Zajedničke platforme i motori kod različitih proizvođača
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Na cijoj platformi je napravljena Skoda Octavia MK1 ?
Koliko se sećam jeste na platformi četvorke, izašla je pre G4 i da je bila na neki način test za tu platformu.
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
pa uporedi na primer ramena sa te skode i sa golfa 3 ako su identicni onda je na trojci ako ne onda probaj sa 4.
edit; ipak je G IV - A4 (PQ34) platforma
edit; ipak je G IV - A4 (PQ34) platforma

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
Druze hvala ti, ali nisam toliko mehanicki potkovan, a i nemam slobodan kanal, a i nemam oba vozila na uvid 

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: VW Golf VII
Ja bi podijelio otkaze top menadzmentu Mercedesa zbog tih Renault motora u A i B klasi, sad mi samo fali da u iducoj C klasi gledam 2.0dci 

Ma jok, u ML ide Dusterov 4x4...
Pa bi napravio ogroman rashod za dva motorica...Risto napisao:Ja bi podijelio otkaze top menadzmentu Mercedesa zbog tih Renault motora u A i B klasi, sad mi samo fali da u iducoj C klasi gledam 2.0dci
Nece,ne brini se,uzimaju samo ono sto valja 
Ima samo 1 motor od Renaulta,a i nema se tu cega stideti,jedan od boljih motora u klasi ako se ne varam...
Takodje ce buduci X Mercedes koji treba da izadje u B segmentu negde za 4,5 godina,deliti platformu sa Cliom,koji je kao sto znas jedan od boljih u tom segmentu...
Jednostavno je glupo da Mercedes sve sam razvija,iskreno me cudi da su i do sada izdrzali...
Mene svakako u tim automobilima ne zanimaju dizeli,benzinci od 1.8l su mi mnogo privlacniji
Sto se ovog poredjenja tice,BMW je preskup,tako da i nije za ovo poredjenje,a od ovih bih uzeo Mercedesa,jer daleko ima najgotivniji enterijer,pa onda Audija,jer mi je stvarno lep uzivo,pa Golfa,a Bmw 1 mi je ruzan.
Mozda bi mi i Golf otisao na 1. mesto,zbog jakog motora,ko zna
I A klasa je ovde najjeftinija koliko sam ga razumeo...

Ima samo 1 motor od Renaulta,a i nema se tu cega stideti,jedan od boljih motora u klasi ako se ne varam...
Takodje ce buduci X Mercedes koji treba da izadje u B segmentu negde za 4,5 godina,deliti platformu sa Cliom,koji je kao sto znas jedan od boljih u tom segmentu...
Jednostavno je glupo da Mercedes sve sam razvija,iskreno me cudi da su i do sada izdrzali...
Mene svakako u tim automobilima ne zanimaju dizeli,benzinci od 1.8l su mi mnogo privlacniji

Sto se ovog poredjenja tice,BMW je preskup,tako da i nije za ovo poredjenje,a od ovih bih uzeo Mercedesa,jer daleko ima najgotivniji enterijer,pa onda Audija,jer mi je stvarno lep uzivo,pa Golfa,a Bmw 1 mi je ruzan.
Mozda bi mi i Golf otisao na 1. mesto,zbog jakog motora,ko zna

I A klasa je ovde najjeftinija koliko sam ga razumeo...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ti motori su izuzetno dobri, ne znam cemu predrasude...
Ja bi im dao 13 platu
Ja bi im dao 13 platu

Naravno da je OK. Ja ću rado kupiti jednog dana polovnog MB sa Kliovom osnovom i dci motorom. Taman će da pasuju delovi od Sandera...
E to pravljenje auta na bazi Clia nema smisla, u to se ne trebaju upustati (a i za sta im onda sluzi Smart?).
Izmedju Smarta i A klase ima mesta za auto B segmenta... Takodje se isti nece praviti u Nemackoj,jer ce cena morati biti niza dosta,pa se ne isplati...
Naravno,osim platforme i motora,sve ce biti Mercedesovo,tako da ce to biti neki high end B segmenta...
A i sledeci Smart i neki Renault sam cuo da ce praviti u medjusobnoj saradnji,tako da ce verovatno biti mehanicki identicni automobili...
Naravno,osim platforme i motora,sve ce biti Mercedesovo,tako da ce to biti neki high end B segmenta...
A i sledeci Smart i neki Renault sam cuo da ce praviti u medjusobnoj saradnji,tako da ce verovatno biti mehanicki identicni automobili...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- mirko alvirko
- Pridružio se: 25 Dec 2012, 12:17
- Garaža: Punto 1.2 classic dyn 2010
A klasa deli sa Daciom taj motor ,rumuni ce biti ponosni na tu cinjenicu. 
Premium MB sa motorom razvijenim za narodna auta ..malo bezveze od njih.

Premium MB sa motorom razvijenim za narodna auta ..malo bezveze od njih.
Poslednja izmena od mirko alvirko u 18 Mar 2013, 13:36, izmenjeno 1 put ukupno.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Uozbilji se vec jednom 
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

- mirko alvirko
- Pridružio se: 25 Dec 2012, 12:17
- Garaža: Punto 1.2 classic dyn 2010
Nuk ali ozbiljno revolucionarno nova A klasa sa Renault motorom ..nije poenta ciji je motor vec u "pozajmici" 

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Sisem hiperprodukcije zahteva radikalne mere, svaki segment trzista je bitan.
So se saradnje tice, nije slucajna a i konkretan agregat je znacajno doradjen od strane Mercedesa
So se saradnje tice, nije slucajna a i konkretan agregat je znacajno doradjen od strane Mercedesa