Kako se vozi u Srbiji?
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Imao sam par takvih situacija u Lefkasu i Nidriju na Lefkadi. Krenu sa parkinga bez ikakvog migavca i to bukvalno dok je kolona pored njih. I po pravilu rade polukružno jer "su tako u mogućnosti". Grci = pravoslavni Turci.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Jesi ozbiljan, ili pises samo da bi nesto napisao?nidza napisao: 21 Jul 2025, 12:31 Desni migavac i propustiš nervozu kome se žuri. Ne znaš njegov problem, još manje treba da budeš deo tuđe muke.
Smanjio sam brzinu na 50km/h tih 400 metara pre i posle radara, posle toga vozio 80km/h. Bila kolona maltene.
Vazi sto cu da se iskljucujem sa magistrale zbog nasilnika, a vozim pristojnom brzinom (kao i svi u toj koloni).
Cini mi se da samo trolujes, ili pises eto da bi nesto napisao.
Сад му није ништа...
Ako te čovek pritiska duže vreme i vidiš da nešto nije u redu sa njim, potencijalno te ugrožava, zašto bi rizikovao i uopšte postojao u njegovoj blizini i jedan sekund duže nego što je neophodno? Posebno ako ste u koloni, a on se baš nameračio lično da tebe, kao da ne vidi kolonu ispred.
Zato sto je 99,99% samo klasicni idiot i niko normalan se ne bi iskljucio iz saobracaja samo da bi njega pustio.
Ko je spomenuo isključivanje? Daš migavac neka obiđe kad je nervozan i preko pune. Usporiš da ga ne zadržavaš i putuj igumane.
U pitanju je deonica od Uzica ka Zlatiboru. Ne znam jesi li prolazio u skorije vreme, do uspona nema isprekidane linije (mesto Susica).
Ovaj da je hteo da me pretekne preko pune, imao je priliku na 3-4 mesta (drzim odstojanje, a ima pregrst pravina gde je pre bilo isprekidano).
Dakle, nije zeleo/smeo preko pune, samo se nabijao bez razloga i divljao.
Ovaj da je hteo da me pretekne preko pune, imao je priliku na 3-4 mesta (drzim odstojanje, a ima pregrst pravina gde je pre bilo isprekidano).
Dakle, nije zeleo/smeo preko pune, samo se nabijao bez razloga i divljao.
Сад му није ништа...
- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Nije mislio da se isključiš sa magistrale već samo da mu desnim migavcem daš signal da te pretekne ako mu se baš žuri mada sumnjam da bi on shvatio tu signalizaciju.markoue napisao:Jesi ozbiljan, ili pises samo da bi nesto napisao?nidza napisao: 21 Jul 2025, 12:31 Desni migavac i propustiš nervozu kome se žuri. Ne znaš njegov problem, još manje treba da budeš deo tuđe muke.
Smanjio sam brzinu na 50km/h tih 400 metara pre i posle radara, posle toga vozio 80km/h. Bila kolona maltene.
Vazi sto cu da se iskljucujem sa magistrale zbog nasilnika, a vozim pristojnom brzinom (kao i svi u toj koloni).
Cini mi se da samo trolujes, ili pises eto da bi nesto napisao.
Sent from my VER-N49 using Tapatalk
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
- Kontakt:
Kad vozis Yuga prilicno je standardno da ti se nabijaju na branik. I standardno nervozne face kad ne mogu da te preteknu 

Being second is to be the first of the ones who loose...
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Ovde se tacno vidi da ne vozite po Norveskojftj napisao: 21 Jul 2025, 13:07 Zato sto je 99,99% samo klasicni idiot i niko normalan se ne bi iskljucio iz saobracaja samo da bi njega pustio.

@markoue Nemoj da shvatis ovo kao napad na tebe, uopste ne govorim o toj konkretno situaciji, vec ovako uopsteno, u normalnom uslovima. Ja sam prvi koji se inati debilima, npr. obidjem sa desne strane coveka koji kampuje u levoj traci i nece 5 minuta da se skloni u praznu desnu traku, i onda lepo ukocim ispred njega i teram ga da ide 80km/h po auto putu. Opet nije dobro, ali tesko mi je da ignorisem ovakve ljude... Mnogi cak i kada ih obidjes sa desne uopste nisu svesni svog okruzenja, i samo nastave da idu levom trakom kao da se nista nije desilo.
Kako se vozi u Srbiji?
Kolko ljudi u norveskoj vozi iznad ogranicenja toliko da ti osecas pritisak da treba da se iskljucis sa strane da te neko pretekne? Bas sam skoro pricao sa srbonorvezaninom koji mi je objasnjavao kako se tamo mirno vozi u poredjenju sa srbijom i kako je totalno promenio svoju voznju.
Ja ne znam kako vi to vozite al po meni uopste nije prihvatljivo da ti nekom signaliziras desnim migavcem da te pretekne na punoj i to dok ti vozis po ogranicenju.
Ja ne znam kako vi to vozite al po meni uopste nije prihvatljivo da ti nekom signaliziras desnim migavcem da te pretekne na punoj i to dok ti vozis po ogranicenju.
Desni uglavnom dajem bajkerima, ali u poslednje vreme često mi se pojavljuju kojekakve kamikaze po ibarskoj, pritom retko vozim po ograničenju, uvek je to nešto malo preko, ali gledam njega iza koji se izviruje, šeta levo-desno, pokušava nešto, itd. Iskreno nije mi zbog njega, nego zbog sebe, uglavnom takvi imaju prilično nepredvidivu vožnju. Pre par dana idem tako 90-100, stižem neki kombi koji opet ide 80-90, crni e60 doleće iza i kreće sa pokušajima kojekakvih manevara, pustim ga, obiđe nas obojicu, ja obiđem kombi i stignem iza bmwa koji je naprasno usporio, ja ga obilazim, on očigledno imao hitan poziv i kruzira lagano 80-ak.
Имам једно потпитање...
Sto je najjace, i ja sam bio u prekoracenju (60-70 ogranicenje, ja konstantno vozio 80km/h), kao i svi ostali ljudi u tom trenutku. I da je pretekao mene npr, nista ne bi dobio (masa ljudi na putu).
Nebitno, svakako mislim da je neverovatno ponasanje, nisam odavno to doziveo.
Primera radi, jedan Budvanin je preticao konstantno preko pune kad sam dolazio za Ue.
To mi je ok, ako imas da platis i nije ti zao zivota, samo guraj.
Nebitno, svakako mislim da je neverovatno ponasanje, nisam odavno to doziveo.
Primera radi, jedan Budvanin je preticao konstantno preko pune kad sam dolazio za Ue.
To mi je ok, ako imas da platis i nije ti zao zivota, samo guraj.
Сад му није ништа...
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Voznja u Norveskoj je pateticna, najdosadnija i najsporija drzava za voznju u Evropi. Ako ti taj to nije rekao, laze. Ovde je maksimalna brzina 80km/h ili manje u 90% zemlje, gde je ovo malo auto-puta sto ima, 110km/h. Vecina vozi ispod ili tacno po ogranicenju (po njihovom pokazivacu brzine u autu), zato prave kolonu i sklanjaju se. To "opusteno" i "smireno" kako ljudi vole da opisuju voznju tamo vazi samo ako si baba u toyoti yaris 1.0 i razmisljas kako ces da pogines ako ti brzina bude trocifreni broj.ftj napisao: 21 Jul 2025, 19:41 Kolko ljudi u norveskoj vozi iznad ogranicenja toliko da ti osecas pritisak da treba da se iskljucis sa strane da te neko pretekne? Bas sam skoro pricao sa srbonorvezaninom koji mi je objasnjavao kako se tamo mirno vozi u poredjenju sa srbijom i kako je totalno promenio svoju voznju.
Idem sa teme, moj stav je prost, sklonis se ako imas kolonu iza tebe, jer te nista ne kosta to da uradis. Izgubices par sekundi, pustices 5-20 ljudi da idu gde hoce i onda ides na miru bez da je bilo ko iza tebe. Nebitno je koliko brzo ides, ako je kolona iza tebe, onda ides sporije nego sto bi ljudi zeleli da idu, ako mislis da oni idu prebrzo, to je posao za policiju.
Posao mi je vezan za voznju, ljudi, mi smo u velikom problemu. Nervoza je nikad veca. Ne znam koja grupacija je gora, bahati ili oni sto se vuku. Bas je iritantno na ulicama kod nas trenutno.
A pritom onaj deo od Laste do Bataje je postao horor za voznju. Nikad vise voznje zaustavnom trakom gde je ima. Poludeo narod skroz.
A pritom onaj deo od Laste do Bataje je postao horor za voznju. Nikad vise voznje zaustavnom trakom gde je ima. Poludeo narod skroz.
U zivotu nisam imao takvu situaciju da se neko skloni zbog kolone, a da to nije traktor ili neki teski transportRomanticni_Piroman napisao:Voznja u Norveskoj je pateticna, najdosadnija i najsporija drzava za voznju u Evropi. Ako ti taj to nije rekao, laze. Ovde je maksimalna brzina 80km/h ili manje u 90% zemlje, gde je ovo malo auto-puta sto ima, 110km/h. Vecina vozi ispod ili tacno po ogranicenju (po njihovom pokazivacu brzine u autu), zato prave kolonu i sklanjaju se. To "opusteno" i "smireno" kako ljudi vole da opisuju voznju tamo vazi samo ako si baba u toyoti yaris 1.0 i razmisljas kako ces da pogines ako ti brzina bude trocifreni broj.ftj napisao: 21 Jul 2025, 19:41 Kolko ljudi u norveskoj vozi iznad ogranicenja toliko da ti osecas pritisak da treba da se iskljucis sa strane da te neko pretekne? Bas sam skoro pricao sa srbonorvezaninom koji mi je objasnjavao kako se tamo mirno vozi u poredjenju sa srbijom i kako je totalno promenio svoju voznju.
Idem sa teme, moj stav je prost, sklonis se ako imas kolonu iza tebe, jer te nista ne kosta to da uradis. Izgubices par sekundi, pustices 5-20 ljudi da idu gde hoce i onda ides na miru bez da je bilo ko iza tebe. Nebitno je koliko brzo ides, ako je kolona iza tebe, onda ides sporije nego sto bi ljudi zeleli da idu, ako mislis da oni idu prebrzo, to je posao za policiju.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk