Makarsku sam posetio isto zadnji put pre 50+ godina kada sam bio relativno mali sa babom i dedom A u Rovinju sam bio pre par godina i predivan je, plus nema guzvi po plazama (koje mene interesuju)...
zigZag napisao: 24 Jun 2025, 22:05
ludo burazere, makarska ko nekad
50+ godina je nisam posetio a tako će i ostati
Ovakav haos je i u delu Istre gde sam letovao prethodnih par godina (Mošćenička draga, Medveja, Rabac) u avgustu kada nagrnu Italijani (mislim da im je tada onaj njihov feragosto). Bukvalno peškir do peškira. Zato ove godine preskačem taj deo Istre i probaću na Krk ali tek krajem avgusta.
Civic EG3 - ex, Prelude BB9 - ex, Civic VTI - ex, Celica TS - ex, Civic Type R - ex, Civic Type S - ex, CRV mk4 - now
Evo malo infa sa Krka. Cene po restoranima, a i po radnjama na nivou nemackih, u radnjama svasta nesto i skuplje, pa i skuplje od Svajcarske lagano, recimo mocarela. Kad se ode u radnju utisak mi je kao u Srbiji u manjim mestima: voce polutrulo od stajanja, izbor slab, kvalitet los, cene bas jake. Pitam zenu na kasi jel su ovo standardne cene- ona mi kaze, zamislite kako je nama koji ovde zivimo. Restorani, oni koji imaju top ocene sa dosta velikim brojem recenzija, recimo 500+, jesu dobri. Mnogi sa dosta visokim ocenama (4+ zvezdica) medjutim nisu bas na nivou. Juce narucimo predjelo salata od hobotnice i glavno jelo pica, cekali smo 45 min do sata salatu. To smo pojeli, pa cekamo picu, vidim ja sporo ide, pitam konobara, kaze pa to cemo naruciti pa ce biti za 20 min. Srecom je pogresio, bilo je spremno. Hteo sam vec da otkazem. Danas isto haos u drugom restoranu, sve raspareno donose, prvo prilog, pa za 20 min glavno jelo, zaborave, itd. Problem sa radnom snagom, organizacijom. Puno ljudi iz Srbije radi, uobicajeno, ne pominjem to zbog kvaliteta usluge. Morski plodovi nisu cesto jadranski nego iz radnje. Malo cim se zadje od plaze djubre, neuredno cesto. Vidi se da se ide na hit and run, pa kako prodje. Vise me podseca na CG iz nekih ranijih godina kada sam isao tamo, nekako mi je Istra bila nesto urednija, mozda i gresim. Ovo mi je bio neplaniran odlazak na more, pa sam na brzinu rezervisao, ali mislim da me sledeci put nece skoro videti. U povratku ako da svevisnji, da probamo u bledsku kremsnitu, cuvenu ljubiteljevu od puno eura.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Gaginh0 napisao: 25 Jun 2025, 04:43
Možda je situacija kao kod mene. Ni ja nisam posetio hrvatsko primorje 35 godina, a imam 36 Bio 1990. kad sam imao godinu dana.
Ja poslednji put što sam posetio HR primorje - Split 88-e, s mamom u stomaku.