Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Ne brže od života!

Post od Heinz »

Svašta je izvodljivo. Posle više godina sam pre par dana proveo 12h u putu. Mnogo lakše podnesem 2x 6h npr. Umor koji me stigne narednih dana je neuporediv. A i to je bilo drugačije kad sam bio 10-15g mlađi.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Ako uslovi saobraćaja dozvoljavaju bolju ( i krivudavu ) voznu dinamiku, ni višečasovna vožnja noću mi nije ni najmanji problem.
Ali, ako su uslovi saobraćaja loši ( spora i/ili dosadna vožnja ) u stanju sam da zaspem za volanom maltene i ujutro, uskoro po otpočinjanju vožnje,
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hro ... eci-u-zeti

Danas prolazio ovuda brzo posle sudara, već je policija bila tu ali ne i hitna. Motorista leži pokriven čaršavom, jezivo.

Inače tu su 2+2 trake, kamion je skretao levo na neki svoj parking, znači sekao je ove druge dve trake. Da li mu se motor sakrio iza nekog, ili ga nije video, ili zašto motor nije video šta mu se isprečilo i zašto nije stao, to možemo samo da nagađamo. Za motoristu kasno.

Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Ne znam dal' se pisalo, u Batajnici pre neki dan.

https://www.instagram.com/reel/DMlRO5EomsY/

Situacija baš za neverovati. Lik koji kreće na čisto crveno, dal mu bilo dosadno ili šta već, i onda bajker koji vrv "juri" trepćuće zeleno i bukv doleće u raskrsnicu.
Kroz naseljena mesta a pogotovo kroz raskrsnice nisu ograničenja tek tako, već da možeš da reaguješ i kad neko napravi grešku, kao ovaj idi*t u golfu.
Imam utisak da bi ovaj bajker kasnije pokupio nekog drugog...
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Ne brže od života!

Post od ftj »

Kretao se max 60 na sat i prosao kroz cisto zeleno. Ali da, trebao je opreznije kroz ovakve ulice jer sad sto on nije bio kriv mu nista ne znaci.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Postoji snimak iz drugog ugla, neposredno pred ulazak u raskrsnicu, tako da se ni ne vidi trenutak sudara. Meni je tad kad sam gledao delovalo fino brže od 60kmh, ali nije to lako proceniti sa nadzornih kamera. Ne mogu da nađem snimak, ali iz ovog snimka je motor bio u 3 frejma u klipu od 25fps:

Ako je prešao celu širinu trake za 3 frejma na 25 fps, onda:

Vreme = 3 / 25 = 0,12 s

Brzina ≈ (širina trake u m) / 0,12 × 3,6 = (širina) × 30 km/h

Procene po širini trake:

3,0 m → 90 km/h

3,2 m → 96 km/h

3,25 m → 97,5 km/h

3,5 m → 105 km/h

Dakle, realno ~90–105 km/h, verovatno oko 96–98 km/h ako je traka ~3,2–3,25 m.
---------------

A može i bez gpt, ako je bio na 3/25frejmova, to je 25/3*3m = 25m/s = 90km/h za širinu trake od 3m.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

To što instagram prikazuje svaki snimak u 25 fpsova ne znači i da je originalni video snimljen tako pa samim tim sva ta analiza pada u vodu tj. ima istu relevantnost kao i moja šac metoda.
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01

Post od Dzona »

Kao ko neko ko redovno vozi i dvotočkaš, mogu samo da kažem da tu tek treba biti izuzetno oprezan.
Kroz grad nikako ne juriti već strogo poštovati ograničenja i saobraćaj oko sebe i posebno predviđati šta može da se desi.
Recimo na bulevarima uvek pratim kako neko ispred mene vozi - ako često menja trake, to je već signal na dodatnu opreznost. Takođe ako vam se neko suviše približava od pozadi - jer i najmanji kontakt znači gubitak ravnoteže.
Raskrsnice - to je signal da se dodatno uspori i otvore četvoro očiju (naročito male lokalne raskrsnice u naseljima).

Svaka greška može skupo da košta...
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Nisam siguran da je motociklista prosao na cisto zeleno s obzirom da je Golf bio na sred raskrsnice u trenutku kad se njemu pali zuto, a moment pre udara se pali zeleno na semaforu iz pravca gde je dosao Golf. Da nije udario u Golfa to znaci da bi prosao raskrsnicu prakticno u trenutku kad se ovima pali zeleno. Takodje iz pravca Golfa vec svetli zuto iako u kadru ne vidimo motociklistu.

Koliko znam u jednom trenutku moraju da budu sva crvena svetla za poprecna urkstanja (kao da se secam podatka od 2s, ali nisam siguran), tako da je i motociklista uveliko prosao na crveno.

Ko je vise kriv i slicno necu ulaziti u teoretisanje, ali ako je sve regularno u radu semafora, onda su se obojica nasli u raskrsnici u trenutku kada im nije bilo dozvoljeno.
Being second is to be the first of the ones who loose...
zarekg
Reactions:
Pridružio se: 07 Okt 2024, 22:02

Post od zarekg »

Video sam snimak iz ulice iz koje dolazi motor, daleko je to preko 60 km/h...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

ftj napisao: 11 Avg 2025, 15:54 To što instagram prikazuje svaki snimak u 25 fpsova ne znači i da je originalni video snimljen tako pa samim tim sva ta analiza pada u vodu tj. ima istu relevantnost kao i moja šac metoda.
Najverovatnije jeste 25fps ili tu negde, ali nije dovoljno za veštačenje. Rekoh da postoji drugi snimak, preko puta ulice i proleće dosta brže po šac proceni od 60kmh, recimo duplo.
zarekg
Reactions:
Pridružio se: 07 Okt 2024, 22:02

Post od zarekg »

Pa i na ovom snimku se vidi da ide mnogo brže od 60.
ftj
Reactions:

Ne brže od života!

Post od ftj »

Dajte da vidimo taj drugi snimak pa da nastavimo.

Ovo je identicna situacija kao kad je onaj s8 projurio na svoje zeleno i udario nekoliko mladih isto u golfu koji je lagano prosao kroz crveno samo ovaj put sa suprotnim ishodom.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Pa nije indenticna situacija jer su tu oba vozaca usli na crveno u raskrsnicu...
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

https://www.blic.rs/vesti/hronika/motoc ... to/qbpg9bf

Za manje od 1s je prešao ceo kadar. Ako ovde ima 40m, to je preko 140kmh.
Odgovori