noob napisao: 12 Avg 2025, 08:48I dalje nemam odgovor za definiciju zabavnog automobila. Da se pusti lepa pesma, da je udoban, da može sa njim da se potrka, pusti YT video preko multimedije?
I dalje samtram da vozilo treba da bude bezbedno za vožnju, ali da definišemo šta je zabavno.
Prvi put vidim dovođenje u vezu puštanja muzike i videa i zabave u vožnji.

Udobnost i trkanje, da, to nekima jeste.
Meni je zabava u vožnji odzivnost na komande, direktan osećaj na njima, predvidivo i dobro upravljanje i ležanje, dobro isprojektovan auto koji osećaš kao omiljenu udobnu garderobu i obuću – samo intenzivnije. Život je kratak i neću to sebi da uskraćujem, dokle god mogu da biram aute koji će mi pružati taj osećaj i pri niskim brzinama, i dok idem na posao, do prodavnice... daleko od toga da je sve u ubrzanju i brzini, oni su samo poželjni ali opcioni deo šire slike.
Naravno, nisu svi auti sa SUS motorima zabavni, tako da se ova moja kritika odnosi na znatan broj savremenih automobila generalno. Sa druge strane, nije potrebno ni obavezno puno novca za neki auto koji mi je interesantan, ali su nažalost sada to mahom polovnjaci. Drugi, skupi ekstrem su postale egzotike.
Što se bezbednosti i »Tojote« tiče, postavljao sam slike saobraćajke kolega, kada je na 2-3 godine staroj iz čista mira otkazala upravljačka letva pa su pri 120 km/č sleteli sa autoputa, udarili u zid, odbacli se i tumbali desetak puta (pri tome se nije otvorio ni jedan vazdušni jastuk).