Nasao, 30 strana unazad. Nista onda, cekacu na Gradini. Sporedno pitanje, ako putujem ja (EU/sengen pasos) i putnik sa srpskim pasosem, da li mogu da stanem u kolonu za EU ili moram na "All Passports"?
Grčka
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Re: Grčka
Ne znam sta znaci za par sati ali tipa ako krenes tamo negde oko 3 na grancini budes oko 5-6 ne znam, male su sanse da bude guzve, sto kasnije popodne manje su guzve po onom sto sam ja vidjao i cuo
Samo ako je taj drugi clan porodice 1.koleno, mada npr Madjari i za to vracaju iz te koloneRomanticni_Piroman napisao:Nasao, 30 strana unazad. Nista onda, cekacu na Gradini. Sporedno pitanje, ako putujem ja (EU/sengen pasos) i putnik sa srpskim pasosem, da li mogu da stanem u kolonu za EU ili moram na "All Passports"?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Sad gledam, jebeno je na Gradini, ali teško da se isplati ići do Strezimirovca, pre bih išao na Preševo, ali je i tamo sada gužva.
Što se tiče kolone EU ili All, Bugari to ne gledaju, ja sam baš poslednjeg puta tako prošao, ali ne znači da neće tebe da zeza, pogotovo što jedan ima, drugi nema, u svakom slučaju iako zeza, može da te pusti i verovatno hoće...neće u tolikoj gužvi da te tera da se vraćaš.
Da ne bude zabune, mi smo išli na EU kolonu, a nemamo EU dokumenta, ništa nisu kazali.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Što se tiče kolone EU ili All, Bugari to ne gledaju, ja sam baš poslednjeg puta tako prošao, ali ne znači da neće tebe da zeza, pogotovo što jedan ima, drugi nema, u svakom slučaju iako zeza, može da te pusti i verovatno hoće...neće u tolikoj gužvi da te tera da se vraćaš.
Da ne bude zabune, mi smo išli na EU kolonu, a nemamo EU dokumenta, ništa nisu kazali.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Koliko sam ja primetio, kad su gužve, tu stane ko kako stigne. Kad je manja gužva onda možda i ima smisla, odnosno vode sami vozači računa gde staju. Pod uslovom da je naznaćeno.
Posetite www.garaza.rs !
Ove godine , sem dvojce kolega koji imaju kuće u CG i jednog koji ide u Albaniju, svi ostali su bili ili će tek ići u Grčku. Osvajamo GR polakoOMP napisao:Pa sve ce da se okupira balkancima a prvenstveno srbima, bugarima i rumunima, pre 10ak godina kazu da Sitonija nije uopste bila ovako puna i popularna kao sad, to je vazilo i za Tasos tako da se preplavljuju sve lokacije po grckoj lagano, neke brze neke sporije, obrni okreni nema je nekako to najblize, najlakse a mozda i najpovoljnije za letovanje.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Pre 2 nedelje na Djali, vidim otvaraju drugu traku i carinik mase, nisam ni gledao da je samo za EU pasose, odmah izadjoh iz kolone i pun gas da budem prvi. Kenjkalo mi je troje Madjara kao da sam im uvredio nekoga iz familije, skupili se svi, prevrtali ocima, ali su me pustili na kraju.Kabal napisao:Samo ako je taj drugi clan porodice 1.koleno, mada npr Madjari i za to vracaju iz te koloneRomanticni_Piroman napisao:Nasao, 30 strana unazad. Nista onda, cekacu na Gradini. Sporedno pitanje, ako putujem ja (EU/sengen pasos) i putnik sa srpskim pasosem, da li mogu da stanem u kolonu za EU ili moram na "All Passports"?
Ja sam isao u utorak. Meni lakse da vozim duze nego da se mrdam mic po mic.Romanticni_Piroman napisao: 19 Jul 2025, 09:57 Idem za par Sati za Grcku kroz Bugarsku, na koji granicni prelaz otici? Je l ima uopste smisla juriti neki osim Gradine? AMSS kamere samo za taj mogu da vidim i velika je guzva.
EDIT: Vidim da postoji granicni prelaz Strezimirovci kao opcija:
372km 4h 29min - Pirot - Gradina - Solun
422km 5h 57min - Pirot - Strezimirovci - Solun
ako je cekanje na granici tipa 2 sata, mozda se isplati da odem na ovaj drugi prelaz?
U sustini do granice je dobar put, ima serpentina ali lagano. Na granici smo bili jedini auto. Za 5min smo sve zavrsili. Posle put onako, losiji do prvog veceg mesta pa je dobar ali puno patrola, ogranicenja, svi voze generalno sporo. Smorio sam se do autoputa. Niko ne vozi kao kod nas ili u Grckoj. Posle kad izadjes na autoput lagano sve.