Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Ne brže od života!

Post od ftj »

E jbg, nema opravdanja ovde.
zarekg
Reactions:
Pridružio se: 07 Okt 2024, 22:02

Post od zarekg »

To je taj snimak. Prošao na čisto crveno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Obojica na crveno su ovde...

A8 NS je drugacija situacijs, tu se on provukao na zeleno a ovi drugi na crveno. Al dobi on 8 godina cini mi se
zarekg
Reactions:

Post od zarekg »

Ovde su obojica na crveno. Samo je razlika što je auto krenuo par sekundi ranije jer je znao da će svetlo da se promeni (ne opravdava ga) i nije bilo nikoga u raskrsnici i kretao se malom brzinom.
Motociklista je "više" kriv jer se kretao nenormalnom brzinom pa snosi veću krivicu. E sad koliko će osuditi vozača automobila to niko ne zna.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Okrenuo je Golfa za 180° :o
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ja isto kad vidim na unakrsnom semaforu da je zuto/crveno, uglavnom krećem polako da popuštam ka raskrsnici, ali ne mogu da razumem ni ovoga u golfu koji je na čisto crveno već stigao do pola raskrsnice. Što pomenuo neko onoga što je audijem prošao na tesno zeleno, ako je on dobio 8 godina, šta reći za ovoga.
Имам једно потпитање...
zarekg
Reactions:

Post od zarekg »

Ne znam kakve su kazne za ovakve prekršaje ali ovaj sa Golfom će dobiti osetno manje nego što bi dobio da je motor prošao na zeleno. Ovde je udes izazvao motor jer je njegova brzina dovela do udesa i naravno obojica su krivi što su prošli na crveno.
Sudovi već godinama u ovakvim slučajevima dele krivicu prema tome ko je koliko kriv pa tako i presuđuju. Sreća za vozača Golfa je da je sve snimljeno inače bi ga javnost već linčovala što je ubio nedužnog motoristu koji je uvek vozio po propisima.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:

Post od elMaestro »

Ne znam kako je to samo brzina motora izazvala udes. Ovaj u Golfu je prošao na crveno, nije smeo tu da bude u tom trenutku, prosto. Krivica jeste podeljena, ali ispade kako je ovaj ni kriv ni dužan bio tu gde je bio.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

elMaestro napisao: Što pomenuo neko onoga što je audijem prošao na tesno zeleno, ako je on dobio 8 godina, šta reći za ovoga.
Taj sa Audijem je vozio 177km/h i imao prilikom saobraćajne ~1,5 promila alkohola u krvi i što se mene tiče takav zaslužuje i mnogo više od osam godina (btw apelacioni mu je smanjio kaznu sa osam na šest godina što je već samo po sebi sramota ali ako je nešto dotaklo dno u ovoj zemlji onda je to pravosuđe pre svega ostalog).

Sent from my VER-N49 using Tapatalk

zarekg
Reactions:

Post od zarekg »

elMaestro napisao: 11 Avg 2025, 20:05 Ne znam kako je to samo brzina motora izazvala udes. Ovaj u Golfu je prošao na crveno, nije smeo tu da bude u tom trenutku, prosto. Krivica jeste podeljena, ali ispade kako je ovaj ni kriv ni dužan bio tu gde je bio.
Prosto je. Da je motor išao po ograničenju brzine ne bi bilo udesa bez obzira što su obojica prošli na crveno. Obojica su krivi jer su prošli na crveno ali je motorista više kriv jer je vozio koliko je vozio.
Ne znam odakle ti to da vozač Golfa nije kriv. Kriv je i biće osuđen ali dobiće manju kaznu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Usaglasili su se u sopstvenim pogrešnim rezonima. Ovo se ne dešava tako što obojica prvi put urade ovako nešto, već kad ljudi imaju standardan model ponašanja. Jednostavno im je prolazilo, jer nisu naleteli na ovog drugog, dok u jednom momentu jesu.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:

Post od elMaestro »

:plusone:
Ne zna se dal je luđe prolaziti kroz crveno na muda sa 120+ na sat gde pritom znaš da ako iko izleti, ti verovatno gineš ili ovako nonšalantno ulaziti u raskrsnicu kroz crveno i to brzinom da se što duže zadržiš u njoj.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Martin Mystere napisao: 11 Avg 2025, 20:06
elMaestro napisao: Što pomenuo neko onoga što je audijem prošao na tesno zeleno, ako je on dobio 8 godina, šta reći za ovoga.
Taj sa Audijem je vozio 177km/h i imao prilikom saobraćajne ~1,5 promila alkohola u krvi i što se mene tiče takav zaslužuje i mnogo više od osam godina (btw apelacioni mu je smanjio kaznu sa osam na šest godina što je već samo po sebi sramota ali ako je nešto dotaklo dno u ovoj zemlji onda je to pravosuđe pre svega ostalog).

Zajeban je jako bio taj slucaj, vrlo specifican i nije merilo pravosudja.

Problem su kazne za neke mnogo jasnije slucajeve.
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

Slažem se jer se sećam koliko sam se nervirao čitajući komentare u kojima pojedinci svu krivicu svaljuju na poginule mlade iz Golfa jer su prošli na crveno i time lično abolorajući vozača Audija koji je vozio dobrano iznad granica nasilničke vožnje.

Ako mene neko pita (a ne pita) svaka nesreća sa smrtnim ishodom u kojoj je vozač seo za volan u tako alkoholisanom stanju treba u startu da se posmatra u rangu ubistva sa predumišljajem.

Naravno, ne može se zanemariti ni očigledan propust vozača Golfa koji je prošao na crveno bez obzira što nije nikog video i nije očekivao da neko prosto doleti ali za vozača Audija tek ne mogu imati opravdanje jer, budimo iskreni, on u stanju u kom je bio i pri toj brzini ne bi stigao da reaguje ni da je vozač Golfa krenuo na zeleno...

Odgovori