Idem kolima do Azurne obale,
putarina u jednom smeru je 130 Eur,
jel ima načina i smisla, da se malo uštedi na putarinama,
tu pre svega mislim na Slovenački vinjetu (16 eur 7 dana ) i naravno Italiju.
Da li se isplati razmišljati na tu temu?
Putarine Slovenija, Italija
Re: Putarine Slovenija, Italija
VIdi Slovenačku vinjetu mislim da ne možeš da izbegneš.
Možda da odeš na RIjeku pa odatle magistralom prema Trstu ima mali deo puta Šapjane - Krvavi potok
Kroz Italiju ja sam išao magistralom preko Alpa i izbegao autoput Trst - Vencija - Milano - Turin ali ostao sam dan duže u Italiji . Saobraćaj je lagan skoro nepostojeći na magistralama ali zbog pogleda lepota itd uvek negde staneš gledaš i opet je bilo nategnuto realno teško da možeš više od 600km magistralom u danu da prođeš dok na auto putu je to bliže 1000km
Možda da odeš na RIjeku pa odatle magistralom prema Trstu ima mali deo puta Šapjane - Krvavi potok
Kroz Italiju ja sam išao magistralom preko Alpa i izbegao autoput Trst - Vencija - Milano - Turin ali ostao sam dan duže u Italiji . Saobraćaj je lagan skoro nepostojeći na magistralama ali zbog pogleda lepota itd uvek negde staneš gledaš i opet je bilo nategnuto realno teško da možeš više od 600km magistralom u danu da prođeš dok na auto putu je to bliže 1000km
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Putarine Slovenija, Italija
Natankaj u Sloveniji, gorivo je jeftinije. sto se putarinetice skupa i Italija i Slo, jos slovenacka vinjeta samo 7 dana vazi. Ako si spreman da izgubis dosta vremena zbog tih 15 ili 30 eura koliko li je vec mozes da probas. Ja se na tako dugom putu ne bih zahebavao sa tim, sem ako si entuzijasta.
Viamichelin izbacuje i opciju bez putarine.
Viamichelin izbacuje i opciju bez putarine.
- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_2025-07-28-12-54-02-018_com.android.chrome.jpg (72.11 KiB) Pogledano 67 puta

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money