Pre par dana sam u Vrbasu video jedan auto plac sa mrežom iznad. Taj kraj je prošle godine teško stradao od leda pa su se opametili. Mom tastu (koji je iz sela pored Vrbasa) led polupao šoferku i oba fara na Puntu, a o limariji da ne pričam kako izgleda.
U vezi sa pričom o nadoknadi oštećenja ,brat je nedavno odvezao auto na zamenu seta kvačila. Mehaničar ima malu garažu, kapacitet 1 vozilo a nema dvorište. Auto je prenoćio ispred kuće i mačka se sakrila ispod a psi pokidali branik,potkrilo, instalaciju svetala. Sanirao je oštećenja o svom trošku mada mu brat nije tražio (plus je zamena seta kvačila bila reklamacija)
Sudeci po slikama na netu i boji tecnosti u pitanju je G11, uglavnom je plava a sama boja i nije bitna dal je zuta, plava ili zelena, sve je to isto samo zavisi od proizvodjaca i aditiva koji se koriste
Ja nisam uspeo nigde da pročitam šta Volvo koristi, šuraku je bilo puklo neko crevo pa je morao da doliva i na kraju samo destilovanu je smeo da doda. Inače, Volvo servis ga nije mogao primiti u razumnom roku, čovek je tako otišao na put u Italiju i na kraju zamenio crevo negde u okolini Monce u toku jednog dana. Inače, XC 60 je star 3-4 godine.
vidi se valjda u boci koja je boja tecnosti?? ako je plava, zelena ili zuta to je G11, ako je crvena/roza, narandzasta ili ljubicasta onda je G12 prema tome i treba dolivati ali ako ni tad nisi siguran onda samo destilovana
U boci je G11 zuta, u pitanju je XC60 2015.god D5 motor i juce odem na neki pregled u Volvo centar BGD i kazu mi kad sam preuzimao auto da je pogresan antifriz i da treba crveni G12 pa sam u rebusu, negde pise G11, a negde G12...Inace sam prvi vlasnik, kupljen nov i trenutno je na 250k km