ATV/UTV Quad
Re: ATV/UTV Quad
Kako se generalno ponasaju kvadovi na snegu van puta,da li su upotrebljivi?
Nekako mi CFX4 deluje primamljivo za prvog kvada.Posto bih ga koristio isključivo na planini,tu imam dva godisnja doba,sa snegom i bez snega.
Nekako mi CFX4 deluje primamljivo za prvog kvada.Posto bih ga koristio isključivo na planini,tu imam dva godisnja doba,sa snegom i bez snega.
Ja mislim da mogu da idu sve dok ne guraju sneg uspred sebe. Kao i za svako sposobno vozilo postoje granice, a to je da se ne nasadi i da ne gura ogromnu masu ispred sebe
Postoje granice, a to je zdravi razum 
Veoma su sposobni, ali su i veoma veoma opasne mašine - pa je potrebna biti i veoma oprezan

Veoma su sposobni, ali su i veoma veoma opasne mašine - pa je potrebna biti i veoma oprezan
Oprez mi je na prvom mestu,blokadu ne bih skidao na primer.
Koristio bih ga u rekreativnom smislu,siguran i bezbedan prevoz od turisticke tacke-rute a do b.
Da li postoji cenovna alternativa modelu CF moto x4,tu oko 6k?
Koristio bih ga u rekreativnom smislu,siguran i bezbedan prevoz od turisticke tacke-rute a do b.
Da li postoji cenovna alternativa modelu CF moto x4,tu oko 6k?
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
Odes 525 ili loncin (zaboravih oznaku) su 6.5k, sva oprema
Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Zar cf moto nije najpouzdaniji i najlakši za servisiranje, delove...?
- Blackshadow
Ne znam šta bi to bilo lakše za servisiranje, ja vozim CF motocikl i uopšte nisam oduševljen servisom (cena) i dostupnošću delova, istina kvadovi su im najzastupljeniji, ali ne bi mi to bilo odlučujuće pri kupovini. Od ovih nabrojanih X4 bi mi bio na zadnjem mestu, gledao ih na sajmu i loncin mi deluje najrobusnije, odes je u punoj opremi a X4 onako njah...e sad, meni treba za vuču prikolice 15ak km do placa, od toga 12 km asfaltom i par km makadama, neću da ga peglam i skačem po bogazama!
Uz napomenu da nisam probao ni 1 nmgu da nađem vremena tj samo je loncin bio spreman za probu , odes nije tad stigao a X4 neće da daju u gevari na probu.
Uz napomenu da nisam probao ni 1 nmgu da nađem vremena tj samo je loncin bio spreman za probu , odes nije tad stigao a X4 neće da daju u gevari na probu.
A nisu to vozila za vuču. Onaj kaiščić u menjaču nekako mi ne deluje da je za to. Ako ćeš da vučeš bolje auto prikolica ili traktor. Mislim sposobni su, al nekako benzin i vuča mi ne idu jedno sa drugim
- Blackshadow
Ma nemam teško, auto prikolica sa 200nak kg tereta, plafon, više mi treba za tih 400 m bez asfalta uzbrdo, zimi po kiši i snegu
Nisam vozio kvad ali iz iskustva sa traktorima znam da je prikolica na klizavoj uzbrdici dosta nezgodna. Ume da povuče nazad ako ne izađeš iz prve. Sem toga, auto prikolica obično ima osovinu na sredini i ne naleže dovoljno, pa bi teret morao da tovariš u prednji deo.
Bolje je možda da gledaš neki auto sa 4x4.
Da,to su konkurenti,da dodam i Segway At5,svi 6.5k.Ne znam kako se kod nas Segway kotira,servi ,delovi,kvalitet?Blackshadow napisao: 04 Avg 2025, 02:12 Odes 525 ili loncin (zaboravih oznaku) su 6.5k, sva oprema
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Uz dužno poštovanje, ali nije baš isto prikolica za traktor koja zna da bude teška nekoliko tona i ova koju on planira da vuče, a i traktori kod nas obično nisu baš sposobni za loš i brdovit teren dok bi 4x4 ATV trebao sa lakoćom da vuče opisanu prikolicu.Dare4x4 napisao:Nisam vozio kvad ali iz iskustva sa traktorima znam da je prikolica na klizavoj uzbrdici dosta nezgodna. Ume da povuče nazad ako ne izađeš iz prve. Sem toga, auto prikolica obično ima osovinu na sredini i ne naleže dovoljno, pa bi teret morao da tovariš u prednji deo.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
- Blackshadow
Nemam iskustva ali baš tako mi objasniše 
E da, i segvej at5 sam gledao, iako ga reklamiraju kao najbolji za vuču u klasi meni na pogled nije baš ulio poverenje ali eto i njega bih stavio pre X4.

E da, i segvej at5 sam gledao, iako ga reklamiraju kao najbolji za vuču u klasi meni na pogled nije baš ulio poverenje ali eto i njega bih stavio pre X4.
Segway AT5L je nesto siri,meksi i snazniji od X4 i X5.
Ovde ima dobar uporedni pregled:
Segway AT5 prelepi 4k video:
Ovde ima dobar uporedni pregled:
Segway AT5 prelepi 4k video: