Ja sam otisao na selektor, odabrao Titan Fusch ulje 75w, po preporuci kao premium ulje, koje pase za moj motor po selektoru, ali to je Fusch selektor, a sto bi njima Toyota davala specifikaciju, to je njihova industriska tajna. Ali bolje i sa tom preporukom Fuscha nego bez preporuke.
Na kraju to ulje nema isto ponasanje kao Toyotino, ne kazem da je losije, ali nije isto, dve stvari se primete, menjac je tisi zimi, ali isto tako ,i teze ubacuje, prvih par minuta. Meni to ne smeta, i hteo sam da probam drugo ulje, s mojom namerom.
Sto se tice Opela poptpuno ista prica, prazna linija za specifikaciju, ulje specificne boje, i opet gomila spekulacija, te ovo je, te ono je, te unutra je Tutela Matrix, ali tu naravno nigde nema zvanicne potvrde, jer sto bi sebi pucali u nogu.
Naravno da ce ovde majstor da sipa sta hoce, pa ne vozi on taj auto posle, i ne desava se tu problem za mesec dana, ako ga i bude....
PS. Ni kod Tutele nije tako bas kristalno jasna situacija, naime
Brend Tutela jeste povezan sa FIAT grupacijom.
Tutela je ime linije proizvoda (ulja, tečnosti i maziva) koja je bila deo ponude kompanije Petronas Lubricants International. Petronas je postao zvanični dobavljač maziva za FIAT vozila nakon što je 2008. godine kupio sektor maziva kompanije FL Selenia, koja je prethodno bila deo FIAT Grupe
https://global.pli-petronas.com/about-us/history1910s
FL SELENIA
FL is established as part of FIAT's lubricant division with the aim of manufacturing "first fill" lubricants for all FIAT vehicles.
The first generation of lubricants for lorries is developed with the launch of FIAT's first lorry, the 18BL..