Imaš neke konkretnije utiske o Seal U DM-i?Day Walker napisao: 02 Avg 2025, 20:41 Iskreno, BYD je bolji od svega plug in/Elektro koje sam probao.
Kad budete hteli, javite se za voznje.
Imamo Seal U DM-i, uskoro ce i registracija za Sealion 7, bice kasnije i ostalih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Električni automobili
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Re: Električni automobili
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Seal U DM-i najjaca verzija sa 320 i kusur konja i 4x4:
- Range na struju 60ak km
- prosecna potrosnja na AP u HEV modu je cca 7l/100km pri brzini od 130-140kmh
Zvucna izolacija odlicna, kamere perfektne, sedista preudobna.
Ventilacija istih radi odlicno.
Zapravo jedinu zamerku imam na gepek, al kapiram i da ne treba svima veliki.
Ko god da je probao je odusevljen.
Kinezi su u fazonu, znamo da imamo najbolji proizvod i stojimo iza toga.
- Range na struju 60ak km
- prosecna potrosnja na AP u HEV modu je cca 7l/100km pri brzini od 130-140kmh
Zvucna izolacija odlicna, kamere perfektne, sedista preudobna.
Ventilacija istih radi odlicno.
Zapravo jedinu zamerku imam na gepek, al kapiram i da ne treba svima veliki.
Ko god da je probao je odusevljen.
Kinezi su u fazonu, znamo da imamo najbolji proizvod i stojimo iza toga.
Brzine idu u H-a !!!

Probao sam ga ja ,ali na kratko, vožnja na 15-20 minuta.
Moj utisak- pozicija za volanom 10/10. Ne znam ko im je to radio, ali uradio je odlično. Materijali, komfor levo-desno, preglednost, isto odlično. Vožnja gradom pa nemam neke utiske o snazi motora, upravljanju itd. Ali lepo upija zakrpe na bulevarima.
Ako ga poredimo sa Q5, X3, onda je ovo penal jer takav napakovan Q5 je duplo skuplji.
Meni važna stavka - ne odaje utisak šupljine iznutra. Možda su ga napunili pur penom
Za popuste, postprodaju itd.nemam pojma šta da mislim.
Verovatno većina nas misli da Kinezi imaju free 5-10 godina da pobiju Evropu, pa će to kasnije da naplate.
Meni se to svidja, kupio bih ga za 35 pre nego Q5 za 60.
Ali mi žao Japanaca, oni su se trudili 30 godina, i kad su trebali da zadaju završni udarac, oni ko izduvan balon.
Moj utisak- pozicija za volanom 10/10. Ne znam ko im je to radio, ali uradio je odlično. Materijali, komfor levo-desno, preglednost, isto odlično. Vožnja gradom pa nemam neke utiske o snazi motora, upravljanju itd. Ali lepo upija zakrpe na bulevarima.
Ako ga poredimo sa Q5, X3, onda je ovo penal jer takav napakovan Q5 je duplo skuplji.
Meni važna stavka - ne odaje utisak šupljine iznutra. Možda su ga napunili pur penom

Za popuste, postprodaju itd.nemam pojma šta da mislim.
Verovatno većina nas misli da Kinezi imaju free 5-10 godina da pobiju Evropu, pa će to kasnije da naplate.
Meni se to svidja, kupio bih ga za 35 pre nego Q5 za 60.
Ali mi žao Japanaca, oni su se trudili 30 godina, i kad su trebali da zadaju završni udarac, oni ko izduvan balon.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kinezi su ovo pripremali 20 godina, za svoju internu upotrebu prvenstveno, tj. cela drzava stoji iza toga. Nije ni cudo sto su stigli gde jesu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Koliko mi je pricao, utisci sa probne voznje su vise nego pozitivni. Jedino sto je meni licno bzvz u opciji je samo jedna jedina boja.
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Hvala obojici na informacijama. I ja imam takve utiske, ali ne i konkretna iskustva.

- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Tako je, i tako je svuda. U Norveskoj je EV odavno ubedljivo najjeftinija opcija za transport, punjaci su svuda, i zbog raznih propisa ovde su za kupovinu mnogo jeftiniji od fosila. Problem (sa cisto ekonomske strane) je to sto EV mnogo brzo gube na vrednosti, dok benzinci ili stoje u mestu ili im vrednost raste, u zavisnosti od modela.AleksandarAca napisao: 02 Avg 2025, 20:39 Verujem da su dobri, ali onaj ko kupi nov takav auto treba biti spreman na enorman gubitak love kroz par godina. Ne znam kako je u EU, ali kod nas se EV trenutno kupuje zbog "jeftine" voznje.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Moj prvi auto (Civic 1.8 2009. godiste) sam 2019. godine platio 5300€, sada se takav isti auto prodaje za iste pare, a 6 godina je stariji i presao jos 50 000km minimum. Meni je ovo prosto neverovatno. Istina je da je novac u poslednjih 6 godina izgubio na vrednosti, ali opet. U Srbiji jos uvek nije doslo do ovoga jer se jos nije preslo na elektriku, ali samo je pitanje vremena.
Pa onda najbolje kupiti polovan elektricni reno 5 kad mu cena padne na 20% novog.
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Da. I generalno kod fosila uvek trazim malu kilometrazu, kod elektronca samo gledam godiste, jer baterija propada od stajanja mnogo vise nego motor sa unutrasnjim sagorevanjem. Ne bih nikada kupio el. auto koji je stariji od 10 godina, benzinca lagano, ako je malo presao.ftj napisao: 04 Avg 2025, 11:30 Pa onda najbolje kupiti polovan elektricni reno 5 kad mu cena padne na 20% novog.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Meni je "matematika" - mala km, cena 50% od novog, do 4 godine starosti, menjaza na max godinu dana i tu se najmanje gubi

I matematika je minus gorivo na EV, ko prelazi dosta kada to odbije možda minimalno izgubi na EV autu ili ništa.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Ko prelazi dosta(na otvorenom) nije mu baš zgodno da vozi ev još uvek.
- AleksandarAca
Zgodno je, samo da ne gazi do panja i da nema drvenu nogu
Kod mene 90% otvoreno, 15.3 kWh prosek na poslednjih 5k km koliko je kod mene.

Kod mene 90% otvoreno, 15.3 kWh prosek na poslednjih 5k km koliko je kod mene.
A šta znači gas do panja? Na autoputu 100 ili 140km/h?
- AleksandarAca
Ne ispod 110km/h, ali mi ne bi ni 140km/h bio problem za moje rute. Mislim da je potrosnja oko 20kWh na 140km/h, tako da je range svakako 250km.