Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
u javoru nijednom od dva nema moravska salata
ima makedonska
slično je ali nije isto pa je glupo porediti
ima makedonska
slično je ali nije isto pa je glupo porediti
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Do skoro ne znam dal sam par puta u životu čuo ili pročitao negde o Moravskoj salati. Sad imam noćne more od iste 
Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
- carov2
- Postovi: 5019
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Lokacija: Pirot, Kladovo
- Kontakt:
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Uglavnom je odlična u Pirotu i Nišu, a čini mi se da samo u ovom kraju države i prave.pedja napisao:Šteta što se mnogi usude da nazovu salatu moravskom. Vidim da je mnogi restorani dodaju na meni.
Po sastojcima možda i jeste, ali izvedba...
Ja sam najbolju, za sada, pojeo u Pirotu.
Tapa
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Dosta puta sam je probao u BGu bas jer sam citao po internetima da je super i nikad se nisam odusevio. Kapiram da je poenta da bude dobar paradajz i paprika a u tom slucaju se odusevim i kad je samo paradajz i sir. Npr. pre neki dan u savčiću paradajz kao sa sela nekad, par dana kasnije opet isto naručim i bude onaj prosek iz maksija.
- pedja
- član 001
- Postovi: 15419
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Sada su počeli svuda. U nekoliko BG restorana je videh, a pre je nije bilo ni blizu Beogradacarov2 napisao:Uglavnom je odlična u Pirotu i Nišu, a čini mi se da samo u ovom kraju države i prave.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Tapa
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Food influenseri su je probili van juga očigledno.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- propeler
- Postovi: 90
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 12:28
- Garaža: Honda CRV 1.6 i-DTEC mk4
- Lokacija: Subotica
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Moravsku salatu sam prvi put jeo u Nišu, da li u Mraku ili kod Brke ne sećam se, i dobra je uz roštilj. Više se ni ne sećam da li je samo paradajz i paprika ili ide još nešto, ali mislim da je u paprici ključ da li je dobra ili ne. Kod nas u SU je nema ni u jednom restoranu da ja znam. Volim i onu lučenu papriku ali i to je dobro samo na jugu, kod nas na severu su obično preljute.
Civic EG3 - ex, Prelude BB9 - ex, Civic VTI - ex, Celica TS - ex, Civic Type R - ex, Civic Type S - ex, CRV mk4 - now
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Lepa je u Brvnari, Kraljevo.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Моравска салата је популарна српска салата, посебно омиљена у јужним крајевима Србије, попут Ниша и Лесковца. Позната је по свом освежавајућем и помало пикантном укусу, а често се служи као прилог уз месо са роштиља, али може бити и самосталан оброк.
Ево основних састојака и начина припреме:
Састојци:
* Печене паприке: 5-10 комада, најбоље црвене паприке, али могу се користити и зелене или жуте за шаренило. Могу се додати и љуте папричице по укусу.
* Парадајз: 2-5 комада, зрели и сочни.
* Празилук: 1 струк, средње величине.
* Бели лук: 2-4 чена (или више по укусу), пасиран или ситно сецкан.
* Свеж першун: Пола везе до једна веза, ситно сецкан.
* Уље: Сунцокретово или маслиново уље, по укусу.
* Сирће: По укусу (неки воле благо сирће попут белог балзамико сирћета).
* Со: По укусу.
* Бибер: Свеже млевен, по укусу.
Припрема:
* Припрема паприка: Паприке испећи на плочи, у рерни или на роштиљу док им кожица не поцрни и не почне да се одваја. Одмах након печења, ставити их у кесу или покривену посуду да се попаре и лакше ољуште. Када се охладе, ољуштити их, извадити петељке и семенке. Исећи паприке на тракице или коцкице, величине око 1-2 цм. Ако користите љуте папричице, и њих испећи и ситно насецкати.
* Припрема осталог поврћа: Празилук добро опрати и што ситније насецкати. Парадајз исећи на мање коцкице. Першун ситно насецкати. Бели лук пасирати или што ситније исецкати.
* Спајање састојака: У већу чинију ставити припремљене паприке, парадајз, празилук и першун.
* Припрема дресинга: У мању чинију ставити со, бибер, уље, сирће и пасирани бели лук. Све добро измешати.
* Зачињавање и сервирање: Прелити дресинг преко поврћа у чинији. Све добро промешати како би се састојци равномерно распоредили и упију ароме. Пре сервирања, салату оставити да се охлади у фрижидеру бар 30 минута, како би се укуси прожели.
Моравска салата је изузетно свежа и ароматична, а често се служи уз ракију или као мезе уз разна јела. Пријатно!
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Ево основних састојака и начина припреме:
Састојци:
* Печене паприке: 5-10 комада, најбоље црвене паприке, али могу се користити и зелене или жуте за шаренило. Могу се додати и љуте папричице по укусу.
* Парадајз: 2-5 комада, зрели и сочни.
* Празилук: 1 струк, средње величине.
* Бели лук: 2-4 чена (или више по укусу), пасиран или ситно сецкан.
* Свеж першун: Пола везе до једна веза, ситно сецкан.
* Уље: Сунцокретово или маслиново уље, по укусу.
* Сирће: По укусу (неки воле благо сирће попут белог балзамико сирћета).
* Со: По укусу.
* Бибер: Свеже млевен, по укусу.
Припрема:
* Припрема паприка: Паприке испећи на плочи, у рерни или на роштиљу док им кожица не поцрни и не почне да се одваја. Одмах након печења, ставити их у кесу или покривену посуду да се попаре и лакше ољуште. Када се охладе, ољуштити их, извадити петељке и семенке. Исећи паприке на тракице или коцкице, величине око 1-2 цм. Ако користите љуте папричице, и њих испећи и ситно насецкати.
* Припрема осталог поврћа: Празилук добро опрати и што ситније насецкати. Парадајз исећи на мање коцкице. Першун ситно насецкати. Бели лук пасирати или што ситније исецкати.
* Спајање састојака: У већу чинију ставити припремљене паприке, парадајз, празилук и першун.
* Припрема дресинга: У мању чинију ставити со, бибер, уље, сирће и пасирани бели лук. Све добро измешати.
* Зачињавање и сервирање: Прелити дресинг преко поврћа у чинији. Све добро промешати како би се састојци равномерно распоредили и упију ароме. Пре сервирања, салату оставити да се охлади у фрижидеру бар 30 минута, како би се укуси прожели.
Моравска салата је изузетно свежа и ароматична, а често се служи уз ракију или као мезе уз разна јела. Пријатно!
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
-
- Postovi: 151
- Pridružio se: 31 Jul 2018, 17:57
- Garaža: Octavia A7 1.6 TDI Style
- Lokacija: Novi Sad
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Preporuka za gurmansku pauzu u Bugarskoj/Grčkoj, na putu za Tasos?
Vidim da je kolega pisao za ovčiju pljeku u Pirotu, tako da o povratku ne moram da razmišljam
Vidim da je kolega pisao za ovčiju pljeku u Pirotu, tako da o povratku ne moram da razmišljam

- carov2
- Postovi: 5019
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Lokacija: Pirot, Kladovo
- Kontakt:
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Kojim putem ćeš ići?
Ako prolaziš pored Sandanskog, onda Happy, pored autoputa je.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Ako prolaziš pored Sandanskog, onda Happy, pored autoputa je.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
-
- Postovi: 151
- Pridružio se: 31 Jul 2018, 17:57
- Garaža: Octavia A7 1.6 TDI Style
- Lokacija: Novi Sad
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Prvi put idem kroz Bugarsku i uopšte na Tasos plus krećemo noću tako da neće biti eksprimentisanja, na Gradinu pa dalje autoputem.
Ovo je taman pozicionirano, taman tamo stižemo na doručak. Kakvi su Bugari sa roštiljem, može li prići Niškom/Pirotskom ili treba gledati klasičnu kontinentalnu kuhinju?
Ovo je taman pozicionirano, taman tamo stižemo na doručak. Kakvi su Bugari sa roštiljem, može li prići Niškom/Pirotskom ili treba gledati klasičnu kontinentalnu kuhinju?
- carov2
- Postovi: 5019
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Lokacija: Pirot, Kladovo
- Kontakt:
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Generalno su jako loši što se tiče hrane, roštilj nije izuzetak, čak iako piše da je u pitanju "srpski".
Ja sam dugo izbegavao, ali u poslednje vreme skoro uvek svratim u Happy, oni se baš trude, u svakom smislu i često promene ponudu, dodaju nešto novo, imaju suši, imaju američki tip hrane, imaju meso, imaju odlične deserte i baš veliki izbor. Sada sam u telefonu tražio neke fotografije, pa evo kako to izgleda.









Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Ja sam dugo izbegavao, ali u poslednje vreme skoro uvek svratim u Happy, oni se baš trude, u svakom smislu i često promene ponudu, dodaju nešto novo, imaju suši, imaju američki tip hrane, imaju meso, imaju odlične deserte i baš veliki izbor. Sada sam u telefonu tražio neke fotografije, pa evo kako to izgleda.









Sent from my CPH2581 using Tapatalk
-
- Postovi: 151
- Pridružio se: 31 Jul 2018, 17:57
- Garaža: Octavia A7 1.6 TDI Style
- Lokacija: Novi Sad
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Nema šta, ubedio si me
Ovako kad bih video meni, naziv, lokaciju pored auto puta, 100% bih ih preskočio jer bi bio u fazonu ovo ne može da valja .

Ovako kad bih video meni, naziv, lokaciju pored auto puta, 100% bih ih preskočio jer bi bio u fazonu ovo ne može da valja .
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Sač u Zemunu
Sem ambijenta u samom loakalu, da ne kažem crkvi i lokacije, mirno i tiho, sve ostalo je razočarenje.
Čitam recenzije na guglu i nahvaljeni ekstra, vrv zbog ambijenta i atmosfere sa živom muzikom uveče.
Butkica ispod sača, zbog koje sam ih davno i prvi put pisetio, je nekad odlična a nekad prosek.
Roštilj je tek posebna priča. Kobasice, ispod proseka, kajmak kiseo, kao mrvljeni rinfuz sir iz Maxija, ćevapi onako, pastrmka nekad odlična a nekad nikakva. Rolovano belo jedino ne mogu da zahebu, tu nema filozofije, belo meso sa malo slanine. Realno, baš prosek a za neke stvari i ispod proseka.
Sem ambijenta u samom loakalu, da ne kažem crkvi i lokacije, mirno i tiho, sve ostalo je razočarenje.
Čitam recenzije na guglu i nahvaljeni ekstra, vrv zbog ambijenta i atmosfere sa živom muzikom uveče.
Butkica ispod sača, zbog koje sam ih davno i prvi put pisetio, je nekad odlična a nekad prosek.
Roštilj je tek posebna priča. Kobasice, ispod proseka, kajmak kiseo, kao mrvljeni rinfuz sir iz Maxija, ćevapi onako, pastrmka nekad odlična a nekad nikakva. Rolovano belo jedino ne mogu da zahebu, tu nema filozofije, belo meso sa malo slanine. Realno, baš prosek a za neke stvari i ispod proseka.