Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Crna Gora kolima

Post od Heinz »

Znaju put.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja sam prošle godine imao par trkača na putu, i to pogotovo Zlatibor - granica. Simptomatično da su to bili terenci od 2+ tone.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja tu nemam nekih problema, vozim izrazito sporo, i svi me prolaze, atmosferac i ne moze brze....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ih, ne može. Zuki je samo šibao :D

Tapa

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ovde nije bila problem brzina, vec sto seku krivine, pa ne znas da li ce budala da ispravi na vreme. Kod Kolasina rekoh bolje da odspavamo, pa ujutru valjda bude normalno opet.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

To sa secenjem krivina, je maltene pravilo, stalno seku debili, ali ja sam dovoljno spor da to lako iskontrolisem, usporim jos malo, obicno to bude dovoljno.
Ne moze ovaj auto da siba (Auris 1.6 16v), jednostavno nema srca, mozda kad bih bio sam, ovako sa vise ljudi i natovaren, sa sandukom, on ide taman kolko treba da savlada sve uspone, po potrebi pretekne kamion na pravcu, ostalo ne moze....

Meni je samo krivo sto Astra G ima znatno manje konja, a sa istim 1.6 motorom, se za klasu bolje vozi, ali sta da se radi, bar se ne kvari, mada se ni Astra ne kvari.... Nije se ni Astra bas proslavila na toj turi, zadnji put, vrucina joj pojede snagu, ali opet kao da imas 20 posto vise snage u svakom rezimu, iako na papiru to nije tako, ali bas sam namerno se odmeravao sa Corolama na uzbrdicama, na Zlatiboru, nema sanse da drze moj tempo, lagano ih zaobidjem....

Astra tera u levoj traci barabar sa turbo dizelima, Auris, ide sa Punticima i Hyundaijima u desnu traku...

Mozda ako bih u trecu saltao na 90, ali to je besmisleno na putu sa drugim saputnicima u kolima.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Vratili se sa letovanja. Smeštaj bio u Igalu, Titova vila :kezo: Ništa posebno, gambori, kozice i hobotnice... Slika
Išli preko BIH. Ćerka i ja prvi put u Bosni i Hercegovini. Krenuli na Loznicu, Šepak pa redovnim putem prema Vlasenici. Kad smo se popeli i krenuli prema Sokolcu #Here_we_go nas odvukao preko Mrkalja i Džimrija do Rogatice. Kozja staza asfaltirana , bez signala mobilne mreže, sa skorašnjim popadalim stablima, scene i pejzaž kao iz filmova tipa Veštica iz Blera... I nekako siđemo do Rogatice. Kamere nove stare, sa blicevima i bez, sečenja krivina od strane lokalaca, krave na putu, ćilimi na putu... Kaže mi žena :To je Bosna, stanje je ovde redovno.
Par pauza od 15 minuta, stigli smo do Trebinja za 12 sati. I onda na GP Zupci čekanje na (integrisani) prelaz od sat vremena. U povratku smo ovde čekali sat i po, dok su na ulaz u Crnu Goru čekali 5 sati. Kolona je bila oko 5 kilometara. Ponedeljak 4.8.2025.
Povratak je bio sličan. Na par oštećenih mostova, uleglih i zatvorenih iz jednog smera uspela je da mi se javi greška (volan sa Slika i airbag) pri čemu je servo uređaj volana izgubio napon i automatski se Fabia pretvorila u TAM 5000.
Jednostavnim gašenjem motora, resetovana je greška i napon se vratio. Međutim, posle prelaska u Srbiju greška se još 2 puta vraćala (intermitentna greška). Pri resetovanju lampica airbag je I dalje svetlela, svetli i dalje i posle skidanja klema sa akumulatora
Najverovatnije je elektronska greška, nije mehanička. Moram i na dijagnostiku.
Tokom putovanja posetili smo :
Kotor
Herceg Novi
Pelješac
Pelješki most
Dubrovnik. Preporuka za Dubrovnik i ako pričate "naški" sa ugostiteljima, kafa je jeftinija nego u Novom Sadu. Šta ćeš, uželeli se domaćih turista.
Pređenih 1633 km
Prosečna brzina 39km/h
95% magistrala
Čekanja na GP između Crne Gore i Hrvatske ukupno oko 5 sati, tu je potrošeno oko 3 litara evrodizela ogromne su gužve, plus ih motoraši dodatno zabibere svojim kulturnim ubacivanjem pred kućicama za pasoše.
Prosečna potrošnja 5.5 l/100km po bordu.
Jedna zanimljivost :Tokom celog puta nisam uključio klima uređaj, jednostavno nije bilo potrebe.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

A tahiti i uskršnja ostrva ništa? Pa dobro, dobro je i igalo.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Lekovito
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

ftj napisao:A tahiti i uskršnja ostrva ništa? Pa dobro, dobro je i igalo.
Tahiti... Hteo sam tematsku turu na srpskom jeziku i osvrt na život Gogena. Međutim, nemaju te aranžmane za južna plemena, tako da sam odustao.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kada krenes turama Gogena svrati :)
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Bio sam danas u Perastu, u najpoznatijem i jedinom beach baru
Ležaljke su 45e, I popunjeno je oko 10%. Lokal je pun, ljudi sede za stolovima sa peskirima preko stolica, tu se suncaju i provode vreme konzumirajuci tih 45e ili mnogo manje u toku dana. Takodje, svuda su peškiri po slobodnim delovima plaže ili ponte.
Zašto ne spuste cenu kompleta, nema mi logike. Pa nek uzmu 10e puta 30 kompleta umesto da zvrje prazne...
Perast je inače pun, tu nema propale sezone. Kolicina stranaca je horor, tumaraju levo desno ko poludeli. Ima više HR nego RS tablica, sto sam prvi put video. Ima i Albanskih više nego što je simpatično.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Oduvek su i slinavili za njima, eto im sad.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Normalno je to za HR tablice, posebno u Boki. Većinom su rent a car vozila.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Hr su uglavnom rentacar

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

Odgovori