Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Re: Dobro veče

Post od Dare4x4 »

Pragovi su vrlo brzo izbledeli, nisu bili ovakvi kada je kupljen. Ostale plastike su iste boje.
Nisu loši ovi retrovizori. Lako se preklapaju i mehanizam štelovanja iz kabine je najprostiji mogući. Unutrašnji retrovizor je Vitaloni. U tim poslednjim serijama su ugrađivani isti kao na Puntu 2, zalepljeni na staklo. Vozim službeni iz aprila 2007. On je skuplji paket ali ima HTD retrovizore koji se šteluju preko džojstika ali to je sve zaribalo ( sajle verovatno) i lošija je preglednost. Takođe, on ima Teleoptik instrumente, mehanički brzinomer i nema obrtomer. Kod mene je brzinomer elektronski, nema sajlu i kazaljka je uvek mirna :)
Razmišljao sam o felnama ali s druge strane želim fabrički izgled. Enzo Cup koje je fabrika stavljala mi se ne sviđaju. Stavio bih možda Koralke ali ne mogu da nađem neke u pristojnom stanju koje bi imalo smisla sređivati.

E, da. Zaboravio sam još jednu razliku između Ekonomika i normalnog In-a. Ekonomik ima na krovu obične lajsne, kao Koral što je imao, dok In ima gumene široke lajsne koje su lepljene za krov. Prednost moje verzije je što se ispod njih ne zadržava voda i prljavština pa ne korodira na tom mestu i lako se pere.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Bolje su te obicne lajsne nego one gumene.
Enco felne nisu ni meni nesto ali opet bolje od celika, koralke (jajce kako smo ih jos zvali) ne stoje na IN-u (ekonomiku :) ) video sam jednog, to je dosta uska felna, 5J za IN treba nesto sire bar 5,5J i sa manjim ET-om da bi to izgledalo pristojno i po meni 14ica bi mu bila taman a ne 13
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

@Dare4x4 Kao nov je brate. Slikaj nam enterijer i cajgere.
Ja sam 2004te kupio yugo ciao 1.1 efi. Bio je odlican.

Ove sive plastike bi mogao da obnovis bumper sprejem. Imao ih i u tamno sivoj boji. Steta da tako strci a auto u vrh stanju.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Mazao sam pragove nekim MaFra sredstvom za plastiku i oni se vrate u normalu neko vreme pa opet isto. Sledeća ideja mi je da ih prešmirglam i ispoliram. Nešto kao farovi što se rade. Ako ne upali, onda bumber sprej.
Biće boljih slika za dan-dva, da uhvatim vreme da prebrišem prašinu :) Za sad evo nekih što sam imao u telefonu.

Slika

Slika

Slika

Ne umem lepo da slikam u maraku. Uglavnom, stavio sam diode u prekidače pošto nisu bili osvetljeni, a imaju prozirne simbole. Sad se to fino uklopilo sa osvetljenjem instrumenata. Inače kod ove table svetle samo kazaljke i brojevi. Nema pozadinskog svetla kao kod Teleoptika.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ne mozes da poliras pragove tj nefarbanu plastiku jer nista neces dobiti, probaj varijantu sa industrijskim fenom ja tako osvezavam plastike, budu kao nove e sad proces na pragovima je malo duzi nisam radio toliko velike elemente ali vredi probati, a koliko ce da traje ne znam kad ih osvezis ne znam, moze preko toga da namazes taj mafra ili neko sl srdstvo da duze potraje
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Kad smo pominjali klimu slucajno mi izleti na fb, klima za juga nova komplet sa svim pratecim elementima cak i nosacima, srafovima itd., koji je ovo raritet jbt

Slika
Slika
Slika
Slika

ali zastava ne bi bila zastava kad nesto ne bi ukenjali, ove duvalice i prekidaci su blago receno sramota kako su ih resili, kad se vec cimas da nesto napravis a pritom si i fabrika a ne home made garaza to je moglo mnogo bolje da se odradi bar od nekog drugog auta da su iskoristili duvalice i prekidace a ne ovako, takodje mogla je da se izlije i nova konzola sa vec ugradjenim delovima i otvorima a ne ovako da se zasrafe crni paneli, bukvalno home made varijanta cak bi i tad neko blje uradio.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Da li neko ima predlog za pouzdan i korektan rent a car? Bitno je samo da je preuzimanje i vracanje na aerodromu.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ja sam uzimao preko Check24 češće ili preko Wizzair sajta ponekad, rentakar se zvao Surprice, ali vidim da ih više nema. Moguće da su primenili ime.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

carflexi.com je nesto poput bookinga za rentakar. Kad pronadjes sta ti odgovara mozes i posle direktno da kontaktiras tu firmu i dobijes mozda i bolje uslove.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Hvala

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

OMP napisao: 26 Jul 2025, 08:45ali zastava ne bi bila zastava kad nesto ne bi ukenjali, ove duvalice i prekidaci su blago receno sramota kako su ih resili, kad se vec cimas da nesto napravis a pritom si i fabrika a ne home made garaza to je moglo mnogo bolje da se odradi bar od nekog drugog auta da su iskoristili duvalice i prekidace a ne ovako, takodje mogla je da se izlije i nova konzola sa vec ugradjenim delovima i otvorima a ne ovako da se zasrafe crni paneli, bukvalno home made varijanta cak bi i tad neko blje uradio.
Ovo su pravili neki Japanci za »Zastavu«, relativno poznati — recimo »Tošiba«, nešto takvo mi je u sećanju.

Možda malo previše očekuješ od klime s kraja osamdesetih za jeftin auto donjeg B segmenta. :) Ipak je tada klima sama po sebi bila misaona imenica za većinu auta, naročito u toj klasi.

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... -223-23699
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Kad se priča o klimama za automobile koji ih fabrički nisu imali: da li postoji jednostavan modul za ugradnju u Fabiu MK1 (pre restajlinga), konkretno 2004. godište..?

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

motorista napisao: 26 Jul 2025, 13:22
Možda malo previše očekuješ od klime s kraja osamdesetih za jeftin auto donjeg B segmenta. :) Ipak je tada klima sama po sebi bila misaona imenica za većinu auta, naročito u toj klasi.
Jugove duvalice sa gornjeg dela table su mogli da prebace i dole lepse bi bilo a ne ovako prste da poseces, ni jedna obla ivica isto vazi i za potenciometre, imali su ih vec iznad radija, stavis i ih i dole ako nista drugo bar da sve bude sa nekim smislom a ne da odskace ovako i bode oci kao i ovi holsrafi
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

mironiko napisao:Kad se priča o klimama za automobile koji ih fabrički nisu imali: da li postoji jednostavan modul za ugradnju u Fabiu MK1 (pre restajlinga), konkretno 2004. godište..?

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Ti bi ti bilo jedino da uzmeš na otpadu sve I've i da to majsror ugradi. Najviše bi posla bilo oko unutrašnjosti i kablova, a ovo u motornom prostiru je lakše.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Manje je komplikovano zameniti auto verovatno. Dok platiš delove, dok platiš majstore, možeš uzeti takvu Fabiju sa klimom ili mk2.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Odgovori