TPMS (Tyre Pressure Monitoring System)

Odgovori
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Re: TPMS (Tyre Pressure Monitoring System)

Post od carov2 »

Dzoni_m napisao:Ja lepo napisah, nisu sva vozila ista. Ima dosta modela koji ne mogu da pamte 2 seta. I sve to nije problem dok ne postane problem. Ivan je vec ovde kacio da neki put ne ide sve glatko. Nikog ja ne odvracam, vec je prosto diskusija o tome da li je kompleksnost neophodna, kada je rezultat isti na kraju? Stoji i da bas ne mozes da biras, proizvodjac to uradi umesto tebe.
Po meni je veoma losa praksa ne proveravati pritisak rucno, sto se ovde inicira kao glavna prednost direktnog sistema i "smaranje" kod indirektnog. NIje stvar samo proveriti pritisak, vec malo pogledas tu gumu, od kojekakvih eksera i srafova u njoj, do trosenja/habanja znakova pregrevanja i sl.
To su ljudi retko radili a sa stavom "e imam senzore ko ga j, javice" jos gora situacija.
Jedno pitanje samo, ukoliko utvrdim da senzor tačno meri pritisak, zbog čega bih posle svaki čas proveravao pritisak?

Ovde ne pričamo o neodgovornim ljudima koji otprilike nikad ne proveravaju pritisak u gumama, niti znaju koliki treba da bude, već o tome, DA, pojedinacni prikaz pritiska i temperature objektivno smanjuje potrebu da svaki čas trčite na pumpu, a ja sam taj koji je svaki čas trčio na pumpu.

Jebem li ga oko čega raspravljamo na auto forumu, dosli smo do toga da je glupo da u svakom času znaš tačan pritisak i temperaturu vazduha u svakoj gumi.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Odgovori