Ne brže od života!
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Ne brže od života!
Ja sam mislio da će joj biti frka sa parkiranjem sa Alfom, ali je bez problema i nju na prvu uparkirala. Isto tako, iako nikad pre Alfe nije ni probala da vozi automatik, na keca je sve skontala i usvojila. Moja majka je isto sjajan vozač bila u mladjim danima, ali ju je žena nadmašila. 

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Iz ove priče ne znam kome je gore, da li vama sa ženama koje neće da voze ili nama koji nemamo žene pa sve moraš sam.
Što se tiče noćne vožnje, ja je iskreno obožavam i preferiram u odnosu na dnevnu. Posebno na autoputu, gde ima mnogo manje saobraćaja noću. Jednostavno, godinama sam vozio noću i navikao se. Nekad davno sam imao par zamalo incidenata gde sam zaspao za volanom u 1 preko dana, od tad čim vidim da mi se spava, prvi parking i pola sata sna i kao nov. Ali evo za 8 godina vožnje DE-SRB bar 4-5 godišnje samo sam jednom dremnuo u Mađarskoj jer tad sam u cugu prešao 2500 km.
Što se tiče noćne vožnje, ja je iskreno obožavam i preferiram u odnosu na dnevnu. Posebno na autoputu, gde ima mnogo manje saobraćaja noću. Jednostavno, godinama sam vozio noću i navikao se. Nekad davno sam imao par zamalo incidenata gde sam zaspao za volanom u 1 preko dana, od tad čim vidim da mi se spava, prvi parking i pola sata sna i kao nov. Ali evo za 8 godina vožnje DE-SRB bar 4-5 godišnje samo sam jednom dremnuo u Mađarskoj jer tad sam u cugu prešao 2500 km.
Moja zena je letos bez problema izvozala 1.100 km u cugu u oba pravca. Razlog je bio sto ja nisam mogao da vozim zbog povrede (tokom letovanja) i organizacije letovanja ove godine (otisao sam ranije sa klincima avionom i ona nam se naknadno pridruzila). Pritisak je dodatni jer imamo klinca od 1.5 godinu ali je sve dobro proslo. Bitno je nalomenuti da je ka moru vozila potpuno sama... Kapa dole za moju lepsu polovinu...
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
I ja sam više voleo noću da vozim do pojave ovolikog broja kineskih led sijalica. Sada izbegavam jer mi užasno smetaju tuđa nepodešena svetla kojih ima koliko hoćeš.TheWickerMan napisao: 03 Avg 2025, 14:20
Što se tiče noćne vožnje, ja je iskreno obožavam i preferiram u odnosu na dnevnu.
Iskreno jedva čekam da se policija seti da ih kažnjava.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Isitna, zaprepastio sam se koliko automobila ima te jeftine LED sijalice na kolima. Rasipaju svetlost toliko da i meni u SUVu smeta, mogu da zamislim kako je u automobilima normalne visine.
Žena vozika 20+ godina besprekorno ali sve po gradu. Za destinacije van grada a kamo li do mora se ne grabi mada ni ne teram je, nekako se podrazumeva da vozi jedino ako popijem neki alkohol. Značila bi mi ta praksa i na moru po lokalu kad bi vozila ali ne želi ni u ludilu (Boka i okolina u CG) pa mi narušava potpuni ugođaj 
Što se tiče vožnje do mora i odabira dan/noć uvek biram dan. Probao sam noću i nikako mi nije prijalo. Organizam godinama navikao da ustaje u 6 a spava posle 22h i ja kao taj dan "odmorim" (ležim popodne budan, san 0) i aj krenem u 22. Pakao, jedva sam izdržao, umor+smanjena vidljivost, nikako mi ne leži. Od tada samo dan, pogotovo sad kad se od ZR do dole stiže za jedno radno vreme. Krenem kad se probudim i stižem na ručak.

Što se tiče vožnje do mora i odabira dan/noć uvek biram dan. Probao sam noću i nikako mi nije prijalo. Organizam godinama navikao da ustaje u 6 a spava posle 22h i ja kao taj dan "odmorim" (ležim popodne budan, san 0) i aj krenem u 22. Pakao, jedva sam izdržao, umor+smanjena vidljivost, nikako mi ne leži. Od tada samo dan, pogotovo sad kad se od ZR do dole stiže za jedno radno vreme. Krenem kad se probudim i stižem na ručak.
Ja sam prosle godine u cugu izvezao od Parge do Nisa (cca 7h), tamo se najeli i krenuli prema NS.. Bilo je vec vece oko 22h, ali sam bez ikakvih znakova umora dovezao skroz do Karlovaca negde, i tu me spucao umor da sam jedva dovezao do Petrovaradina, bio sam na granici da zena preuzme tih par km.
Inace je ona odlican vozac, posao joj to zahteva tako da nemamo problema ni da se menjamo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Inace je ona odlican vozac, posao joj to zahteva tako da nemamo problema ni da se menjamo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jako mi je teško da vozim na tom putu (ka i od CG) iza (većine) žena.
Prošle nedelje sam išao do PG i nazad, i u nekoliko navrata je kolonu predvodila neka žena. Nema tu t od tečne vožnje. Kroz krivine baš sporo, posle kao daju jači gas ne obraćajući pažnju da li je neko krenuo u preticanje, puno kočenja bez razloga, itd.
Znam više žena koje solidno voze, i sve su problematične (sa moje tačke gledišta) na magistralama, uključujući i moju. Kapiram da je praksa tu najveći problem, jer takve puteve voze jako retko.
Da pomenem da sam i kod muškaraca sretao i gore primere. Kod njih je uglavnom problem neko inaćenje na putu. Neko mentolsko razmišljanje: "Zašto bih ti dao da me pretekneš". Ako me neko na takvom putu sustigne jasno je da ima jači tempo od mene. Rado mu dam desni migavac da ide svojim putem. Ne otežavam mu.
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Prošle nedelje sam išao do PG i nazad, i u nekoliko navrata je kolonu predvodila neka žena. Nema tu t od tečne vožnje. Kroz krivine baš sporo, posle kao daju jači gas ne obraćajući pažnju da li je neko krenuo u preticanje, puno kočenja bez razloga, itd.
Znam više žena koje solidno voze, i sve su problematične (sa moje tačke gledišta) na magistralama, uključujući i moju. Kapiram da je praksa tu najveći problem, jer takve puteve voze jako retko.
Da pomenem da sam i kod muškaraca sretao i gore primere. Kod njih je uglavnom problem neko inaćenje na putu. Neko mentolsko razmišljanje: "Zašto bih ti dao da me pretekneš". Ako me neko na takvom putu sustigne jasno je da ima jači tempo od mene. Rado mu dam desni migavac da ide svojim putem. Ne otežavam mu.
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja sam se juče vratio iz Srbije za Štutgart prvi put preko dana za ovih 6 godina. Vraćao sam se sam pa mi nije bilo presudno u koje doba ću ići. Mogu reći da je 9/10 pozitivnih stvari na strani noćne vožnje. Još sam išao nedeljom kad je vrlo malo kamiona, pa je opet bila nemerivo veća gužva nego noću kad se putuje.
Idem opet sad u petak za Srbiju, a za dva petka u CG, pa ćemo da vidimo. S obzirom da idem opet u Boku mislim da neću ići na onaj auto put kroz CG kao prošle godine. Ne vidim ja tu neke benefite, samo mogu zaspati za volanom po onim ograničenjima
Idem opet sad u petak za Srbiju, a za dva petka u CG, pa ćemo da vidimo. S obzirom da idem opet u Boku mislim da neću ići na onaj auto put kroz CG kao prošle godine. Ne vidim ja tu neke benefite, samo mogu zaspati za volanom po onim ograničenjima

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Gde si video strane table da voze po ograničenju?
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Ja volim da vozim noću, ali dan je dan. Naročito kad se nešto nepredviđeno desi...
Samo noc!
Sto se tice zene, uglavnom ja vozim na daljim rutama. Ne rado dajem njoj, iz cisto kozmetickih razloga. Nije njoj problem da vozi, nego meni smeta njen nacin voznje.
@Gaginh0 svaka cast! Ne bi toliko vozio ni za brdo karamela
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Sto se tice zene, uglavnom ja vozim na daljim rutama. Ne rado dajem njoj, iz cisto kozmetickih razloga. Nije njoj problem da vozi, nego meni smeta njen nacin voznje.
@Gaginh0 svaka cast! Ne bi toliko vozio ni za brdo karamela
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Samo dan!
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Koliko god sam voleo noću da vozim i praktikovao na dužim turama, postaje mi sve teže. Interesantno da mi je jedna od najvećih prednosti bila da "vidim svetla onog što mi ide u susret" i tako ga prepoznajem, svetla mi sve više smetaju, pritom nemam problem sa vidom.
Имам једно потпитање...
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ja noću nemam problem sa pospanošću, već sa vidom. Loše vidim noću na putu i onda me to jako izmori/iscrpi. Noć i kiša su mi da se roknem odmah...