem majicu na slanu kožu, evo sad se ježim :) klima obicno ne dolazi u obzir jer smo svi polumokri, retko kad ono bas skroz suvi udjemo u auto, otvoreni prozori takodje nisu pozeljni tako da mi taj deo vracanja sa plaze autom bas i ne prija al jbg sta je tu je
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Inzaghi, odličan opis Grčkih ostrva, i za mene su te stvari suština. :)
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

zigZag napisao:samo iz soluna
Ja išao iz volosa, mozda bila 2010..

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Posle prelaska Peliona u povratku meni bilo muka, a vozio sam. Za putnike da ne pričam Ali to je cena koja se plaća da tamo nema gužve i da bude kao ona klasična Grčka od pre par decenija.
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

Nikad neću zaboraviti tu vožnju. Beograd Volos 800km, 8 sati. Volos Damuhari 50km, 2 sata. Bukvalno bi se manje umorio da sam ta 2 sata cepao drva.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ima raznih načina da se pređe planina. Mi smo bili 3 puta tamo na letovanju i niko nije povraćao u mojim kolima (prvi put kad je sin imao 5 a bratanica koju smo vodili 8 godina). Sa istočne na zapadnu stranu smo prelazili i da bismo išli na plažu, tako da višestruko je iskustvo.

Meni lično se Krf više smučio za vožnju nego Pelion, tj zgadio.

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Meni i mojima Pelion isto pao ok. Malo sam smanjio tempo u krivinama i toeto.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

U svakom slučaju, ko samo sluša navigaciju može fino da se zezne.
I da ne budem nedorečen, na istoku smo bili u Horeftu, Damuhariju i Cagaradi kao bazama, sa te strane se najviše kupali na Ag. Sarandi i Plaki
A gde smo išli samo na ribu po tavernama... Mada ja bih letovao u Kissosu u taverni Synantisi

Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Post od Romanticni_Piroman »

Idem za par Sati za Grcku kroz Bugarsku, na koji granicni prelaz otici? Je l ima uopste smisla juriti neki osim Gradine? AMSS kamere samo za taj mogu da vidim i velika je guzva.

EDIT: Vidim da postoji granicni prelaz Strezimirovci kao opcija:

372km 4h 29min - Pirot - Gradina - Solun
422km 5h 57min - Pirot - Strezimirovci - Solun

ako je cekanje na granici tipa 2 sata, mozda se isplati da odem na ovaj drugi prelaz?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Neko napisa da ne.

Odgovori