Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Grčka

Post od nidza »

To je protivzakonito. Interesantno da im prolazi.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Uglavnom je u resorte zabranjen ulazak.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Ose su baš gadna stvar.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

U Grčkoj ne postoji privatna plaža. Sve takve su protivzakonite / korupcija

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Vidim baš poštuju. Svaka druga privatna.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Imas pravo da pobacas lezaljke ako su na delu gde ne smeju biti i ne mogu ti nista.

Pozovi koga treba pa da vidis kako se smire.
dekiv68
Reactions:
Pridružio se: 20 Mar 2013, 19:38

Post od dekiv68 »

Pre 5-6 godina letovali smo u Kokino neru i kako samo selo ima katastrofalnu plažu svakoga jutra smo kolima išli na drugu plažu u okolini. Petog dana odmora smo na Google mapama pronašli malu uvalu sa plažom severo-zapadno o K.Nera. Kako je postojalo više uskih, makadamskih, neobeleženih puteva pravi put do plažice smo pronašli iz trećeg puta i sposnali da isti vodi do privatne kuće tj. imanja poprilično velikog ograđenog zidom i ogradom. Na istočnoj strani zida pronašli smo uske stepenice koje su nizbrdo vodile do male plažice. Plaža je bila polukružna, trećina u hladovini i postojala je kapija u zidu koji je okruživao imanje. Na plaži nije bilo nikog, i potpuna tišina sem šuma mora, potpuna idila. Posle sat ipo od kada smo rasprostrli ležaljke kroz kapiju na plažu je izašao stariji gospodin sa slamnatim šeširom. Odmah sam se izvinio što ometamo na privatnoj plaži ali me je on ljubazno prekinuo rekavši da u Grčkoj ne postoje privatne plaže i da niko nema prava da je zagradi (kao što to rade u Crnoj Gori) i da je on kada je ogradio imanje istovremeno bio u obavezi da napravi nesmetan prilaz plaži. Zamolio nas je da ne bacamo smeće i poželeo prijatan odmor. Do kraja odmora smo dolazili samo na tu plažu i to mi je najlepša plaža u severnoj Grčkoj koju sam video, a svake godine letujemo u drugom mestu dva puta tokom leta.
sorry za opširnost
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Još jedan glas za rasturanje ležaljki

+1

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Svastika je trenutno na tasosu kaze ima dosta osa.

Mi stigli jutros u Nikiti, na presevu sat vremena na evzoni 15 min, kroz Solun milina za voznju, nedelja ujutro nigde zive duse i posle od soluna dalje ka halkidikiju nije bilo guzve.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Makryammos je ceo u zakupu.

Slika

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

OMP napisao: 17 Avg 2025, 14:44 Svastika je trenutno na tasosu kaze ima dosta osa.
L
Suša i kasno leto…

Bio sam u julu i nije bilo tako strašno. Možda odem opet u Septembru. Lep je Tasos ali kao i sve gde se omasovi turizam bude upropašteno
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Baš tako.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

Već sam vam pisao gde se prijavljuje ilegalno zauzeće plaže mimo zakona, aplikacija my Coast, a još brže direktno u lučkoj kapetaniji. Date svoje podatke i uzmete iste od policajca. Za bacanje ležaljke u more možete opušteno da najebete od lokalaca, ja to ni pod razno ne bi radio posebno ne na odmoru.

Svako zauzeće plaže veće od 50% je ilegalno.
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

Day Walker napisao: 16 Avg 2025, 09:57 Mi na Tasosu od ponedeljka, talasi ne prestaju…
Upravo je stao orkanski vetar na severnom Egeju, jedan od najdužih meltemija ikada, 14 dana 6-7 bofora sa udarima do 10. Bukvalno pakao. Do daljeg nema talasa.
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

zigZag napisao:Već sam vam pisao gde se prijavljuje ilegalno zauzeće plaže mimo zakona, aplikacija my Coast, a još brže direktno u lučkoj kapetaniji. Date svoje podatke i uzmete iste od policajca. Za bacanje ležaljke u more možete opušteno da najebete od lokalaca, ja to ni pod razno ne bi radio posebno ne na odmoru.

Svako zauzeće plaže veće od 50% je ilegalno.
Ovaj cirkus sa lezaljkama ... u HR je zakon takav da niti koncesionar nema pravo postavljati lezaljke niti suncobrane na plazu. Samo kupači koji imaju svoj mogu to slobodno učiniti.
Naime, lezaljka se sa suncobranom postavlja u trenutku kada klijent to zatraži od zaposlenika koji ih drži negdje sa strane na vidljivom mjestu i onda je to dopušteno. Ostala mjesta su sva za kupače koji ne žele lezaljku i imaju pravo izbora da legnu na ručnik.
ALI to je zakon koji se negdje djelomično poštuje jer je nekome stao na žulj, a negdje nema ni spomena tome.
Znaju zauzeti i pola plaže i onda ti zalijepe markicu kada zausmeš lezaljku, a to je zapravo nelegalno.

Komunalni redar je zaduzen za provođenje toga, ali to je smijurija u praksi.

Nemojte misliti da je negdje bolje, zakon nitko ne provodi , samo daj pare, sezona ide i tako svake godine.

Uostalom, većina vas je vidjela kako to funkcionira.
Odgovori